Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (113)

plakát

Čapkovy povídky (1947) 

Jo, tak za mě úplná paráda. Fakt jsem si užil každou povídku. Nejvíc mě ovšem zasáhla ta s Paľem Bielikem a Františkem Kováříkem - jak píší nahoře Balada o Juraji Čupovi. To byl fakt masakr. Silná melancholie, tradice a duše uzavřené vsi od okolního světa. Čišil z ní až takový magický realismus. Rozhodně doporučuji zkouknout minimálně kvůli tomuto kousku.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Párkrát jsem se celkem zasmál, ale některé ty fórky mi připadaly zbytečně vytlačené ze situace. Scénáristovi se asi prostě líbily a mermomocí potřeboval najít nějaké místo, kde by aspoň nepůsobily jak růžové hvězdy na zeleném autě. Tak jako rozhodně mu to šlo lépe než Troškovi v Kameňáku. A Mádl byl prostě Mádl, jeho počiny nevyhledávám, ale doufám, že někdy narazím na něco, z čeho bude čišit jeho role a ne on. Ale zajímavé bylo, že Blažek ve své roli musel připomínat Mádla. Ač tedy Filipa moc nemusím, v tu chvíli byl pro mě mnohem zajímavější, díky tomu, jak se Jiřího vcítil.

plakát

Spies of Warsaw (2013) (seriál) 

Podíval jsem se na to kvůli Tennantovi, protože ho neskrývaně obdivuji. A tak to nemohlo dopadnout jinak, než že se mi to líbilo. Jinak oceňuji nápaditou hudbu, provázání akce, humoru, vášně a tragičnosti a roztomilý pokus vytvořit Československo, to se fakt povedlo.

plakát

Americké psycho (2000) 

Chytnu-li se jediných dvou pevných bodů ve filmu, kterými byli sekretářka a Willem Dafoe, tak pořád stojím na dost vratký podlaze. Asi v tom hledám něco, co tam není, a tak nějak nevnímám, co tam je. Na druhou stranu se na to nějak koukat dá, projednou, už kvůli hereckým výkonům.

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Mám duchařiny rád a to je vlastně celé. Takže to jako zapácnutí hladu po takovém filmu posloužilo, ale abych se na to ještě někdy mrknul, to ne. I když tlachání děcek s prázdným prostorem je bezva.

plakát

Mentalista (2008) (seriál) 

Když to vidím náhodou v telce, tak se posadím a dokoukám díl. Největší výhodou postavy mentalisty je pro scénáristu to, že se nemusí namáhat s tím, co postava může a nemůže vědět. Protože mentalista pozná, že jste vrah už z toho, jak jste zvláštně zvedli ruku nebo podobné všední gesto. A dá se na něj dívat proto, že je tak úžasný, jak to všechno ví :). No je to pakárna... ale veselá.

plakát

O zapomnětlivém černokněžníkovi (1990) 

Karel Heřmánek je moc šikovný herec, jenže tady připomíná výstup profesionální akvabely v městské čističce. Může být sebevíc okouzlující, ale prostě plave ve fekálu. A je to škoda...

plakát

Stalingrad (1993) 

Hele, když pominu tenhle film jako obrovský pokus přesvědčit, že ne všichni Němci byli náckové a že si jich v té zimě hrozně moc uvědomilo, jak je celá ta totalitní myšlenka zlá, a že spousta z nich soucítila s nepřítelem a že by teda hromada z nich měla být hodna soucitu a třeba i obdivu a že by mi k tomu mělo pomoct i to, že si ty šedé uniformy navlékli herci ze země, která byla přece těmi nacistickými vojsky okupovaná, čímž tedy jako reprezentanti této země ukázali, že to chápou a respektují, a tak bych měl skrze jejich legitimitu tento názor přijmout; na což pěkně kašlu, tak to byl parádní film :). A osobně je mi mnohem příjemnější vidět Karla a Káju Heřmánkovi tady než v Gymplu, tam bohužel oba utápí svůj talent.

plakát

Ďáblovo hřiště (2002) 

Ajajajaj a všechny iluze o Amishích mám v čoudu. Ale stejně je to povedená banda. Dokument vcelku dobrý, jen škoda, že tam víc neprobrali pozadí celého problému a vlastně se jen soustředili na činnost Amishů během ďáblova pokoušení mezi Angličany. Proto ta dokumentační rovina je bezva. Záběry z kaleb, zlomové momenty - fakt výstižné. Ale štve mě, že ty rozhovory nedaly tročku hlubší výpovědi. Chápu, ptát se do hloubky na podstatu nějakýho zvyku je kravina, lidi to prostě dělají, protože to dělají ti kolem a vždy se to dělalo, tak jako co... Ale možná by stálo za to, víc si potlachat se staršími. Část, kdy se starší, zamýšleli nad tím, co jim z doby jejich pokoušení chybí, a nebo jaký vidí smysl celého toho zvyku sami a s odstupem času a jaká je hlubší podstata toho zvyku (jak ji vnímá nějaký Amishský názorový vůdce, staré knihy, atd.). Tyhle věci tam byly jen tak naťuklé, a to je myslím škoda. Bylo to bezva vidět Amishe jak utržené ze řetězu, ale pokud je ten důvod hrubě řečeno jen o tom, že prostě v tu dobu můžou, tak mi to nestačí. Stálo by to za bližší prohnípání.