Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Znáte takové ty filmy co se vám trefí do vkusu, zájmů, přesvědčení, brnknou na vaší vnitřní strunu a přitom máte pořád ještě pocit, že je ani nemůžete plně docenit? Blade Runner.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Neuvěřitelně perfektní film po všech stránkách. Dosaďte si libovolné superlativy, tohle je opravdu ono. Tenhle film mě pokaždé rozveselí, pobaví, inspiruje a nadchne.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Podle mě tady Jackson dokázal něco nadlidského. Nesouc na sobě tíhu zakončení této epické fantasy, dotáhl tento kolos do konce tak nadprůměrně, že několik specifických momentů mi i na několikáté shlédnutí bere dech. A tomu já říkám... PÁTÁ HVĚZDIČKA.

Matrix

Matrix (1999)

Mezník cyberpunkového scifi, akční choreografie a nové generace vizuálu, střihu a triků.

Jurský park

Jurský park (1993)

Film, který mi v dětství nastartoval fantasii, ohromil mě, nasměroval a ukázal mi, že všechno je možné (alespoň na filmovém plátně).

Titanic

Titanic (1997)

Říkejte si, co chcete, tenhle film je solidní, mistrovsky zvládnuté mega-dílo po stránce herecké, režisérské, scénáristické, vizuální, střihové i hudební.

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

"Bio-digital jazz, man..." Fúze stylového soundtracku, zvuku, vizuálu a triků. Perfekcionisticky vytříbený design, precizní načasování, choreografie a vrstvení obrazu i zvuku. Sympaticky ujetý Michael Sheen, krásná Olivia Wilde a ultracool Jeff Bridges. To všechno společně tvoří dokonalý feeling, který mi stačí k tomu, abych se do toho světa chtěl vracet.