Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (885)

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Rozhodně ta lepší trilogie a je jasný proč je natočili v tomhle pořadí. Ty epický bitvy si zasloužily bejt natočený s kvalitníma efektama. U Anakina se ta tendence po větší moci prohlubovala každým momentem, ale kdybych nevěděl, jak to dopadne, tak věřím, že do poslední chvíle ani sám nevěděl, jak se rozhodnout. Ale i tak už bylo pozdě, rozpoutal něco šílenýho, už i ty jeho sny dávaly smysl. Je ho strašná škoda toho kluka, sympaťák, doma Padmé, k tomu čekal dítě, ale ta moc. Ale bez toho by nemohli holt udělat další trilogii, začarovanej kruh. Každopádně epický zakončení, o tom se nemusíme bavit a dokonce i nejlepší díl celý 6 dílný ságy.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Náhodou jsem někde zaregistroval kousek a jako rozmazlená Anna Kadeřávková mě zaujala. Hned se jelo na vesnici, to byl jeden z plusů, chování lidí na vesnici a všechno kolem + nezapadající hvězdička. Zahrála to až na hranu, tak jak se asi chtělo, o to víc mrzí, že lusknutím prstu, se zkrotila a otočila. Ano pravděpodobně tam byl nějakej průběh, třeba i rok, ale ty zásadní momenty jsme neviděli. A proto to ve výsledku vyzní strašně hloupě. Pasáže kolem rozdělení vesnice? Úplně mimo mísu, zbytečně. Adam Mišík, toho kluka tak strašně nemusím, sice tu dostal tak 6 minut, ale pokaždý mě iritoval. Těžko říct jestli cílovka byla teenageři ze soc. sítí nebo fanoušci kameňáků a babovřesk. Námět ok, zpracování nula.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Tak epizoda 2 je hodně v topu, Anakin se pomaličku začíná přibližovat k tomu, co ho jednou čeká. Vrátíme se do budoucího domova mladýho Lucase, vznikne nám naplno láska mezi Anakinem a krásnou Natalii Portman. Ale co je nejvíc tak bitva mezi Jedi a droidama v koloseu a finální bitva mezi Mistrem Jodou a Dooku, to mě potěšilo asi nejvíc. Bylo to i víc atmosferičtější, trochu temnější než předchozí epizoda. Ale od toho přerodu v Epizodě 3 si slibuju extra temnotu a masakr.

plakát

Město podivínů (2018) 

Takovejch skvostů je pomálu. Opravdu mysteriozní scífko, už jenom tyhle dva žánry spolu jsou top, který vás v průběhu filmu naplní tolika otázkama, že je jedině dobře, že se dozvíme i odpovědi. Respektive na dost věcí si přijdeme i sami, ale to zásadní tam je. Chvíli jste na straně holčičky, chvíli táty, vždycky k tomu je pádnej důvod, promyšlený. Každej je něčím speciální, nic nezjišťovat a koukat.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Už rozumím, proč mi někdo říkal, ať se koukam opravdu od epizody 1. Spousta věcí by pro mě pak bylo překvapení, teď už holt vím, jak to v podstatě dopadne a vidím ten úplnej zrod. Začátek kolem malýho Anakina a závodů kluzáků byl super, ale potom dlouhý dialogy střídaly dlouhý akce, a ne pokaždý se to dalo vydržet, občas toho bylo až moc. Takže na druhou stranu nevím, kdybych začal hned tímhle, jestli bych tím zároveň i neskončil.

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Zakončení první trilogie se asi dalo očekávat. V tý době ještě filmaři neměli kule na nějaký větší ztráty. Nicméně tenhle díl byl opravdu víc živější, hezčí než temnej. Pasáže u Jabby nebo s malejma Tarzanama byly fajn a asi i ku prospěchu. Zklamal mě Luke a jeho výcvik, tam jsem čekal větší progress. Dostali jsme odpověď ohledně Lei, to už smysl dává. A ten konec, jak říkám, nijak extra překvapující. Kdybych měl zhodnotit hned tuhle trilogii a čekat 16 let na flashbackovou trilogii, až tak odvařenej z toho SW nejsem.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

5. epizoda na mě fungovala už o trochu víc. K těm postavám se najednou, i díky lepším dialogům, dostaneme blíž. Spousta akce, bitka mezi Vaderem a Lukem o maličko lepší než s Obi-Wanem. Princezna Leia sama neví na jakou stranu to hraje. Poznáme mistra Jodu, plus zjištění kdo je Lukův otec, starej Anakin. Napětí celý ságy graduje.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Nadešel ten čas, kdy i já začnu koukat na SW. A světě div se, čekal jsem to horší. Člověk si rychle zapamatuje hlavní postavy a i přes ty nedokonalosti a neefekty to celkem odsejpá. Ty souboje s mečema a přestřelky a vesmírný akce jsou trochu komický, ale líp to prostě nešlo, dělali co mohli. Se scénářem se taky nikdo netrápil, ty konverzace docela váznou, tím pádem mi moc nefungovaly vazby mezi hercema. Nebo naopak princezna Leia hned nakonci největší kámoška s Lukem, jak kdyby toho prožili strašnou spoustu. Prostě ty mouchy to má, ale na tu dobu to musela bejt asi velká petelice. Ale budu věřit lidu, že s každou další epizodou tomu propadnu víc a víc.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Díky Netflixu a jeho měsíci for free. Jinak bych do toho nejspíš nešel, ale od prvního dílu mě to tak chytlo, že jsem sjel všechny 3 sérky asi během 4 dnů. Klobouk dolů, jak ty děti dokážou zapůsobit a táhnout celej seroš. Plus šerif první dvě řady. Super atmosferický, zasazeno do ideální doby, teď už můžem říct, mnohem lepší než do moderní. Vcelku i vtipný, na dětskej humor. Jo rozhodně se těším na 4. řadu a jsem zvědavej, jak to naše hrdiny zase svede dohromady.

plakát

Stáhni a zemřeš (2019) 

Když už jsem se po dlouhý době, z kraje listopadu, dostal do kina a ještě k tomu na horor, nečekal jsem až takovou bídu. Ale očividně i v roce 2019 se ujme tak hroznej námět na horor. Bohužel je to tak strašně jednoduchý, jak název napovídá. Stáhneš a zemřeš, ať se děje cokoli, ani hacker ti nepomůže. Pár lekaček možná, ale jenom díky zvýšenýmu zvuku. Žádný pořádný vysvětlení, kde se to vzalo. Konec, nic trapnějšího jsem dlouho neviděl. Jediný co mě potěšilo, byla ta potitulkovka, tu vychytali originálně.