Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (91)

plakát

Temné léto (2019) (seriál) odpad!

Všechny postavy musí být mentálně retardované. Tak jsem se dlouho nenasmál. Viděl jsem jen pár dílů, ale skutečně, vyskytnout se někde s tou blonďatou krávou, ta je tak blbá, že je to nejnebezpečnějšì věc v seriálu. Dvě auta v plné rychlosti narazí do zdi, všichni chodí s holýma rukama a zabít jednoho zombíka de jen pistolí, ovšem průměrně na něj postavy vyplýtvají tak 30 nábojů a nakonec mu stejně utečou. Četba dobré knihy vás zachrání před jakýmkoliv nebezpečím. Pokud vy se to řídilo historickým zombie pravidlem, že zombie chtějí mozky, pak by žádné z postav nehrozilo sebemenší nebezpečí.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Tak, po dlouhé době jsem byl dostatečně popuzený, abych napsal k něčemu komentář. Zpočátku to vypadalo, na zajímavou obměnu od původního Walking Dead, kde musí Rick všechny postřílet a umlátit. První 3 série, byly fajn. Drželo se to na zhruba stejné úrovni i podobné atmosféře. Rodinka, snaží se někam dostat a mít se fajn. Pak bum. Zasraná "Pevnost Boyard" nebo takováhle TV Show! Všichni říkají na kameru svoje prapodivný pocity, jako kdyby byli v reality show a měli na konci vyhrát zlatýho bludišťáka. A dál, zařazení nových postav do příběhu, ale postav naprosto groteskních a nesmyslných. Něco jako kdyby najednou do novýho "Dark Knight" přišel Joker z komixovýho filmu že šedesátých let. A to jsou hlavně Al, vypatlaná reportérka se SWAT autem a ti dva retardi z kamionu, černoch s vozíkem a bába s.. kšiltovkou. Co to sakra je za postavy? To je naprosto otřesný. V těch prvních sériích si hráli na nějakou opravdovost, ačkoliv spousta postav vyznačovala IQ nižší než u retardovaného houpacího koně, ale tyhle nové postavy, to je jako kdyby utekli z nějakého nízkorozpočtového hororu co má tak 35%. A 5. série, pokračování v utrpení za utrpením. Na scéně se objevuje nový "Negan", kdo to řek? Hm, došly nápady a tak se začalo kopčit z toho druhého seriálu? Takže tady bába s kloboukem je všechny dostane a tak drobnou nadějí zůstává jen to, že spolu s Morganem to přestane být taková.. ehm, jako začala, když se tam objevil.

plakát

Živí mrtví - Jak to musí být (2017) (epizoda) 

Furt to samé dokola. A když konečně drží Rick v hnátách tu blbou pálku, tak ani neví, jak ji použít. Nejdřív to přerůstalo v telenovelu, teď v dokola se opakující bubu trapárnu.

plakát

Likvidátoři (2016) 

Páni, nový díl Terminátora, už se ani nejmenjuje Terminátor, ale Eliminátoři. Jeden robot se snažil malou Sáru zabít, druhý (pravděpodobně oba z budoucnosti) chránit. Musím ovšem uznat, že mě hodně zklamalo, když jsem se dozvěděl, že krumpáč je robotova Achillova pata. Kdyby to věděli už ze začátku, nemuseli zbytečně plýtvat naboje, stačilo se vyzbrojit na zlatou horečku. A tak byl další plán Skynetu na vyhlazení lidstva zmařen.

plakát

An Object at Rest (2015) 

Krátký šestiminutový příběh, zachycující snahu kamene si "chvíli" zdřímnout a zároveň snahu "civilizace" mu to všemožně překazit. A nakonec to zřejmě bude nekonečný souboj. No, zdá se, že krátké příběhy bez jediného slova říkají daleko víc, než většina celovečerních bijáků....

plakát

Moonraker (1979) 

Takže.. dovolím si takové dvojí hodnocení: /// Kniha x Film /// Co se týče srovnání s knihou.. měl jsem pocit, že se dívám na úplně jiný film. Inspirace knihou byla opravdu, no, jemná. Ale vezmu v potaz, že film vyšel o 24 let později než kniha, takže byl modifikován na současné "problémy" - dobývání vesmíru. Namísto rakety Moonraker, která by měla zničit kterékoliv evropské město, tu máme hned několik raketoplánů Moonraker. Hugo Drax. Namísto znetvořeného němce (jak vyšlo v závěru knihy najevo), je tu američan. Co se týče knižní návaznosti na II. světovou válku, tady by to nebylo asi možné. Netuším, proč Monnraker, coby třetí knižní Bondovka, byl natočen až jako snad jedenáctý film. Nechápu. Film byl oproti knize celkově bezduchý a neměl hloubku (který oproti knize má, že?). Kde jsou ty hromady cigaret a věčné drinky, od rána do večera? Mimoto jemně "secondhand" Bond Roger Moore se líbá s každou ženou, co se objeví ve filmu, což taky moc nechápu. Atmosféra úplně jiná. Knihu jsem hltal, u filmu... jsem byl trochu zklamaný. Ale každý asi nemůže být Sean Connery. /// Film solo /// A film jako samostatné dílo? Jak už jsem psal, je plytký. Zmatený. Amerika a najednou Benátky, či kde to bylo. Moc jsem se v tom nevyznal. Ale filmbondovky musíme samozřejmě brát s nadhledem. Přidejte asi 35 let nadhledu, co se týče speciálních efektů a samozřejmě "bondovské" vychytávky, kterých bylo snad až moc. Samozřejmě i na dnešní dobu je to sci-fi. Moore nemá samozřejmě takové kouzlo jako Connery, ale chápu, že nechtěli další kopii, o kterou se pokoušel George Lazenby. To mi ale u Moora chybí. Je to nový a úplně jiný (a horší) jiný Bond. Nicméně vesmírná stanice byla udělaná pěkně. Mnoho věcí až komických a to bohužel hodně. Dojem i bez srovnávání s knihou je.. chabý.

plakát

Vysloužilí lvi (2003) 

Krásný film, ke kterému mám jen jedno doporučení. Jakmile se děj přenese do současnosti, resp. asi 20 let po příběhu, kdy je hlavní hrdina už dospělý a pracuje v nějakém kanclu, okamžitě vypněte televizi a považujte to za konec filmu, protože tak zprasený konec jako je tady, jsem ještě neviděl.

plakát

Sabotáž (2014) 

Akční filmy už nejsou co bývaly. Kor s Arnoldem. Je tam na mě nějak moc mikrokapiček krve a vůbec je tam násilí asi jak ve 20% filmech se Stevenem Seagalem. Takovej Arnie nebýval. Teď musí z každýho vytýct 10 kubíků krve. Takže když to shrnu; Arnold se snaží točit akční filmy, ale úplně jinej druh než ty z 80. let co sou tak cool. Kde sou hlášky? Jediná věc kde ukáže svaly je 5 vteřin v posilce. Konečná byla ještě fajn a taky jsem byl nadšenej z Arnieho comebacku, ale chci se bavit a ne sledovat jatka.

plakát

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (2013) 

Tak tohle už bylo moc... ale kruci že jsem se bavil! Pouštět si komedie ve 2 ráno není nejlepší nápad, když nechcete vzbudit celou ulici. Minotaurus, zbraně z budoucnosti, Liam Neeson, duch... nedává to smysl, ale what the hell. It was whemmy!

plakát

Kouzelníci (2013) 

Popravdě, nikdy sem neměl pana Andílka ani "kouzelníky" jako je on rád, takže tento film mi udělal jen radost. Staré triky mají podle mě své kouzlo (pokud se v nich nemusí rozmačkat nebo částečně vykostit nějaké zvíře, aby podobné vyletělo z klobouku a lidi žasli).

Ovládací panel
2 body