Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Moje první setkání s BR bylo ještě na polské televizi (název - Zabujca androiduw :)). Bylo mi asi 11 a byl jsem z toho hotovej. Od té doby jsem to viděl ještě asi 10x, ale to už bylo na videokazetě. Musím zdůraznit, že je to jediná verze, která se mi líbí. Je to verze, kterou Deckard vypráví a komentuje celý film. Je to verze, která nekončí ve výtahu, ale za vyjasnění odletem. Vypíchl bych tu vedlejší role. Brion James hrál vždycky šmejdy, ale tady je opravdu strašidelnej. O Rutgeru Hauerovi ani nemluvím. Dokonce se mi tu líbila i Daryl, kterou normálně moc rád nemám. Dokonalá atmosféra, dokonalá hudba, dokonalý scénář, dokonalí herci. Dokonalý film!!! Možná to tady někdy přepíšu na něco smysluplnějšího, protože je to můj favorit, ale zatím to takhle stačí! Ještě pro lidi, co to ještě neviděli (velká chyba, ale naštěstí to není úplně pro každého), pokud od toho očekávate akční nářez nebo dobrodružnou komiksovou jízdu, pusťte si raději něco jiného.

Old Boy

Old Boy (2003)

Určitě nejlepší díl ze série o pomstě! Choi Min-sik (omlouvám se pokud to píšu špatně) je borec a ikdyby nenatočil už nic jiného, tohle mu na moje sympatie bohatě stačí! Jeden z mála filmů, u kterých se mi líbila druhá produkce úplně stejně jako ta první, ne-li víc. Neviděl jsem to v kině, ale šel bych na to hned. Vynikající soundtrack to povyšuje o třídu víc, ale žádný takhle dobrý film se prostě bez výborné hudby neobejde. Tady to vyšlo a skvěle. Snad jedinou věc bych vytknul, jedna scéna mi tam přišla zbytečně přitažená za vlasy (kdo to viděl, asi tuší), protože to ale jsou asiati a vím, že jsou prostě jiní a já se s tím setkávám prakticky stále v jejich filmech, nebudu to kritizovat. Je to v pořádku. Park tady byl jistě ve vrcholné formě, protože co točí dnes už tomuhle prostě konkurovat nemůže. Plná palba!

Dogville

Dogville (2003)

Kleopatra má pravdu. Tohle je jediná správná forma, jak v minimalistickém prostředí zmaximalizovat to ostatní. Já mám pro Larse slabost a vždycky se mi to vyplácí. Je to jako vždy dlouhé a těžké. Jen když to člověk vydrží pozorně sledovat až do konce, pak teprve je čas sklízet ovoce :). Super herecké výkony jsou v jeho filmech standartně vždy. Někdo by řekl, že Lars tlačí moc na pilu. No a co? Tak ať na ní tlačí (nepříjde mi to jako nevkusné nebo nehodící se).Když si chci pustit depresivní hudbu, tak se pak taky nemůžu tlouct do hlavy, že je to depresivní moc. Jít do Larsova filmu s tím, že člověk čeká zábavu nebo pohodu, je nesmysl. Prostě se mi to líbí a tohle neřeším. Nebo spíš řeším. Mám vlastně tlačení na pilu rád. No a Lars je můj nejoblíbenější dřevorubec :)! Ještě doplněk: parádní dojem z filmu u mě znásobil na konci výstup hafana. To byla sladká tečka.

Memento

Memento (2000)

Jediný film, co jsem viděl poprvé a hned jsem ho pustil znovu. Nechtěl jsem tak brzo ukončit tu atmosféru :). Originální po všech stránkách. Má cenu pořád do kola vypichovat u dobrých filmů super herecké výkony? No asi to musí být. Guy byl famózní! Stephen Tobolowsky, dokonalost!!! Joe i Carrie, prostě všichni. Mark Boon Junior taky. To bych se upsal sakra! Nolan si mě tímhle hodně získal. Postupem času jsem pár much našel, ale proč se v tom dloubat, když to mám tak moc rád a nechci o to přijít. Závěr při titulkách korunoval David Bowie se Something in the air! Nádhera!!! Co jsem to chtěl?

Jamamba

Jamamba (1985)

Táááák! Nemít v oblíbených věc, která mě v mém dětství tolik ovlivnila? Dnes (už) se nebojím, ale tu atmosféru tam cítím pořád! Kašlu na kulisy atd. Jaroslava Adamová je čarodějnice nejtemnější! Pavel Trávníčekje zosobněním naivity a prosťáček k pohledání. Maggi v kostkách jsem při tom pravidelně kakával. Nelze nedoporučit. Dnešní děti by to rozhodně měli povinně sledovat! Nejde nezmínit povídku o panu Hanzamonovi, u jejíž pointy se často válím smíchy v křečích do dnes! Megabiják za bůro :).Čiré zlo :). PS: co je to za dementní oficiální text? Ještě pro jistotu udělali z Gira (čti džiro), Čira? To byl punkovej rybář ne? :)

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Forest je výbornej herec, ale téměř vždycky mi je nesympatickej. Nevím proč. Tady ne! Tady je sympaťák až na půdu. Jarmusch i on tady předvedli to nejlepší, co v nich je. Na Jarmusche dost netradiční hudba. Na to že nejsem nijak zvlášť velký příznivec rapu atd., tak tady to sedlo jak brutální hýždě na hrnec! Velmi citlivě udělanej film. O čem to je? Je to o cestě samuraje! Musím za pět ikdyby celý peklo na koze jezdilo!!!

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (1989)

Peklo po všech stránách. Gambon a vedlejší Roth byli fakt machři. Jen ale o kousek před ostatními. Vizuální paráda s luxusní atmosférou. Nic podobného nikde neuvidíte (s vyjímkou jiných filmů od PG :D)! Doporučuji všem, co hledají na večer nějakou netradiční filmovou lahůdku! Tohle je opravdu velmi výživný kousek!!!

Ohňostroj

Ohňostroj (1997)

Nádhera! Klasika od TK! Nemluvící Takeshi jen činí. Když činí, tak je to zábava. Někdy vtipný, někdy smutný, někdy dokonce pohoda a pořád super! Takeshi je můj oblíbenec! Je s ním prdel a je to vždycky borec!

Věc

Věc (1982)

Tndn, tndn, tndn! Tndn se táhne celým filmem! Atmosféra tuhá jak led! Ikdyž to nejsou žádný herecký konzerty, tak to stačí! Je to film spíš oddychovej, ale neoddychnete si ani vteřinu. Nic jinýho od Carpentera mě nezajímá! Tohle je ale povinnost pro fandy hororu a vůbec! Jakto že se podobný filmy vůbec netočej. Horory by měly být spíše pokleslejší žánr ne? Tak proč je tak těžký natočit něco takovýho? Protože je to prostě Vyšší dívčí! Musí to mít patřičnou váhu a důstojnost! Nesmí to působit trapně. To každej neumí. Vlastně i tomu Carpenterovi se to podařilo jen jednou! Díky!

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Je libo šňupeček? OK. Prodáme telvizi a ... :). Hustej film. Všechny Darrenovi filmy jsou hustý! Tenhle je z nich pro mě nejvíc. Opravdu výborná hudba. Řekl bych, ře je skoro lepší než ten film! Ale ne, dohormady to je paráda! Ano Marlon Wayans tady opravdu hraje a hraje dobře! Originální nápady a kdesicosi. Škoda slov. Na tohle se může podívat asi každej! Doporučuju ikdyž to už viděl skoro každej!