Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Ano, jednička je lepší, jenže já si potrpím na efekty a rvačky (jako asi každý chlap). Reloaded sice postrádá revolučnost prvního dílu a dá se říct, že v jistém smyslu i jeho duchaplnost, ale na oplátku nám dal svobodného Hugo Weavinga, hoodně Hugo Weavingů. A čím víc agentů pro Nea tím líp, přece byste nechtěli, aby to měl vyvolený až tak jednodnuché, ne?

Drsný časy

Drsný časy (2005)

Při sledování tohoto filmu zažijete skutečně "Drsný časy" v ulicích Los Angels (a nejen tam). V průběhu tohoto psychologického thrilleru se stáváme svědky vývoje osobnosti Jima Davida (v podání velmi přesvědčivého Ch. Balea) respektive jeho zhroucení. Atmosféra filmu neuvěřitelně graduje a z počátečního komediálního nádechu děj plynule přechází do celkem slušného dramatu a pro Jima Davida už nebude cesty zpět. Christian Bale je naprosto famózní!

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Ať už má Hugo Weaving na obličeji sluneční brýle agenta nebo masku Guye Fawkese, jeho charisma je stále obrovské a sálá i zpod ní. Pokud se oprostíme od neúplně dokonalého vykreslení totality a zaměříme se spíše na jednotlivé myšlenky díla a postav, pochopíme, v čem tkví jeho dokonalost - stejně jako u Matrixu. Alan Moore má sice k filmové adaptaci výhrady, ale i po důkladném pročtení komiksové předlohy, může tyto odchylky posoudit asi jen sám Moore. Mimochodem Natalie Portman je sexy i holohlavá. A na zavěr si dovolím parafrázovat známou báseň: "..a nevidím důvod, proč by měl být tento film někdy zapomenut."

Pokojný bojovník

Pokojný bojovník (2006)

"Kde jsi? Tady... Kdy je to? Teď... A kdo jsi? Tahle chvíle..." A kde jste vy?