Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (454)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Celé téma devadesátek, které bylo v prvním díle v celku zajímavě rozehráno, se v dalším vývoji seriálu smrsklo na celkem provařenou a v minulosti mnohem lépe natočenou kauzu Orlické vraždy. Nikdo z klíčových postav devadesátek tady nedostal prostor. Mrázek, Běla a nakonec i ten Jonák si tu zahráli jen bezvýznamnou stafáž, která s tématem seriálu v podstatě nijak nesouvisela. Tady vidím obrovsky nevyužitý a prohospodařený kapitál. Navíc hlavní postavy detektivů mi nebyly vůbec sympatické (mladý Kozák je ňouma,  Plíšek nesnesitelný pruďas). Takže bohužel, já jsem celkem zklamán. Na to, jakou to mělo a má PR ve všech médiích, to nijak velký zázrak není.

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Takže je to přesně, jak jsem čekal. Celý seriál s bombastickým názvem odkazujícím se na celé desetiletí naší historie, se smrsknul na Orlické vraždy a zejména lovení a otevírání rezavých sudů, kde se dvacet minut řeší, jak ten sud otevřít. Ve druhém díle se sice mihnul Jonák, a v prvním na pár vteřin Mrázek s Bělou. Ti ale jako by sem vůbec nepatřili, když celé tohle dílo je jen a pouze o gangu Kopáče a spol. No a ještě o neustále umanuté snaze vyšetřit, kdo teda zabil toho Jívu. Možná se to dozvíme v posledním díle a tím se kruh uzavře.

plakát

Devadesátky - Přehrada (2022) (epizoda) 

Jasně, takže jestli to chápu správně, tak z celého seriálu o devadesátkách se to nakonec smrsklo jen na kauzu orlických vrahů, která se tu řeší už čtvrtým dílem. Mrázek a Běla se tu jen mihli jako bezvýznamná stafáž v prvním dílu. Jonáka vyřešili během druhého dílu. A teď už jen Orlík a tak to bude až do konce. Kdybych se chtěl podívat na film o Kopáčovu gangu, pustím si Sametové vrahy. Navíc mi je čím dál tím více nesympatický hlavní potenciální klaďas Plíšek. Pokud tohle má být předobraz starého Plíška, čili moudrého a laskaveho nestora s intuicí Kolomba v podání Bolka Polívky, tak tvrdím, že jde o dvě naprosto a zcela diametrálně odlišné osoby.

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Mám z toho smíšené pocity. Atmosféra a výprava sedí dokonale. Takhle přesně si devadesátky pamatuji. Ale samotný děj a postavy mi moc nesedly. Na to, jaký to má olbřímí marketing, kdy snad nemine den, aby o tomhle seriálu nepsala všechna online média, je to taková průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Když to srovnám s fantastickými Případy 1. oddělení, tak tady v podstatě úplně chybí charaktery. Všichni jsou takoví jakoby šediví, bez tvaru, chuti a zápachu. Jediné výrazné postavy, které nemizí v té šedi svetrů a manšetráků jsou Jonák a Mrázek. Oba se tu ale jen mihnou. Zejména u Mrázka, ktereho tvůrci absolutně nedokázali vytěžit, je to škoda nevyužitého potenciálu. A obávám se, že se to do budoucna moc nezmění.

plakát

Mesiáš (2020) (seriál) 

Jedno velké, prázdné a pozérské NIC proložené obrovskou hromadou nicneříkajících patetických náboženských keců zobecněných tak strašně moc, že by je mohli blekotat úplně všichni kazatelé od Japonska po Kalifornii a všude by se vždycky našlo dost bláznů, kteří by s nimi šli do pouště. No a protože to musí být moderní, tak je k tomu třeba přimíchat i problematiku uprchlíků viděno z toho správného úhlu pohledu.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Jak už tady bylo napsáno, tohle je taková moderní verze Vrtěti psem zasazená do dnešní mediální a totálně iracionální doby plné hedonismu, mediálního fanatismu, nihilismu a konzumní degenerace. Už si ani nevzpomínám, kdy mi při sledování filmu bylo přímo fyzicky nevolno, kterýžto stav u mě nasává vždycky, když se střetnu s donebevolající lidskou blbostí. To ale jen potvrzuje, jak skvělý snímek to je. Nejde o parodii, ale o dokumentární film, který by měli pouštět vždycky, když někdo řekne, že lidi přece nejsou ta blbí.

plakát

Čarodějnice (2020) 

Možná je to tím, že nejsem dítě, ale absolutně mě to nebavilo. Tohle Zemekis totálně poťál. Čarodějnice s fakáčem na noze? To jako vážně? A ta šílená politická korektnost, na kterou mám čím dál tím větší alergii stejně, jako ty baby na česnek. Kostrbaté dialogy podpořené absolutně amatérským dabingem dětských postav to jen podtrhly. Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem nějaký film (byť sebestupidnéjší) nedokoukal do konce.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Jako fanda knižní předlohy i PC hry nemohu jinak, než dát vyšší hodnocení, než bych dal, kdybych k tomu sednul zcela nepolíben. Většina mých výhrad už tady v recenzích zazněla. Osobně nemám až takový problém s castingem ani tím zapojením všemožné americké korektnosti. Zdá se mi ale, že tvůrci tady honí až příliš mnoho zajíců na příliš malém poli. Rozumím tomu, že do osmi hodin se nedá narvat celý košatý a mnohavrstevnatý příběh. Pak bych byl a za to, aby se děj více soustředil na hlavní postavy a příběhy spojení s nimi (Geralt, Ciri, Yennefer, Marigold) a trochu se ubralo z té nezáživné a nuceně natahované omáčky války severních království s Nilfgaardem. Chápu, že je třeba příběh zasadit do širšího kontextu, ovšem tohle bych klidně oželel.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Hrůza. Narvat tolik stupidních klišé do jednoho filmu, to je kumšt. Začnu tím, že obsazení je kromě Balzerové naprosto strašné. Zejména Čermák se na aristokrata absolutně nehodí. Ještě tak do nějaké cimrmanovské taškařice, to ano.  Nelogičnost děje bije do očí. Američané hovoří plynně česky s krásným pražským přízvukem. Je velkou záhadou, odkud berou peníze. Z práce to asi nebude, když si mohou jen tak mírnix tírnix odjet ze států do Česka a prostě tady jen tak vegetit. Dialogy jsou plytké, směšně naivní a většinou na úrovni literární tvorby žáků základní školy. Vánoční večeře mi spíše připomínala rej masek v Benátkách. A aby lidé hromadně vyskakovali z letadla, protože si přečetli v Blesku, že na palubě je prokletá princezna, to už byl absolutní vrchol stupidity. Někde tady jsem to vypnul.

plakát

Šest medvědů s Cibulkou (1972) 

Film z poloviny postavený na neustálém předvádění cirkusových číslech medvědů docela křečovitě nacpaných do školního prostředí. A z druhé poloviny na záměrně kuchařky, školníka a uklízečky. Jediný vtipný byl Sovák v roli ředitele. Jinak bych ani nepoznal, že má jít o komedii.

Ovládací panel
4 body