Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (454)

plakát

Ledové království II (2019) 

Jestli jsem u Frozen 1 psal, že děj postrádá elementární logiku a nějakou jednotící dějovou linku, pak u dvojky autoři překonali nepřekonatelné. Je vidět, že tvůrci vyčerpali jakýs takýs potenciál příběhu už v prvním díle a tady zoufale vaří z vody. Příběh je primitivně plytkoučký, zplácaný z nesourodých scének. Jedinou zajímavou postavou je Olaf, který tomu dává alespoň groteskní prvek. A samozřejmě ten ňuňu chameleon, který je samozřejmě vykradený z Lociky. Jinak je mi osobně naprosto proti srsti hlavní poselství filmu - zničit vlastní zemi, abych napravil hříchy jakýchsi svých předků.

plakát

Dannyho parťáci 2 (2004) 

Překombinované, klipovité, chaotické a děsně otravné. Navíc tady příliš mnoho lidí nekonečné dlouho mlatí pantem aniž by cokoliv rozumného řekli. Na rozdíl od jedničky mě to absolutně vůbec nebavilo a dokoukal jsem to jen z donucení.

plakát

Bobule (2008) 

Viděl jsem opět po letech a nemůžu si pomoct. Musím napsat alespoň pár vět. Tento film na první pohled vypadá, jako veselá letní romantická komedie zasazená do krásného prostředí Pálavy. Pravdou ovšem je, že jde o klasickou nováckou srágorovinu s dementním dějem, stupidními postavami, dětinsky trapnými situacemi a ještě infantilnějšími dialogy, která naprosto ohavně tuneluje kulturní kapitál moravského vinohradnictví. Spíše než o tom, jak žijí moravští vinaři, vypráví o tom, jak moravské vinaře vidí povrchní Pražáci plní trapných stereotypů.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Pro milovníky inteligentního sarkasmu, sebeironie a naprosté nekorektnosti je tento seriál doslova povinný.

plakát

Chranitěli (1991) (TV film) odpad!

Lowcost studiová srágorovina natočená na způsob Malého televizního kabaretu. Herci připomínají ochotníky a celkové zpracování kamerou počínaje a zvučením konče je naprostá amatéřina. Dokonale to ukazuje, v jakém srabu tehdejší CCCP byl.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

K tomuto seriálu mě v době korony přitáhla totální frustrace pramenící z dlouhotrvající sociální deprivace. Moc jsem od toho neočekával. Ovšem o to větší bylo mé překvapení. Mám rád osmdesátky - jinak tedy dobu mého dětství. Miluju osmdesátkové filmy, hudbu, módu už tak moc ne. Možná proto se mi tahle horovo-scifi série líbila. Je to takový ten styl ET mimozemšťana nebo Blízkých setkání. Kontrast normálního nudného života na maloměstě s děsivými hororovými stvůrami v bezprostředním sousedství mi zase připomněl mé oblíbené kingovské To. Velice se povedl také casting. Zejména Millie Bobby Brown je pro tu roli jak stvořená. Možná je škoda, že to nekončí druhou sérii. Třetí už je totiž dost přitažená za vlasy. A docela mám strach ze čtvrté.

plakát

Růžový panter (2006) 

To slabé hodnocení moc nechápu. Já jsem se královsky bavil. Je to totálně praštěná taškařice francouzského střihu. Takže se dá očekávat pitvoření, přehrávání, stupidní dialogy, slaboučké herecké výkony a totálně plytký děj. Přesně to jsem dostal. Navíc úžasnou porci klasických Clouseauovských přebreptů, které mi místy přišly dokonce lepší, než u původní Sellersovy předlohy. Prostě Hrábě si koulí den hambrďůl je nepřekonatelný.

plakát

Ošklivka Katka (2008) (seriál) odpad!

Česká ošklivka Betty oblečená jako Amy Farrah Fowler. Brr fuj. To nechceš.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Všechno, co jsem chtěl napsat, už napsali jiní. Takže čisté osobní vyznání - TBBT je moje srdcovka, kterou mám ve své top10.