Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (82)

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Kdyby to aspon působilo jako guilty pleasure. Toto nestojí za řeč.

plakát

To (2017) 

Cítil jsem se trochu jako dítě, kterému mě hlídající sousedka, pí. Schleterová četla děsivé pohádky bratří Grimmů. Ne, není to "majstrštyk", ale husí kůži jsem v několika momentech měl a musel si dát panáka, abych pak usnul. Dobře řemeslně odvedené dílo.

plakát

Malý princ (2015) 

Kolik já za svůj život viděl pokusů o dramatizaci Malého prince a lhostejno zda činoherně, či s loutkami. Všechno se to minulo účinkem. Malý princ není kniha pro děti a, jak jsem ještě do dneška myslel, nedramatizovatelný. Něco mi řeklo, že současný animovaný film se svými možnostmi by to mohl zvládnout, zejména, když to točí frantíci. Jaký omyl! Malý princ je i nesfilmovatelný, V tomto případě měl navrch příběh vedlejší a soudím, že díky 3D grafice atraktivnější. Svět Exupéryho obrázků a vlastně příběh hlavní, byl odsunut jen jako osnova příběhu "vedlejšího" a působil nudně a ploše. Takže nic. Vůbec nic.

plakát

Oliver! (1968) 

Překvapuje mě, kolik negativních recenzí zde začíná vesměs slovy ve významu " já teda muzikály moc nemusím". Inu je to stejné jako když jde někdo na béčkový akčňák a pak o tom s odplivnutím prohlásí, že viděl béčkový akčňák. Ten film k nám bolševik pustil a já ho tenkrát v kinu Sevastopol (dnes muzikálové divadlo Broadway) viděl. Všechno co bylo na šedesátkových muzikálech dobré i slabší obsahuje i tento film. Já zde na něj nechci psát recenzi, protože mě v mých osmnácti letech okouzlil a scénu Who will Buy jsem proplakal. Mám tu operetku rád.

plakát

Tři bratři (2014) odpad!

Probůh, co to bylo? Mišung aktuálních hvědiček, k tomu Lábus, který se vůbec nechová jako stará žena ale jak stárnoucí pán, nudný a vyčpělý. A přitom to mohla být sranda, nebo tak trochu horror. Není. Lábus si v rychlosti odehraje pána, co má dlouhou paruku.Tohle já nedávám a končím někde u konce první pohádky, neb tuším že bude hůř. On stačí ten „naučnej“ Svěrák. Já mám z něj a jeho rétoriky kopřivku. Šel jsem si pro další cukroví, setrval pár minut u PC a aktuálních zpráv. Navrátiv se pokračovala ta srajda v nastaveném nudném tempu. A to je stále pohádkya č. 1. Opouštím cukroví, nalévám si jabkovicu ze Slovácka (55%) a přisám Bohu, já to úplně sťatej možná dokoukám ----- Neměl jsem přísahat, je to opereta, blbě natočená, hvězdně obsazená, což je to skoro nejhorší. S takovými herci by to moha být POHÁDKA, ale je z toho SRAČKA. A to už vůbec nemluvím, že v čemkoliv z české produkce hraje Polívka, ačkoliv už tak vyhořel, že nemá hrát z čeho. Smutný osud.

plakát

Cosmopolis (2012) 

Nerad něco opouštím v polovině, ale s touto nebetyčnou nudou nešlo nic dělat. A jsem přesvědčen, že je to hlavním představitelem. Robert Pattinson je mizerný herec s figurou, jakou má každý lenoch, ale to je jen odbočka. Nemohu to rozebírat, ale přestava dalších děsivě bezpohlavních minut mě vyděsila. Zajímá mě ten námět a a methoda a jak je to natočeno. To vše je skoro OK až na Patizóna. To je prostě vrah dobrého filmu. A v dobrých a náročných filmech, mají hrát dobří a na sebe velmi náročných herců. Pro ten námět a kameru dávám jednu hvězdu, ale ostatní mě nezaujalo ano dost málo.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Jak celovečerák by to mohla být bomba. Takto se jedná o skvěle zahranou, napsanou i natočenou nudu. Já jsem prostě hluboce povrchní divák.

plakát

Jessabelle (2014) 

Bez napětí, bez rytmu táhlo se to jako sopel.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Je toho příliš a staré oči to neukoukají. Je to vlastně dekadence těsně před exitem.