Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Trainspotting

Trainspotting (1996)

„Vybrat si život. Vybrat si práci. Vybrat si kariéru. Vybrat si rodinu. Vybrat si zasraně velkou televizi.Vybrat si myčky, auta, přehrávače kompaktů a elektrický otvíráky na konzervy. (…) Na konci toho všeho pěkně zplesnivět. Pochcávat se v ubohym domku a bejt jenom na obtíž sobeckejm, zmrvenejm spratkům, který jsi splodil, aby tě nahradili.“ Prostě skotský filmový zázrak v čele s nápaditým Dannym Boylem a perfektní hereckou sestavou. vybraná hudba posunuje tenhle film ještě o level výš.

Spotlight

Spotlight (2015)

Perfektně natočené žurnalistické drama, které ohromí i bez nějakého výrazného wow momentu. Herecky nikdo příliš nevyčnívá, ale ta skládačka hereckých výkonů funguje perfektně, navíc obohacená hudbou Howarda Shora. Adept na film roku.

Kód Enigmy

Kód Enigmy (2014)

Kód Enigmy? To je veledílo. Tady funguje všechno, od střihu přes hudbu až po herecké výkony. Benedict Cumberbatch již naplno ukázal své herecké kvality, to samé platí i o ostatních postavách, k tomu přidejte britský humor, skvělé prolínání časových linií, silný příběh a skvostně napsaný scénář. Bravo!

Batman

Batman (2022)

Takhle má vypadat Gotham. Minimum denního svěla, déšť a všudypřítomné podsvětí. Reeves po skvělém Baleovi a za mě nevýrazném Affleckovi přináší nečekaně nového Batmana, který je zatím jeden z nejuvěřitelnějších. Pattinson předvádí skvělý výkon v roli autistického introvertního miliardářského synka, který po nocích snad než aby bojoval za spravedlnost (ačkoli se sám tak nazývá), chce především v ulicích města rozsévat strach. K tomu je tu jeden z nejlépe zpracovaných protivníků netopýřího muže (po Zmizení opět skvělý Dano), démonický Penguin, uvěřitelná Catwoman, orginální Alfréd a možná trochu přehlížený Gordon. Skvělá Fraserova kamera a Giacchinova hudba dělají z tohoto filmu jeden ze zážitků nejen tohoto roku a film, který se vám vryje do paměti a budete ho chtít co nejdříve vidět znovu.

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Splněný sen fanoušků Duny. I přes změny oproti knižní předloze (nebo možná právě díky nim) funguje druhá část od první minuty skvěle. Vizuálně jsme možná ještě nad úrovní první části a budování světa Arrakis je něco, co jsme tu od Pána prstenů neměli. Už v prvním filmu Villeneuve a spol. potvrdili, že mají skvělý smysl pro detail, což je v druhé části dotaženo k dokonalosti. Zlepšení se dočkalo i tempo filmu, ikdyž ani tedy to není perfektní, kdy poslední cca čtvrtina filmu je možná až moc uspěchaná. Co ale vše spojuje jsou herecké výkony, kde se do popředí dostávají přdevším ženské postavy v čele s děsivou Rebeccou Ferguson. Čest mužskému osazenstvu děla především Chalamet, který projde neskutečnou proměnou a závěr je něco, co ve mně zůstalo ještě dlouho po skončení filmu. Jen škoda ne moc prostoru pro imperátora Walkena. Dejte mi Spasitele Duny, koření musí proudit!