Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Continuum (2012) (seriál) 

2 + 3. série se posunula z hlediska promyšlenosty o 3 levely výše než první série.. s detektivkou už to má málo společného a propracované myšlenky časového "continua" jsou skutečně jedinečné

plakát

eXistenZ (1999) 

Hrůza děs, neskutečná přeplácaná slátanina..

plakát

Mlha (2007) 

Silně předvídatelný film, ve kterém 3/4 času vyřvává nábožensky posedlá ženská, a zbylá 1/4 je podobně nudná a hodně slabě hororová. Na tom konci když tam frajer křičel neštěstím jsem dostal asi 3minutový záchvat smíchu nad ubohostí.. Větší slabotu jsem dlouho neviděl..

plakát

Pontypool (2008) 

Originalita v zombiíkárnách se najde jen ztěží, těžko uvěřit že na mě tento námět dokázal tolik zapůsobit!

plakát

Matrix (1999) 

Neskutečně vypiplané na drobné detaily! Myšlenka výtečná. Akce, akce, akce! za mě 5+!

plakát

Drive (2011) 

Před filmem doporučuji si dát silné kafe nebo energy drink. Sledovali jsme ho večer lehce ospalí a scény ve kterých na sebe 2 lidi zírají ani nemrkaji 30 vterin - a to nepřeháním jsou extrémně nudné a uspávající. A že jich tam není vůbec málo. Řekl bych že tak 30% filmu se jenom natahuje aby film ve výsledku dal aspoň něco přes hodinu a půl a když bych měl někomu odvyprávět děj filmu, zvládnul bych to za 30 vteřin. Z mého pohledu a mých přátel extrémní nuda...

plakát

Kruh Osmi (2009) 

Připadá mi jako by tvůrce začal vymýšlet zajímavý příběh, ale čím víc toho bylo, tím víc se to vzdalovalo od alespoň lehce logického vysvětlení. Nakonec to dopadlo tak že se děj dal těžko zakončit nějakým aspoň trochu logickým vysvětlením takže radši zakončen nebyl vůbec. Vše předvídatelné až na naprosto nelogický "nezávěr".

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Bezpochyby jeden z nejkomičtějších seriálů současnosti. Dva vědci společně žijící v jednom bytě - naproti jejich dveřím bydlí krásná blondýnka a na návštěvy k nim chodí další dva vědci "blázni". Nádherný kontrast mezi světem vědy a blondýnek. Který vědec je cáklý víc? Je to Sheldon - nejchytřejší ze všech, kterého matka nechala testovat jestli je "normální", Howard jehož nejoblíbenější činností je čtení komixů a sbírání rekvizit z Hvězdných válek, Wolovitz - žid, stále bydlící u své matky která mu dělá každé ráno snídani do postele a vozí ho k zubaři nebo Raj, který není schopný promluvit s ženou nebo před ní aniž by požil alkohol? Težké rozhodování ale každopádně velmi zábavné a vtipné.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Podle mého názoru nejlepší film typu "mávnutí motýlích křídel na jedné straně zeměkoule, může vyvolat tornádo na druhé straně planety. Smutný příběh série neštěstí ve kterém hlavní hrdina cestuje zpátky v čase a snaží se zabránit neštěstím které jeho přátele a rodinu potkaly, který je nakonec briliantně vyřešen nejjednodušším ale zároveň nejtěžsím způsobem.

plakát

Vetřelec (1979) 

Kdybych film viděl před 30 lety, pravděpodobně bych dnes udělil podobné hodnocení jako většina. Jelikož jsem se ale k shlédnutí rozhoupal až v roce 2012 a srovnám ho s jinými filmy podobného žánru víc jak 3 *** si určitě nezaslouží. Většina lidí film hodnotí podle zážitku který na ně udělal před kdysi dávno. Dnes když člověk který Vetřelce nikdy neviděl zjistí, že tento film má 90%, tak po jeho shlédnutí musí být silně zklamán asi tak jako já. A to vůbec nehodnotím pokrok ve speciálních efektech, ale příběh! Všechny postavy dělají fatálně nesmyslná rozhodnutí které vedou vždy k jejich zkáze. Pravdou je že napětí hlavně ke konci filmu je skutečně slušné ale to jen díky skvělému hereckému výkonu Sigourney a kamerovým záběrům ze kterých není vidět téměř nic.