Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor

Recenze (473)

plakát

팔대취권 (1982) 

Režisér Godfrey Ho zlákal neznámého bojovníka jménem Wang Dae-wi do dvou kung-fu snímků. Přejmenoval ho na Johnnyho Chana a zkusil to s ním ve stylu Jackieho Chana. Výsledek? Nechť posoudí fandové sami. Mne přitáhla účast krásné bojovnice Judy Lee a korejských taekwondistů Eagle Hana a Sandy Kwona. Ikdyž je Johnny Chan koukatelný a jeho akrobacie i komika na úrovni, kvalit původního Drunken mastera nedosahuje.

plakát

용호의 사촌들 (1981) 

Dva korejští taekwondo šampióni naposledy spolu. Han a Hwang si předtím kopnuli i v zapomenutých raritách Left Foot of Wrath (1974), Returned Single Legged Man (1974) a Returned Single Legged Man 2 (1974). Bez koordinátora soubojů si na vlastní pěst/kop vedou velmi slušně. Ikdyž byli v některých akrobatických sekvencích dablování, smekám před jejich kaskadérským výkonem na prudkém kopci plných šutrů, kde sebou solidně pozametali. Hwang předvede na jednom z thugů svůj trademark tripple arial kick, provedený bez rozběhu. Kamera sice nestíhá pár soubojů, ale zachraňuje to hrst slow záběrů. Těžko říct, kdo z hlavní dvojice podal lepší výkon, ovšem Hwang působí vražedně i v civilu. Do karet mu hraje fakt, že své fajty v civilních hadrech většinou odkope v kotníkových botech Bugatti. Korejský komparz odvedl rovněž slušnou práci, umí kopat i padat. Jeden z velmi mála flicků, kde je Hwang za klaďase.

plakát

Ai nu xin zhuan (1984) 

Nezvykle hojná účast nahoty neurazí, avšak cákanci do textilu nepodlehneš. Koukatelná brutalitka s nemilosrdnými kurtizánami a s povedenými souboji na meče, žel jich moc není. Jde spíše o sexplotation, jelikož lesbické scény a rape and revenge vyplňují teměř celou stopáž. Choreografii mají na starost Wah Yuen a Bun Yuen, kteří hrají menší role bratrů.

plakát

Alien vs. Predator: Redemption (2010) (amatérský film) 

Téměř 800 metrová loď Sulaco byla původně konstruovaná pro logistickou dopravu. Ale roku 2179 byla převedena pod vojenskou správu. Osádku tvořilo až 100 lidí mimokrokem loď je zcela automatizovaná a může bránit sama sebe s použitím počítačové umělé inteligence. Děj se odehrává při průletu kol Jupiterova prstence, kdy členové posádky zdokumentují mrtvého Predátora. Netuší, že je infikován Xenomorfem a na scénu přichází roztomilý Predalien. Yautja vyslaný na Sulaco má za úkol Predaliena zničit se svým bohatým arzenálem zbraní. Závěrečný song je od Disturbed.

plakát

A Massacre Survivor (1979) 

Klenot z choreo dílny Yuenů, kde krom skvělých soubojů vyčnívají i exotické zbraně a temný scénář. Chladnokrevná gazela Shih Shu je v naprostém naprostu zaměřena na likvidaci vraha svého otce. Její role je jako vždy koukatelná, stejně jako její vzhled a pohyby. Z nadprůměrných výkonu lze zmínit kung-fu stálice Fei Lunga, Wah Chunga a Wong Chinga. Nicméně, jediný herec, čistě z hlediska bojových schopností, který zastínil všechny dohromady je Wong Chung. Jeho styl a schopnosti posouvají raritní celulojd na upě jiný level. Další výhra pro bojový klan Yuenů, a to ve všech ohledech.

plakát

Americký škorpion (1985) 

Na argentinské béčkové poměry celkem slušné akční krimi. Osamělý hrdina s knírkem zpochybňuje sílu čarovné drogové říše. Během přísně tajné mise John Schneider zakročí proti bezohlednému kokainovému carovi Reyesovi. Schneider se ocitne v labyrintu brutálních vražd a násilných politických intrik.

plakát

Amityville 2: Posedlost (1982) 

Italskému expertovi na policejní honičky USA debut na poli hororu poměrně vyšel. Sedí mi zde povedená kamera s ponurou hudbou Lalo Schifrina i um maskérů. Samotné mystery si v některých ohledech předchází samotnou jedničku. Během natáčení došlo k selhání vysoce výbušných chemikálíí, které explodovaly a závěrečná scéna kdy hoří boční stěna domu je skutečná. Natáčení probíhalo ve stejném domě jako v původním Horor v Amityville (1979). Dům ve filmu doopravdy není skutečný, jeho replika se nachází v New Yersey. Rodina Montelli v tomto filmu byla fiktivní ovšem vólně založena na skutečném životě rodiny Defea. Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním Amityville.

plakát

Amon Düül II spielt Phallus Dei (1969) 

Vintage video je sice točeno pouze z jednoho úhlu, ale jde v podstatě o jedno z prvních hudebních psychedelických videí, které představuje krautrock. Nekvalitní obraz lze díky datu výroby pochopit. Bonusem je krátká chronologie kapely, která zobrazuje obaly alb a fotografie během videa.

plakát

Anarchy! McLaren Westwood Gang (2013) 

Tahač nitek McLaren je pravděpodobně jednou z nejdůležitějších osobností ve světě umění a hudby z druhé poloviny 20. století. Přeháním? Možná, ale ten pocit po zhlédnutí dostanete. Úvod patří pohřbu španělského anarchisty Buenaventury Durruti. Nechybí záběry nacistických shromáždění, teenager, který zpívá árii Madame Butterfly a tituly psané písmem Copperplate Gothic. Ať chcete, nebo ne, McLaren byl klíčovou postavou v punkovém hnutí. Jsou zde kontextualizovány kulturní problémy i historický význam světových událostí, které formovaly éru, v níž byl McLaren tak významnou osobností. Je zmíněn poválečný kontext ve kterém byl Malcolm vychován. Napjatá rodinná situace, vzdálený vztah se svou matkou a poté školní umělecká scéna. Pak se zabruslí na známé téma otevření obchodu s LPs a oblečením navržené přítelkyní Vivienne Westwoodovou. Zde se pochopitelně dostáváme k věšákům na hadry Sex Pistols a k estetice DIY. Nejzajímavější anekdoty jsou historky o prvním vystoupení Sex Pistols v Paříži v září 1976 a o genezi bondage kalhot. Vražedná stopáž zaplaví publikum mluvícími hlavami z archivu, povětšinou se samotným McLarenem. Každopádně z kulturního hlediska šlo rozhodně o průlomové období a je zde zachycen význam tohoto otřesu, stejně tak i prozíravá role McLarena.

plakát

Andělé z Vietnamu (1989) 

Sešli se zde dva legendární punkeři. Vernom Wells (Mad Max 2) jako nacistický žoldák Chard a matikář z Hells Angels Mark Venturini jako Boneli. Má zde dokonce stejné tričko The Sniper, které měl v kultovce Návrat živé smrti (1985).