Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor

Obsahy (1 066)

Sky Sharks

Sky Sharks (2020)

Hluboko v ledu Antarktidy tým geologů najde starou, ale neporušenou nacistickou laboratoř, kde se prováděly tajemné experimenty. Nacisté, kteří chtělí dobít svět, zde vytvořili modifikované žraloky, kteří byli schopni létat a byli řízení geneticky zmutovanými mrtvými těly vojáků, kteří se během objevení osvobodí a pokračují ve svém plánu dobít svět. Vojenská pracovní skupina zvaná Dead Flesh Four jsou oživení američtí vojáci padlí ve Vietnamu a jsou jedinou šancí, aby zabránili pádu světa.

Undertaker: The Last Ride

Undertaker: The Last Ride (2020) (seriál)

Dokumentární šestidílná minisérie přiblíží méně známé podrobnosti o kariéře slavného wrestlera Marka Calawaye, který je znám pod ringovým jménem Undertaker. Jednotlivé epizody se zaměřují na stavbu některých zápasů Wrestlemania, pocitech pověsit boty na hřebík a rozhovory s wrestlery z WWE – o jeho profesionalitě, pracovní etiketě a přístupu k lidem.

アフリカン・カンフー・ナチス

アフリカン・カンフー・ナチス (2020)

Příběh vypráví o Adolfu Hitlerovi, který ve svém bunkru na konci prohrané války nespáchal sebevraždu jak je známo, ale místo toho uprchl ve své ponorce na africký kontinent. Spolu se svou novou pravou rukou, nechvalně známým japonským vojenským vůdcem Hideki Tojem a Göringem, plánuje znovu dobýt svět – počínaje africkou Ghanou. S pomocí svých věrných Hitler zničí africkou kung fu školu a zabije jejího vůdce. Přeživší žák kung fu školy Addae, který truchlí pro svého pána, se rozhodne pomstít účastí na Hitlerově turnaji bojových umění.

Backstage in Phoenix

Backstage in Phoenix (2019)

Fotografka a skladatelka Ithaka Darin Pappas v tomto krátkém tematickém dokumentu bez dialogu zkoumá své snímky z roku 1989, které nafotila v backstage s hip hopovou skupinou N.W.A., která v rámci soukromého ceremoniálu se nechala fotit se svou platinovou deskou. Je ironií, že právě tuto noc a na vrcholu své slávy se textař a raper Ice Cube rozhodl skupinu opustit. Jde tedy o poslední fotografie N.W.A. se všemi pěti hlavními členy.

Eazy E & Venice Locals

Eazy E & Venice Locals (2019)

Dvorní fotografka hip hopové skupiny N.W.A. Ithaka Darin Pappas v tomto krátkém tematickém dokumentu bez dialogu představuje historickou fotografickou relaci, kterou nafotila 24. února 1989 s členem NWA, raperem Eazyem E, a tvrdým jádrem skateboardistů z Venice. V té době nebyl skateboarding a hip hop v médiích spojován přátelsky, ale díky těmto fotkám, které vyšly v celosvětově nejuznávanější skateboardové publikaci Thrasher Magazine, se změnila historie. Fotky byly považovány za klíčový okamžik, kdy se sblížily hip hopové a punk rockové komunity, které měly mnohé společného a postupem času vytvořili bratrské pouto.

Lydia Lunch – Válka nikdy neskončila

Lydia Lunch – Válka nikdy neskončila (2019)

Životopisný dokument Lydia Lunch - The War is never over vypráví o přední ikoně hudebního stylu No Wave z konce 70. let, zpěvačce Lydii Lunch. Provokativní punkerka Lunch výrazně podpořila svou tvorbou i projevem práva diskriminovaných žen. Dokument přiblíží krom boje proti sexuálnímu zneužívání žen i zrod její kapely Teenage Jesus And The Jerks, která inspirovala mnoho dalších kapel včetně Sonic Youth, Breeders či Bikini Kill.

Simulation

Simulation (2019)

Děj krátkometrážního sci-fi snímku vypráví o vyspělé mimozemské civilizaci, která vytváří simulovanou realitu, ve které jsou vězněny nejen jiné mimozemské bytosti, ale i lidé.

The Miracle Mile Shot

The Miracle Mile Shot (2019)

Fotografka Ithaka Darin Pappas v tomto krátkém dokumentu bez dialogu zkoumá snímek The Miracle Mile Shot. Tato fotografie, kterou pořídila s hip hopovou formací N.W.A. v roce 1988, se v průběhu desetiletí stala prezentujícím obrázkem N.W.A. v nejlepších letech a v celé původní sestavě.

Verotika

Verotika (2019)

Režisérský debut Glenna Danziga představuje hororovou antologii, která prezentuje příběhy z komiksů od společnosti Verotika, kterou založil sám Danzig. Příběhy jsou násilnické a zaměřují se na hororový obsah, který je často sexuální a obvykle obsahuje sporadicky oblečené ženské protagonisty.

Ann Magnuson - The Sun Don't Care

Ann Magnuson - The Sun Don't Care (2018) (hudební videoklip)

Hudební videoklip od herečky a umělkyně Ann MagnusonThe Sun Don’t Care zobrazuje originální sošky Slunce lidového umění, které vyrobila sama Magnuson a domácí panenky háčkované její babičkou. Video také zahrnuje domácí rodinné videa, natočené Anniným otcem během jejího dětství v Západní Virginii.

Daydream Nation

Daydream Nation (2018) (koncert)

Seznam skladeb:
1. Teen Age Riot
2. Silver Rocket
3. The Sprawl
4. 'Cross the Breeze
5. Eric's Trip
6. Total Trash
7. Hey Joni
8. Providence
9. Candle
10. Rain King
11. Kissability
12. The Wonder
13. Hyperstation
14. Eliminator, Jr.

ReMastered: Kdo zabil Jam Master Jaye?

ReMastered: Kdo zabil Jam Master Jaye? (2018) (TV film)

Jam Master Jay z hip hopových Run DMC byl zastřelen v nahrávacím studiu v jamajském Queensu v roce 2002. Během vraždy bylo přítomno šest svědků, ale nikdo nebyl nikdy odsouzen. Dokument vypráví o životě a hudební kariéře Jam Master Jaye, který měl v 80. letech obrovský vliv na rapovou hudbu a vzestup Run DMC.

Tough Guy: The Bob Probert Story

Tough Guy: The Bob Probert Story (2018)

Sportovní dokument představí intimní portrét života a kariéru legendárního drsňáka NHL Boba Proberta. Tento dokument je založen na autobiografii Proberta a ukáže mnoho jeho soubojů, ale i důležitých branek. Dokument také obsahuje archivní záběry a osobní reference současníků, spoluhráčů i protihráčů.

Culture Club - Live at Wembley

Culture Club - Live at Wembley (2017) (koncert)

Novoromantická kapela Culture club koncertuje poprvé na celosvětovém turné v původní sestavě. Boy George, Roy, Mikey a John se společně vracejí po úspěšném turné domů do Anglie, aby odehráli koncert "Live At Wembley" před vyprodaným davem z rodného města.

G-Funk

G-Funk (2017)

Počátkem 90. let se v Los Angeles vynořil hiphopový styl G Funk, který kombinoval melodické prvky funku a R&B se společensky uvědomělým gangsta rapem. Poprvé v historii debutovalo hiphopové album na prvním místě v hitparádách a tento žánr se stal základem tradiční americké kultury. Mezi nejznámější členy hnutí patřili Warren G, Snoop Dogg a jeho bratranec Nate Dogg, kteří byli přátelé z dětství. Vytvořili skupinu 213 a spadali pod křídla legendární nahrávací společnosti Death Row Records. Snoop Dogg a Nate Dogg brzy dosáhli mezinárodní slávy, ale Warren G se vrátil na Long Beach s nadějí, že to zvládne sám. Dokument také sleduje vzestup a dopad G-Funku na popkulturu.

Jamiroquai - Automaton

Jamiroquai - Automaton (2017) (hudební videoklip)

Automaton je první singl z osmého studiového alba Automaton (2017). Hudební videoklip začíná atomovým výbuchem a poté ukazuje tančícího frontmana Jay Kaye ve světelné přilbě v podzemním tunelu. Ve videu Jay Kay zkoumá různé lokality, včetně postapokalyptického Londýna.

Jamiroquai - Cloud 9

Jamiroquai - Cloud 9 (2017) (hudební videoklip)

Cloud 9 je druhý singl z osmého studiového alba Automaton (2017), který se umístil na 9. místě v belgickém hudebním žebříčku. Hudební videoklip byl natočen ve Španělsku a odkazuje na snímky režiséra Quentina Tarantina.

Michelangelo: Láska a smrt

Michelangelo: Láska a smrt (2017)

Život a dílo Michelangela, jednoho z nejvýznamnějších umělců italské vrcholné renesance, uvádí tento dokument prostřednictvím výstavy v Národní galerii, která také zkoumá jeho vztah s Leonardem da Vincim, ale také jeho metody a některé z jeho méně známých soch.

Revolution of Sound. Tangerine Dream

Revolution of Sound. Tangerine Dream (2017)

Edgar Froese, vůdce skupiny Tangerine Dream a průkopník elektronické hudby, byl na celoživotní misi, aby našel ten nejlepší zvuk. Jeho neustálé hledání ho vede spolu s ostatními členy kapely k celosvětovému úspěchu, ale i k hollywoodským studiím v Los Angeles. Edgar Froese po své smrti v lednu 2015 zanechal odkaz půl století hudební historie. Dokumentární film představí dříve nevydané záběry natočené samotným vůdcem skupiny. Uvidíme zákulisí kapely, na turné v Evropě a USA, na focení s Jimem Rakete, nebo na dovolené u moře. Záznamy a rozhovory s jeho manželkou Biancou Froese-Acquaye, se členy kapely, blízkými spolupracovníky a kolegy umělci mapují jedinečnou historii Tangerine Dream.

The Allins

The Allins (2017)

V New Hampshire je pohřben nejhorší zpěvák v historii rock'n rollu GG Allin. Byl známý tím, že na scéně bojoval s publikem. Zemřel mytologickou smrtí na předávkování heroinem v roce 1993 ve věku 37 let. Režisér Sami Saif natočil zábavný pohled na rodinu zpěváka. Po dvaceti letech po předčasné smrti Allina se setkáváme s matkou GG Arlety a bratrem Merlem, z nichž každý se svým vlastním způsobem pokoušel vyrovnat se smrtí GG.

Reklama