Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (574)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Zajímavý krimi-thriller z prostředí vysoké politiky. Už jsem ho kdysi před léty viděl, ale pamatoval jsem si jen úvodní scénu za zrcadlem. Kromě Clinta se mi tu hodně líbil Ed Harris v roli sympatického detektiva. Taková perlička: jako fanouškovi seriálu 24 mi přišlo vtipné, že president Palmer si tu vystřihnul roli presidentova bodyguarda a párkrát se tu mihla i paní Palmerová :-)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Pestrobarevná přiblblá fantasmagórie, kde všechny škaredý a nesympatický postavy mluvěj jak zfetovaný. Samozřejmě, že fantasmagórie je to, co od Burtona očekáváme a co na něm máme rádi, v tomhle případě mi to ale vůbec nesedlo. Co je ovšem nejhoší, je nebetyčná nuda, která provází film od první do poslední minuty. 1* dávám za zakuklenýho Rickmana.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Na Aloise Nebela jsem se těšil, protože pobodné animační experimenty mám prostě rád. A tenhle se parádně vyvedl. Animace je skutečna jedinečná a společně s počasím a Miroslavem "mluvkou" Krobotem vytváří skvěle melancholicky potemnělou atmosféru. Jediná věc, která v mých očích sráží hodnocení na 4* je příběh. Principál kočovné herecké společnosti Lipany, Jára Cimrman, by zde skutečně neměl příliš problémů s uvedením Aloise Nebela bez Aloise Nebela. Ten, ač je hlavní postavou, nemá s ústředním motivem pomsty takřka nic společného a zároveň mi jeho dějová linka nepřišla natolik nosná, že by se dala označit za hlavní. Ve výsledku by se tak dal během nějaké půl hodinky odvyprávět pouze Rodenův příběh a Nebela úplně vynechat. Což by ale na druhou stranu byla - díky skvěle minimalistickému Krobotovi - škoda. Takže dávám 4* + jednu za úžasnou (a v ČR odvážnou, protože průkopnickou) animaci.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Po osmi letech, deseti měsících a 18 dnech od prvního zhlédnutí, jsem dal Amélii ještě jednu šanci. Z původního odpadu to vytáhla na 2*. Jedna je za zábavných úvodních 33 minut a 16 vteřin (do předání krabičky s hračkami), které předcházely zbývající jedné hodině, 23 minutám a 22 vteřinám nudy. Druhá hvězdička je potom za podmanivou ústřední klavírní melodii.

plakát

Andělé z Vietnamu (1989) 

Pár drsoňů z Hells Angels a jeden Indiana Jones kosí rákosníky po stovkách, projížděj na motorkách nehostinnou vietnamskou krajinou jako nůž máslem, jdou po krku nacistovi, kterej si "ochočil" tamní domorodej kmen (jak originální)... prostě absolutní béčko (a samozřejmě sranda s tím spojená). Bohužel jsem film viděl v mizerný zvukový i obrazový kvalitě, ale ani lepší podmínky by asi nezábranili občasným chvílím nudy.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Kdyby nic jiného, tak si tenhle pořad ode mě zaslouží 5* za parádní tip na restauraci. Na exkluzivní hovězí pupek v restauraci U Štěpána budu totiž ještě hodně dlouho vzpomínat (a slintat)... skutečně nelze než doporučit. Co se týče pořadu, tak ten jsem objevil až po jeho skončení v televizi a během pár dnů jsem zhltnul všechny díly. Věřím, že pár restauratérům (a nejenom těm, u kterých Pohlreich řádil) to muselo otevřít oči. Navíc je fajn, že pořad skončil v nejlepším a nestala se z něj nastavovaná (Zdéňou milovaná instantní) kaše.

plakát

Armáda temnot (1992) 

S trilogií Evil Dead to mám jako na houpačce - první film brutal-strašidelnej horror se skvělou atmosférou, druhej díl šel úplně mimo mě (dokonce jsem u něj usnul) a třetí opět návrat v plný parádě, i když v úplně jiným stylu. Že to nebyl horror mi vůbec nevadilo, protože díky hláškujícímu Ashovi jsem se výborně bavil, baby :-D

plakát

Avatar (2009) 

Kdyby Cameron natočil Avatara v době, kdy se mu tenhle projekt zrodil v hlavě, tedy někdy v druhé polovině minulé dekády, určitě by film nevypadal tak velkolepě, ale jeho příběh by možná nevyzněl tak trapně jako dnes. Avatar je totiž co do námětu absoluně neoriginální, okoukaný (namátkou: Tanec s vlky, Poslední Mohykán, Princezna Mononoke) až nudný. Některé klišoidní scény (např. dezerce Michelle Rodriguez), stejně jako určité postavy (generál - ukažme si na něj, to on je ten velký, zlý a ošlivý darebák), mně bohužel dost iritovali. Abych napsal taky něco pozitivního, tak samozřejmě musím smeknout před nádherným vizuálem. To je nepochybně ta hlavní struna, na kterou Avatar hraje. Narozdíl od pitomoučkého příběhu zabaleného do IN eko-hávu, právě tady Cameron hýří originálními nápady. Fantazijní svět ještě nikdy nevypadal na filmovém plátně tak komplexně, detailně a reálně. 3* jsou možná přísné, ovšem od "filmové revoluce" jsem čekal přece jen něco více zapamatováníhodného. Pozn.: viděno v 3D Digital.

plakát

Avengers (2012) 

Nemůžu říct, že jsem s napětím očekával až Avengers přijdou do kin, nebo až je uvidím. A podobné to bylo i při samotném sledování. Ten film mě nijak zvlášť nezaujal, na komiksový hit roku mi přišel poměrně utahaný, zbytečně moc ukecaný a celkově nepřiliš zajímavý (podobné pocity jsem měl po shlédnutí Iron Mana). Nebýt návštěvníků z Asgardu, Hulka a závěrečné řežby s demolicí města, nevytáhli by se u mě Avengers ani na ten průměr.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

1) nechutně amatérsky vyvedenej pořad a 2) pro docenění kuchařského umění mr. Babici doporučuju přečíst tento článek