Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (12)

Vojtěch

Vojtěch (2015)

Ve filmu si zahráli členové slovenské punk rockové kapely Horkýže slíže. Kapela k filmu složila eponymní píseň, ke které natočila i klip.

Second Chance

Second Chance (1987) (seriál)

V jedné z epizod seriálu se objevila postava libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, který se hlásil u Svatého Petra před branami do nebe. Scénárista v roce 1987 předpověděl Kaddáfího smrt na 29. července roku 2011. Ve skutečnosti byl zabit 20. října 2011, tedy o pouhých 83 dnů později.

Iron Maiden: Visions of the Beast

Iron Maiden: Visions of the Beast (2003) (hudební videoklip)

Skryté bonusy: DVD1 - když se přesunete do seznamu skladeb a třikrát po sobě přehrajete (můžete jej přetočit) klip "The Trooper" (skladba 6), tak uvidíte alternativní verzi klipu "Man On The Edge". DVD2 - když se přesunete do seznamu skladeb a třikrát po sobě přehrajete klip (můžete jej přetočit) "The Trooper" (skladba 6), tak uvidíte kreslenou verzi klipu "The Trooper".

Volha, Volha

Volha, Volha (1938)

Oblíbený Stalinův film. Viděl ho mnohokrát a stávalo se, že po schůzi se na něj chtěl dívat. Dokonce ho zaslal jako dárek americkému prezidentovi, jehož poradci se dohadovali, zda film neobsahuje tajnou šifru.

Raza

Raza (1942)

Spoluautorem scénáře je Francisco Franco Bahamonde, spíše známý jako generál Franco, jahož autoritativní režim vládl ve Španělsku v letech 1936-1975.

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)

Úvodní sekvence, která je také nejdelším záběrem ve filmu, má 57 vteřin a přesně 1380 obrázků. 1380 je přitom datum, kdy byl poprvé v kronikách zmíněn Staroměstský orloj.

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)

V největších davových záběrech stavby Karlova mostu je "na scéně" najednou přes 230 vedlejších postav. Celkem bylo vymodelováno na 180 samostatných detailních charakterů, přes 70 postav má kompletně simulovány šaty.

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)

Podle výtvarných návrhů bylo vytvořeno více než 1200 samostatných předmětů, se kterými postavy hrají nebo které jsou ve scénách umístěny.

Reklama