Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Laurentie (2011) 

Jak tu tak pozoruji množící se posměšné, silně kritické komentáře, říkám si, že je třeba připojit názor z druhé strany mince. Ano, film se mi líbil a řadím ho k tomu nejzajímavějšímu, co jsem měl možnost na 46.ročníku MFF KV vidět. Málokterý film na mě dokázal bez použití umělých post-produkčních triků tolik zapůsobit a dokonale na mě přenést pocity a narůstající frustraci hlavního hrdiny. Stačilo překonat tradiční festivalovou únavu na počátku filmu a oprostit se od rušících elementů kolem mě. Tím mám na mysli “diváky“ odcházející demonstrativně ze sálu, aniž by si neodpustili zbytečné hlasité komentáře, či hláškující diváky na velevtipné téma ”honič”. Nejspíš právě ti sem pak bez skurpulí napíší zdrcující komentáře, aniž by filmu dali šanci začít pozvolna ale o to neúprosněji pohlcovat divákovy smysly a věřte mi – to tehle zajímavý a osobitý film dokáže opravdu skvěle. Nechci Laurentii vynášet do nebes - opravdu se v tomto debutu najde pár nedotažených míst, či z mého pohledu zbytečných scén – jen chci nabídnout pohled z druhé strany, pohled diváka, který si z tohoto filmu odnesl nejen silný pocitový zážitek, který ze mě ještě dlouho nevyprchá, ale který ten film dokoukal! Ještě si dovolím rýpnout, jak velkým je Laurentie kontrastem k plytké neoriginální festivalové žánrovce Win Win, která se přitom hned s “přehledem“ usadila na první příčce divácké oblíbenosti letošního ročníku MFF KV.

plakát

Sólokapr (2006) 

S těžkým srdcem...

plakát

Krvavá zásilka (2008) (amatérský film) 

Velmi jsem se pobavil. Paradni krvavy brutal s mnoha odkazy na filmove prukopniky "zanru". Kamerova a hlavne strihacska prace je v porovnani s drtivou vetsinou jinych amaterskych filmu neskutecne na vysi. Vse podtrhuje tak trochu tarantinovsky vyber hudby. Jan Votypka v trojroli rulez!! :) Jedinou - zato ale poradnou - kaňku tvori tezko srozumitelne dialogy. Jeste, ze to zachranuje vtipne napsany a Slyovym daberem vyborne namluveny monolog vypravece. Na 3.rocniku Jahodoveho Jamu obsadil film 3.misto v kategorii souteznich amaterskych filmu :)). Mno a na zaver uz mi zbyva pouze dodat, ze se opravdu tesim na dalsi dilo tohohle zabijackeho bratrskeho dua.

plakát

Prolomit vlny (1996) 

Jsem hrozně rád za těch nemálo negativních hodnocení. Skvělému filmu (i režiséru), o kterém se hodně mluvilo a hodně mluvit bude (alespon doufám), by samá ***** hodnocení spíš uškodila. Takováto kontroverze mu rozhodně sluší víc. A Emily Watson, pro kterou je to první velká filmová role, je jako silně věřící prostinká dívka Bess naprosto úchvatná. Ale teď už musím jít spát, Trier mě zase jednou totálně "vyždímal".

plakát

3-iron (2004) 

Tak nádherný film ... tak nádherný pocit ... pro všechny, co se nebojí snít. Bravo Kime, tímhle skvostem sis mě definitivně získal.

plakát

25. hodina (2002) 

Tak skvěle vykreslenými charaktery se může pochlubit málokterý film. Pokud je vše navíc podpořeno skvělou režií, precizními hereckými výkony a scénářem, který se nebojí vhodit podrážděné vosí hnízdo do současné - nejen newyorkské společnosti, nemělo by mi nic překážet k udělení absolutního hodnocení... ale přece jen závěr filmu je na můj vkus až příliš napuštěný americkým patosem a sentimentem... škoda, jinak tento filmový zážitek všem vřele doporučuji.

plakát

Ong-bak (2003) 

Starik Jackie Chan ma zdatneho nastupce. Thajsky box je sice trochu jinde nez filmarsky oblibene kung-fu, ale proc se chvili nebavit pri triskani loktem do hlavy. AAAU!! To byly hrozny pecky Phanome Yeerume!! :-).

plakát

Čas pravdy (1994) 

Řemeslně dobře zvládnutá variace na téma vyšetřování masových vražd. Pro mě osobně příjemné překvapení, které se samozřejmě nemůže rovnat slavnějšímu předchůdci "Mlčení jehňátek". Tady se spíše nabízí srovnání s "Vraždami podle předlohy" z roku 1995. U mě o fous vyhrál tento snímek.

plakát

Kmotr (1972) 

Mafiánské prostředí je pro filmové vyprávění neuvěřitelně atraktivní, a podpoří-li to navíc scénář podle kvalitní předlohy a famózní herecké výkony, není co řešit. Přes extrémní stopáž, celkovou zvrácenost příběhu a dabovanou verzi mě Coppola svým vypravěčským stylem naprosto pohltil.

plakát

Illuminata (1998) 

Tenhle film mi dost připomíná "Zamilovaného Shakespeara", který vznikl ve stejném roce. Pár scén je opravdu výtečných, Turturro a spol. jsou výborní herci, ale celkově upřednostňuju zmíněného pro mě pětihvězdičkového "zamilovaného".

Ovládací panel
10 bodů