Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (17)

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Podle mě jistě nejpřeceňovanější seriál současnosti, je sice jasné, proč jsou feministky a kritici z tohoto počinu namířenému proti třídnímu nepříteli tj. bílému muži tak nadšení. Nicméně jedná se o na dnešní poměry podprůměrný seriál. Děj je neuvěřitelně natahovaný, vlastně za 9 dílů co jsem viděl, se nestalo nic, co by děj někam posunulo, navíc 3/4 děje se odehrávají v jednom domě. Další problém je samotná hlavní hrdinka, která je podle mě zcela nepřitažlivá a nesympatická, což vzhledem k tomu, že její postava má být pravý opak, je celkem problém. Ovšem nejhorší je naprostá nelogičnost režimu ve kterém se hrdinka nachází a vlastně i chování všech postav, což kazí jakoukoliv atmosféru, na které měl být seriál asi postaven. Navíc ta feministická a multikulturní propaganda zde překročila jakoukoliv rozumnou mez, každá druhá žena je lesba, hlavní hrdinka má dítě s černochem (mimochodem jediná kladná mužská postava), bílý muž je výhradně záporák atd. Jediné co stojí za pozornost, jsou solidní herecké výkony. Já osobně z povinnosti dokoukám 1. sérii a na další se nejspíš dívat nebudu.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Vlastně ani nevím, proč jsem se na další díl ze série DC Comic díval. A pokud jsem dal Thor Ragnarok 3*, tak mi to nyní přijde jako nespravedlivě přísné. Děj je i na poměry komiksového filmu velmi jednoduchý a zcela očekávaný. Digitální efekty jsou na takto drahý film a na dnešní poměry dost špatné- Gotham, hlávní záporák atd. A kladní hrdinové nesympatičtí, jediný mi snad vyloženě nevadil byl Ezra Miller (Flash) a Wonder Woman. Postavu Cyborga tam dali patrně pouze pro to, aby tam byl někdo kdo je ještě černější než Jason Momoa (Aquaman). Na rozdíl od Avengers či X-menů zde nenajdete prakticky žádný (vtipný) vtip nebo nadsázku. Skutečně těžko hledat nějaká výraznější pozitiva, snad pouze že jsem se vyloženě nenudil. Film je možné doporučit pouze mladším 15 let či snad ortodoxním fanouškům žánru. Film je každopádně horší než Muž z oceli, ale pořád přece lepší než příšerný BatmanVsSuperman a slabá Wonder Woman. Za mě maximálně 2*. P.S. Ve scéně když Superman přijde najednou o vrchní díl oblečení (přestože k tomu nebyl žádný důvod a v předchozí scéně je v obleku), aby se náctileté dívky mohly pokochat nasteroidovaným hrdinou, tak film už překročil skutečně meze trapnosti.

plakát

Sága: Prokletí stínů (2013) 

Jasně ten film je béčko a je prostě vidět, že film měl zkrátka hodně nízký rozpočet. Je to vidět na lokacích, tricích i počtu komparsu v některých scénách. Na druhou stranu má sympatickou ústřední trojici, hlavně Orka a sexy Elfku. A i přes evidentně hodně nízký rozpočet film nepůsobí vůbec jako nějaká parodie na fantasy. Masky i souboje jsou celkem fajn (aspoň většina). Já se u filmu celkem bavil a dávám solidní 3*.

plakát

Tunel smrti (2005) 

Musím říct, že film mi nepřišel až tak vyloženě špatný, alespoň ne tak, aby patřil do top nejhorších filmů. V rámci žánru řekněme béčkového (spíš tedy céčkového) hororu jsem viděl i výrazně horší počiny. Každopádně film je jako horor opravdu slaboučký, přestože námět není v rámci žánru nejhorší. Nicméně logika postav (i děje) je mizivá, dialogy jsou tak idiotské, že jsem se několikrát skutečně zasmál a nejvíc mi vadily neustále flashbacky s nějakými rozmazanými záběry minulosti, a zrychlené jakoby hororové záběry, které ale fungují jednou- dvakrát za film, ne každé 3 min. Na druhou stranu jsem se vyloženě nenudil a na holky je pěkný pohled :-) Je to tak na 30%, ale za povedený plakát a protože má film až nespravedlivě špatné hodnocení dávám 2*.

plakát

Masaryk (2016) 

Před shlédnutím filmu jsem nečetl o čem přesně je, tudíž jsem čekal nějaký životopis. Ale dostal jsem film, který se z poloviny odehrává v léčebně a v druhé polovině se věnuje pouze období kolem Mnichova a zákulisním jednáním o něm. Scény z léčebny mě bavily mnohem méně, z těch politických mi v hlavě utkvěly hlavně ta s Henleinem a E. Moravcem. Ačkoliv v historické části filmu bylo dost řekněme nepřesností. Podle mě je velká slabina filmu už to rozdělení na dvě části, ta politická byla dost zmatená a to také kvůli přeskakování do scén v léčebně a zasloužila by si asi větší pozornost a myslím si, že pokud někdo má pouze omezené znalosti historie tak z toho asi ani moc nepochopí. Také je škoda, že se film nevěnuje poválečným událostem, kde ovšem Masaryk a Beneš sehráli určitě ještě zápornější úlohy. Nicméně film je po technické stránce na současné české poměry výrazný nadprůměr- kamera i lokace. Také se mi líbilo, že Češi spolu mluví česky, Angličané anglicky, ačkoliv se díky tomu tak 80% filmu mluví anglicky. Roden zahrál solidně, jako ostatně skoro vždy a zaujal i Kaiser jako Beneš. Dávám 3* také kvůli nevyužitému potenciálu.

plakát

Ztracený kluk (2015) 

Ne úplně hloupý námět (nicméně nijak originální), ze kterého šlo i s evidentně nízkým rozpočtem vytřískat mnohem víc. Nejhorší na filmu je jako naprosto nelogické a těžko uvěřitelné chování postav. Těžko hledat nějaká výraznější pozitiva,i po technické stránce se jedná o průměrný televizní film. Dávám 2* za to, že u filmu jsem se vlastně nenudil a konec poměrně ušel.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Čekal jsem dle názvu nejtemnější díl a dostal jsem komedii ve stylu Guardians of the Galaxy, ale ne tak vtipnou a šílenou a také více infantilní. Tím nechci říct, že by to byl špatný film, celkem dobře jsem se bavil celou dobu, záporačka Cate Blanchett je výborná (a pořád hodně sexy), soundtrack také skvělý (doufám, že Led Zeppelin Immigrant song se objeví i v dalších filmech s Thorem). Dost vtipů je velmi povedených. Abych to shrnul pro mě lepší než jednička horší než dvojka. Dal bych tak 70%, dávám 3* kvůli zobrazování Ásů jako nějaké multikulti směsice plné negrů a za to, že pro postavu valkýry vybrali pro jistotu také černošku.

plakát

Hard Boiled (1992) 

Film jsem shlédnul znovu po x letech a musím říct, že je to pořád skvělý akční film. Bojové a střílecí scény asi není třeba rozebírat, ty jsou prostě skvělé. Ovšem na rozdíl od Killera a Lepšího zítřku je zde přece jen o dost slabší příběh proto dávám ,,pouze´´ 4*.

plakát

Zjevení (2012) 

Opravdu slaboučký horor, atmosféra hodně podprůměrná- vlastně první polovinu filmu se pořád akorát zapínají a vypínají světla, lekačky žádné, vlastně i scén, které by šlo označit za hororové je ve filmu pouze pár. A konec také nic moc, navíc s nějakým monologem, který měl aspoň trochu vysvětlit, co že se to vlastně děje. Lze doporučit snad pouze někomu, kdo nikdy žádný horor neviděl a je slabší povahy. Já dávám slabší 2* za to, že jsem se vyloženě nenudil a za tu fešandu v hlavní roli. P.S. Naprosto nechápu, kam zmizelo těch 17 mil. USD, které měl film jako rozpočet.

plakát

Gigolové (2011) (seriál) odpad!

Tohle je snad to nejhorší, co kdy šlo na televizních obrazovkách (aspoň za poslední dobu). Nejhorší je, že se pořad tváři jako nějaká reality show či snad dokonce dokument. Avšak je to evidentně nahrané a ještě špatně, pořad je jasně určen především pro ženské publikum a snad jedině pro to americké, protože těm asi nevadí ta naprostá nelogičnost pořadu. Kdy si dámy s vizáží, že by samy mohly dělat nějaký luxusní prostitutky, zaplatí nějakého trotla, aby je za značný obnos uspokojil, přičemž se u toho pro jistotu ještě nechají natáčet pro televizní vysílání. Viděl jsem jeden díl a stačilo.

Ovládací panel