Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Obsahy (28)

Mijori no mori

Mijori no mori (2007) (TV film)

Po rozchodu rodičů zůstala jedenáctiletá Mijori v péči svých prarodičů, kteří žijí na venkově. Při průzkumu lesa Mijori narazí na obří třešeň a setká se s duchy lesa. Říkají jí, že je strážkyní lesa, což je role, kterou ona tvrdošíjně odmítá plnit – tedy dokud se nedozví, že se má stavět přehrada, která by potopila její domov i domov duchů! S pomocí svých lesních přátel a spolužáků Miyori vymyslí plán, jak zachránit les a svůj nový domov...

Daughters

Daughters (2020)

Dvě mladé kamarádky spolu bydlí v jednom tokijském bytě. Rády spolu chodí do společnosti, baví se, sdílejí podobný pohled na svět a obě mají poměrně dobře rozjetou pracovní kariéru. Když tu náhle jedna z nich nečekaně otěhotní a rozhodne si dítě nechat, aniž by o tom řekla otci. Jak se k tomu postaví spolubydlící? Vydrží to jejich přátelství? Debutový počin Hadžime Cudy, který film o životě japonské omladiny nejen režíroval, ale je i autorem scénáře.

Aokute itakute moroi

Aokute itakute moroi (2020)

Plachý Kaede Tabata (Rjó Jošizawa) se na univerzitě setkává s idealistkou Hisano Akijošiovou (Hana Sugisaki) a i přes jeho zdrženlivost spolu začnou mluvit a plánovat založení univerzitního klubu, který by změnil svět. Zpočátku není o členství žádný zájem, ale uplynou tři roky a z klubu je jedno z nejvlivnějších společenství na univerzitě, který úspěšně pomáhá studentům v hledání práce. Kaede ale už není členem a o Hisano mluví jako o zmizelé. Opravdu Hisano odešla z klubu? A co tajemný Ten, jedna z vedoucích tváří onoho podivného spolku? Co se vlastně skrývá za úspěchem klubu?

Gekidžó

Gekidžó (2020)

Hrdiny příběhu je nemotorný a neúspěšný tvůrce avantgardních divadelních her Nagata (Kento Jamazaki) a jeho přítelkyně Saki (Maju Macuoka) snažící se o herecký debut. Oba se snaží naplnit si svoje sny a začnou spolu žít, ale čistota lásky Saki naráží na svět idealismu Nagaty, a tak se stává více a více osamělou. Film je adaptací stejnojmenného románu Naoki Matajošiho, který v roce 2015 obdržel prestižní Akutagawowu cenu, cenu za nejlepší literární příběh nově vycházejícího autora.

Ičido šinde mita

Ičido šinde mita (2020)

Nanase (Suzu Hirose) končí studia na univerzitě a její otec a ředitel farmaceutické společnosti (Šin'iči Cucumi) by si přál, aby nastoupila do rodinné firmy. Bohužel jejich vtahy nejsou nejlepší a Nanase raději pracuje v restauraci a zpívá v metalové kapele. Otec jednoho dne sní novou pilulku, která způsobí, že dva dny vypadá jako by byl mrtvý. Chce se totiž dozvědět, kdo z jeho firmy vynáší tajné informace konkurenční společnosti. Celý plán se zvrtne a Nanase společně s jedním zaměstnancem (Rjó Jošizawa) zachraňuje otcův život a firmu.

Daiamondo wa kizutsukanai

Daiamondo wa kizutsukanai (1982)

Do univerzitního profesora Ičiró Mimury se zamiluje mladá studentka Yumiko. Ten jí nabídne společné bydlení a snaží se skloubit rodinu s mladou dívkou. Vychází najevo, že Yumiko není jediná jeho milenka, a tak se roztočí kolotoč soupeřících žen o profesorovu přízeň. Jeho zálety si ovšem všímají i v práci, na kterou to také začíná mít vliv.

Ao no kaerimiči

Ao no kaerimiči (2018)

Film Ao no Kaerimiči je příběhem skupiny středoškoláků po maturitě, kteří se rozlétávají do světa a snaží se následovat svoje životní sny, touhy a přání. Jak už to tak bývá, není vždy všechno snadné a přímočaré a peripetie příběhu nabírá na obrátkách v okamžiku, kdy jeden z nich spáchá sebevraždu. Pocit kolektivní viny se začíná vynořovat z příběhu a těžce dopadá i na ostatní.

Terrarium Locker Room

Terrarium Locker Room (2018)

Mladá a osamocená žena chodí každý den velmi brzy do kanceláře, kde starostlivě opečovává ve skříni schované malé terárium. Občas oknem zpozoruje zahradníka, se kterým by se mohla setkat, zatímco v práci o ni projevuje zájem samotný šéf. Dá slečna Okamotová (Kanako Mijašita) přednost zahradníkovi, šéfovi nebo zůstane jen u svého terária?

Školačka lázeňskou

Školačka lázeňskou (2018)

Po autonehodě, kterou zažila malá Okko, přijíždí do tradičních japonských lázní, kde se stává učednicí, aby se naučila takový podnik vést. Objevuje schopnost vidět a komunikovat s duchy, kteří jí občas pomohou, ale někdy i zkomplikují život. A tak se Okko učí, jaké to je pracovat v lázních, kde nikdy žádného hosta neodmítnou.

Kanodžo ga sono na o širanai toritači

Kanodžo ga sono na o širanai toritači (2017)

Towako (Jú Aoi) žije se starším mužem jménem Džinko (Sadao Abe), kterého si vůbec neváží, ale ten ji ochotně živí. Stále nemůže zapomenout na starou lásku, se kterou se rozešla před osmi lety. Jednoho dne se potká s Mizušimou (Tóri Macuzaka), který jí ho připomíná, a milostný románek je na světě. Potom se pokusí starou lásku kontaktovat, ale místo něj Towako navštíví policista, a tak se dozvídá, že dotyčný je už pět let nezvěstný.

Isekai izakaja: Koto Aitheria no izakaja nobu

Isekai izakaja: Koto Aitheria no izakaja nobu (2018) (seriál)

Na opuštěné ulici někde v Kjótu je tradiční japonská restaurace "Nobu". Jenomže její vchodové dveře ústí do podivného paralelního světa, ve kterém si obyvatelé dávného města Aitheria užívají nejlepší točené pivo a výbornou kuchyni, které jim připravuje majitel Taišó společně se servírkou Šinobu.

Parks

Parks (2017)

Univerzitní studentku Džun (Ai Hašimoto) navštíví náhle středoškolačka Haru (Mei Nagano) a ukáže jí starou fotografii ženy stojící na balkóně bytu, kde právě Džun bydlí. Společně se ji vydávají hledat a nacházejí vnuka té ženy (Šóta Sometani), který v pozůstalosti najde magnetofonový pásek s nedokončenou písničkou. Společnými silami se snaží skladbu dokončit, aby ji mohli zahrát na každoročním festivalu. Poklidný rodinný film, který byl vydán u příležitosti stého výročí otevření parku Inokašira v Tokiu.

Ucukušii hoši

Ucukušii hoši (2017)

Čtyřčlenná rodinka s dospělými dětmi žije běžný život. Najednou začnou rozpoznávat, že jejich skutečný původ není pozemský a že někteří členové pocházejí z jiných planet Sluneční soustavy. Poznávají, že jejich misí je varovat lidstvo před globálním oteplováním.

Neko nanka jondemo konai

Neko nanka jondemo konai (2016)

Nadějný boxer Micuo (Šunsuke Kazama) potřebuje vyhrát ještě jeden zápas, aby se dostal do vyšší třídy. Poctivě trénuje a doufá, že jej nic nedokáže zastavit. Jednoho dne jeho bratr přinese domů dvě koťata. Starost o ně přenechá Micuovi, kterému způsobí péče o ně mnohé úsměvné eskapády, ale i nečekané zvraty.

Kon'ja, romansu gekidžó de

Kon'ja, romansu gekidžó de (2018)

Po těžkém dni na place chodí mladý asistent režiséra Kendži (Kentaró Sakaguči) do biografu. Po skončení oficiálního programu mu promítač dovolí pustit si svůj oblíbený černobílý film, kde hraje jeho oblíbená hrdinka princezna Mijuki (Haruka Ajase). Jednoho večera se stane zázrak a princezna vystoupí z plátna a ocitne se ve skutečném světě. Bude o ni Kendži stát i ve skutečnosti? Romantický film o lásce a velkých obětech.

Ma fan jia zu

Ma fan jia zu (2017)

Film je remake japonské verze filmu Kazoku wa curai jo, která vznikla o rok dříve v Japonsku. Na den svých narozenin žádá manželka svého manžela o rozvod. Celá věc není jednoduchá už proto, že jsou oba penzisté a žijí společně se svými dětmi i vnoučaty ve velkém domě.

Kazoku wa curai jo

Kazoku wa curai jo (2016)

Manželé Šúzó (Isao Hašizume) a Tomiko (Kazuko Jošijuki) spolu žijí už 50 let ve velkém domě s dětmi i vnoučaty. Jednoho dne se Šúzó vrátí domů a Tomiko mu připomíná, že má narozeniny. Když dostane otázku, co by si přála za dárek, vytahuje k velkému překvapení svého manžela předvyplněný dokument k rozvodu. Situace zasahuje pochopitelně celou rodinu, která se schází k velké poradě. Kolotoč bláznivých scén tak může začít.

Amačan

Amačan (2013) (seriál)

Středoškolačka Aki (Rena Nónen) přijíždí se svojí matkou Haruko (Kjóko Koizumi) z Tokia do jejího venkovského rodiště, které Haruko před lety opustila. Poprvé se tak setkává se svojí babičkou (Nobuko Mijamoto). Aki si velmi rychle zamiluje místní prostředí a touží se stát lovkyní ježovek - amou, stejně jako je i její babička. Seriál byl vysílaný dva roky po zemětřesení a tsunami v Tóhoku 2011. Stal se sociálním fenoménem a přinesl i významný ekonomický profit postiženým oblastem.

Sekai no owari

Sekai no owari (2005)

Dva přátelé, Šinosuke (Kijohiko Šibukawa) a Misawa (Keiši Nagacuka) spolu vedou obchůdek s bonsajemi. Oba žijí svobodným životem, chodí randit a žijí nezávislým životem. Náhle se ve dveřích obchodu objeví Haruko (Mami Nakamura), Šinosukeho kamarádka z dětství. Právě ji vyhodil přítel, a tak potřebuje ubytování. Šinosuke ji chce trochu povzbudit a snad by měl o ni i opravdový zájem, ale o tom Haruko docela pochybuje.

Kakekomi onna to kakedaši otoko

Kakekomi onna to kakedaši otoko (2015)

Ve starém Japonsku není možné, aby se žena rozvedla s mužem. Jedinou záchranou je buddhistický chrám Tokeidži, kam se týrané ženy mohly uchýlit a po dvou letech řeholního života musel muž s rozvodem souhlasit. Sledujeme příběh nemilované Jógo (Erika Toda) a konkubíny Ógin (Hikari Micušima), kterak vstupují do kláštera a snaží se přizpůsobit novému způsobu života. V tom jim vydatně pomáhá mladý doktor Nobudžiró (Jó Oizumi). Film dle knižní předlohy Hisaši Inoueho.

Reklama