Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Kmotr

Kmotr (1972)

Done Coppolo, jsem poctěn a vděčen, že jste stvořil tento film a já ho mohl vidět... Kdo má tento film rád určitě poznal odkud jsem si základ předešlé věty vypůjčil =). Al Pacina sem neměl nikdy moc rád ale rolí Michaela si mě opravdu získal! vše co bych chtěl o tomhle filmu říct tady přede mnou napsalo už spoustu lidí takže je zbytečné to pořád opakovat. Po přečtení knihy, zkouknutí filmu a nakonec dohrání stejnojmenné hry si myslím že lepší film s mafiánskou tématikou asi ještě dlouho nikdo nenatočí!

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

U tohoto filmu jsem chvílemi měl takový ten pocit, kdy si člověk říká "co když je něco takového pravda?". Herce Jménem David lee Smith jsem v tomto snímku viděl poprvé a musím uznat že jeho výkon ve mě zanechal opravdu příjemný pocit. Stredoškolský profesor oblíbený v kolektivu profesorů i žáků se po deseti letech působení na jedné škole rozhodne bez jakéhokoliv upozornění kolegů nebo studentů odcestovat a zanechat minulost za sebou. Místo vysvětlení jeho počínaní se pustí do vyprávění o člověku který je nesmrtelný a vyprávěním se od jeho narození postupem děje dostává až k současnosti a všem přítomným kolegům, přátelům a jedné studentce ve z 90% vystěhované chatě (ve které se mimochodem odehrává celý děj až na pár vyjímek kdy se děj odehrává před onou chatou) se chvílemi snaží naznačit že je onen nesmrtelný a lidé z něj udělali někoho nadpřirozeného a město opouští z důvodu že si lidé postupem času uvědomují že vlastně nestárne. Film a hlavně závěrečné scény ve mě opravdu zanechali hluboký dojem vřele doporučuji všem co u filmů rádi přemýšlí. Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Podle mě jeden z vůbec nejlepších filmů všech dob. někomu by mohlo vadit to že film nenásilně divákovy vnucuje názor že kriminálníci jsou vlastně hodní lídé a do vězení se dostali všichni náhodou a omylem a naopak dozorci jsou ti špatní To ale příběh hlavního hrdiny, který je uvězněn za vraždu své manželky a jejího milence, kterou nespáchal, podle mě nijak nenarušuje. Tim Robbins a Morgan Freeman v tomto filmu zahráli snad své životní role a u závěrečné scény jsem opravdu uronil pár slz. Povinnost snad každého filmového fanouška!

Equilibrium

Equilibrium (2002)

Film dějově podobný knižní předloze 451° Fahrenhita kde je svět po třetí světové válce veden způsobem "neviditelné totality" a lidé si každý den píchají "lék" který jim ulevuje od citů, které zapříčinily všechny problémy světa.V tomto světě fungují agenti policie, kteří si říkají Gramatonklerici a všechny kdo neberou svůj lék se snaží zabít nebo zatknout a poslat do "procesu"(poprava upálením). Musím říct že i když Christian Bale nepatřil mezi mé oblíbené herce, role Gramatonklerika Johna Prestona mu podle mě opravdu sedla a svým výkonem si mě získal. Film je plný akčních scén a bojového umění "gun kata", režisér a scénárista v jednom Kurt Wimmer podle mě odvedl skvělou práci a u toho filmu jsem se skvěle bavil.

Orel Deváté legie

Orel Deváté legie (2011)

Channing Tatum známý spíš jako Tyler Gage ve filmu Step Up v tomhle filmu podle mě zahrál velice dobře syna Římského vojáka, který při útocích na germány nejspíš zahynul a ztratil zlatého orla, čili standartu Římské armády a zahanbil tak celou svoji rodinu, který se sám s otrokem vydává do divočiny aby orla našel a vrátil rodině čest a možná našel i svého otce. Nedokázal sem si představit Tatuma jako Římského vojáka ale po zkouknutí sem byl mile překvapen, jeho výkon byl podle mě dobrý a tento film by si zasloužil i pokračování s dějem kolem onoho otce. Filmy s vojenskou a válečnou tématikou mám rád a tento film podle mě patří mezi ty lepší kde konečně není děj rozdělen na dvě části kde se v první řeší válečný děj a v druhé milostný vztah hlavního hrdiny. Vřele doporučuji

Nabít a zabít

Nabít a zabít (2006)

Slevin, vyloženě nešika a smolař přijede za svým kamarádem do New Yorku a v tu chvíli začíná děj plný omylů, gagů a vůbec zamotaných a občas směšných situací. Ani hvězdné obsazení mě v první polovině filmu nijak nedokázalo přesvědčit že tento film není ztráta času. Ovšem od druhé půlky sem v kině seděl jak zařezaný a dychtivě čekal na rozuzlení a na odpověď kde je vlastně ten Nick Fisher kvůli kterému má hlavní postava takové problémy??? Po závěrečné scéně sem však byl jak zmražený protože tohle rozuzlení děje sem opravdu nečekal. Příběhově na mě film opravdu zapůsobil a klidně bych ho viděl ještě desetkrát.