Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (384)

plakát

Krematorium - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Jediný nadprůměrný díl, a to především zásluhou polského exorcisty. Možná proto, že Zbygniew Kalina jako jediný z celého ansámblu umí skutečně hrát.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Netuším, nakolik je scénář původní, nebo jestli je pouze otrocky přeložený z originálu, každopádně výsledek se moc povedl. A boží je kreativita kameramana, která určitě obšlehnutá není.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 3 (2024) (epizoda) 

Kameraman a střihač jsou na Oscara, Březina na Českého lva a jeho filmová matka na kop okovanou botou do prdele. Vše je pecka, jen mi uniká, proč do hlavní dívčí role obsadili dvojnici Fridy Kahlo :o

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Seriál jsem vyhlížel jako Mesiáše, prvních deset minut sledoval s napětím, dalších deset s mírným zaujetím. Pak jsem začal od televize průběžně odcházet a nakonec jsem se vzdálil zcela, aniž bych viděl konec, neb už mi byl naprosto ukradený. Tohle se nepovedlo, soudruzi.

plakát

Vytoč mého agenta - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Žánr komedie? Jako fakt? Koutek mi necuknul ani jednou. Známých herců jak na orloji, ale přitom je to děsná křeč.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Díky Ebenovi měl ceremoniál úroveň první ligy, na rozdíl od ročníků moderovaných neumětelem Zbrožkem, kdy to byl s bídou okresní přebor. Samozřejmě není v silách pořadatelů uhlídat během přímého přenosu všechno. Takže navzdory vykuřování opět došlo k přetaženým exhibicím oceněných. Ale zatímco Peková to zvládla s nadsázkou, šeredná přestárlá studentka z Tádžikistánu s vyschlými vaječníky to absolutně zabila. Hodnotím samozřejmě jen ceremoniál jako takový, ne volby akademiků, protože tam to festovně zaskřípalo. Vyhlásit jako nejlepší film dílo, které nezískalo ani jedno individuální ocenění a jehož téma je brutálně politické, kontroverzní, propagandistické, to byl fakt úlet.

plakát

Barbie (2023) 

Koukat na Barbie v roce 2023 je totéž jako žít v roce 1950 a koukat na Příběh opravdového člověka. Prostě agitka. Takže v Barbie máme všechna existující etnika, která jsou povinně spárovaná napřeskáčku. Běloch s Jihoameričankou, Asiat s černoškou apod. Vystupují tam silné ženy (černá prezidentka). Kenové a Barbie mají všechny barvy spektra + je tam Berbie vepř a Barbie kripl. Muži jsou ve filmu za kokoty, ubožáky nebo úplně nuly - manžel hlavní lidské hrdinky je vyložená onuce. Nic z toho by "nevadilo", kdyby to byl dobře napsaný a natočený film. Třeba Zootropolis je také agitka o diverzitě, ale je vtipná a zábavná. Barie je ale špatný, zbytečně dlouhý a strašně nudný film. A především užvaněný. Hrozně užvaněný! A nejhorší je, že to sáhodlouhé feministické tlachání mnohdy nedává žádný smysl. Dávám 20 %, a to jen za božího Goslinga, vizuál a bitvu Kenů. P.S. Pořád čekám na chlapské recenze. Příspěvky od woke progresivistických bukvic z MovieZone tady jsou, ale ty mě nezajímají. Chci vědět, co na „růžové veledílo“ říká třeba Verbal nebo Fuxoft.

plakát

Bardot (2023) (seriál) 

Těžko uvěřit, že se v celé Francii nenajde hezká, kozatá herečka, která by byla aspoň trochu podobná BB. Julia de Nunez není ani jedno. A stejně fádní jako je ona je i celá minisérie. Přečíst si klasický životopis by bylo větší vzrůšo.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Boží vizuál, parádně vymyšlené futuristické vychytávky, velmi slušná detektivní zápletka, neokoukaná herečka. Už dlouho jsem si z českého filmu nesedl zadek. Bodu obnovy se to povedlo. Klobouček.

plakát

Bratři (2023) odpad!

Hodnotím odpadem, protože tento film neměl vůbec vzniknout. Glorifikovat vrahy je fakt průser. Vnímám jako neskutečnou drzost tvůrců, že chtějí přepisovat dějiny, a přitom vytasili námět ještě v době, kdy žijí pamětníci oněch událostí. A upřímně by mě zajímala motivace herců, kteří do toho projektu šli. Chyběli v hodinách dějepisu, adorují vraždění, šlo jim jen o honorář, jsou retardovaní? Hes, Nebal, potřebujete zaplatit složenky, nebo jste analfabeti?