Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (19)

Dinotopie

Dinotopie (2002) (seriál)

V seriálu se objevují dinosauři s dlouhým vzpřímeným krkem. Některé prameny však uvádí, že srdce by nedokázala pumpovat krev až do mozku. Dřívější věda se naopak příkláněla k názoru, že vzpřímené krky by nemohli existovat, protože by došlo ke zlomení obratlů.

Skyfall

Skyfall (2012)

Jediné, co z kanceláře M (Judi Dench) po výbuchu MI6 zůstane, je figurka psa s anglickou vlajkou na zádech. Figurka se stala prodejním hitem a po uvedení filmu byly její zásoby ve skladech vyprodány. V prosinci 2012 již nešla koupit jinak než z "druhé ruky", přičemž její cena se ztrojnásobila.

Ach, ty vraždy!

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál)

V páté epizodě policie včetně Kamila Kalendy (Václav Jílek) udělá razii do domu, kde by podle nich měla být vězněná doktorka Kalendová (Jiřina Bohdalová). Když akce skončí neúspěchem, odjížní Kalenda spolu s kolegy autem. Náhle se rozhodne, že u domu zůstane a bude jej sledovat. Vystoupí a přejde do svého auta, jež je připravené na vhodném místě, přestože by neměl tušit, že mise bude neúspěšná. Rovněž by bylo nelogické odjíždět s kolegy, pakliže měl k dispozici automobil.

Ach, ty vraždy!

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál)

Ve třetí epizodě si Kalendová (Jiřina Bohdalová) obleče kostým tlusté sedlačky z jedné z divadelních her a vydává za docentku Rybkovou. V epizodě „Smrt poštovní doručovatelky“ se divák dozvídá, že postava tlusté sedlačky se také jmenuje Rybková. Kalendová potom postavu sedlačky Rybkové hraje místo své kolegyně.

Ach, ty vraždy!

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál)

Je možné zaznamenat, že všechny "zvraty" ve vztazích Kamila Kalendy (Václav Jílek) se odehrávají v lichých epizodách, a to 1., 3., 5. a 7.

Fenomén

Fenomén (2011) (pořad)

Nejvyšší hodnoty IQ, jenž dosahovali soutěžící české verze, byly okolo 160. V souběžné vysílané slovenské junior verzi se jednalo o průměrnou hodnotu.

Případy detektiva Murdocha

Případy detektiva Murdocha (2008) (seriál)

Ve čtvrté episodě čtvrté série William Murdoch (Yannick Bisson) vyšetřuje vraždu, přičemž zjišťuje, že oběť (muž) v minulosti mnohokrát znásilnil své služky. Dostává seznam těchto služek za posledních dvacet let a zjišťuje, že jedna z nich porodila dívku, jež je jednou z podezřelých. O této dívce však později říkají, že jí je dvacet tři let a že je oné služky jediné dítě.

Prokletí tuňáci

Prokletí tuňáci (2012) (pořad)

Tvůrci seriálu se ho snažili točit tak, aby kamera byla ignorována, tudíž se nemluví o tom, že jsou lidé natáčeni a neukazuje se, jak se na lodě dostávají kamery apod. Nakonec však stejně jedna z postav říká, že jsou natáčeni, neboť je málem potápí větší loď, která má na lanoví zavěšeného mrtvého racka, což je trestný čin. Jediný natočený člen posádky větší lodi odmítá povolit zveřejnit svůj obličej, takže jej lze vidět pouze rozmazaně.

Sladký život na palubě

Sladký život na palubě (2008) (seriál)

Ve 45. epizodě jsou natáčeny zprávy pro lodní televizi, přičemž jedna z postav oznamuje, že mají pouze jednu kameru. V závěru epizody se však mimo kamery ve studiu objevují venku i další.

Válka skladů

Válka skladů (2010) (pořad)

Zběratel Barry je jediná postava, která si část vydražených předmětů nechává, ostatní se téměř vše snaží prodat.

Neviditelné světy

Neviditelné světy (2010) (seriál)

Dokument existuje ve dvou verzích. Ve zkrácené verzi jsou vynechány vstupy Richarda Hammonda.

Cajunské hvězdy zastavárny

Cajunské hvězdy zastavárny (2012) (pořad)

Stejně jako v souvisejícím pořadu Hvězdy zastavárny (od r. 2009) jsou i zde mezi hlavními aktéry příbuzenské vztahy.

Sedm smrtonosných moří

Sedm smrtonosných moří (2009) (TV film)

V závěru první epizody je popisováno, k čemu došlo před 65 miliony lety v oceánu po nárazu asteroidu, přičemž je v animaci možné vidět umírající zvířata, mezi nimiž je i velryba. Ta se však podle dosavadních předpokladů stala součástí vodní říše až přibližně 5 milionů let po nárazu vesmírného tělesa, navíc v odlišné podobě.

Viktoriánská lékárna

Viktoriánská lékárna (2010) (seriál)

Ve druhé epizodě se na několik minut objeví dcera od Ruth Goodmanové.

Viktoriánská lékárna

Viktoriánská lékárna (2010) (seriál)

Nikdo z ústřední trojice se tématem viktoriánského lékařství před tímto projektem nezabýval. Ruth je sociální historička, ostatní sice studovali farmaceutiku a medicínu, nicméně však tu současnou.

Profesionálové

Profesionálové (2008) (seriál)

V mnoha seriálech se objevuje postava, která za celý seriál není vidět či případně ani slyšet. Nejznámějším případěm je pak manželka poručíka Columba (Peter Falk) ze seriálu Colombo (od r. 1971). V tomto seriálu jsou takové postavy dokonce dvě, a to Hurkův (Lukáš Latinák) strýc a kapitánova (Peter Batthyany) manželka. Podobně bylo možné ze začátku spekulovat o Saňově přítelkyni Sáře a Iris, pro ty se však později na obrazovkách místo našlo.

Reklama

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)