Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (897)

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Tradiční Flanagan. Začátek mě dost nadchnul, ale někde v polovině nadšení opadlo. Flanagan umí dobře ty úvody, atmosferu tajemna a zahady, ale na mě pak moc tlačí na melodrama, postavy neustále dlouze vykladaji o traumatech a nejlíp u toho brečí, nejlip víc postav naráz, tzv. hromadny brek. Navíc někde uprostřed se záhada celkem objasni a to rázem ubere na atmosféře o 100%. Taky už mi trochu vadí to jeho omilani stejných herců, obzvlášť Kate Siegel, holt ale je to jeho manželka, no. Herci jsou ale pořád až na výjimky přirození, sympatičtí. Tady se mi nejvíc líbil hlavní hrdina, pak kněz a gynekolozka. SPOILER: Make-up stareny byl prisernej! Fakt že jí hrála mladá holka přímo bije do očí. KONEC SPOILERU. A malinko mi u Flanagana vadí takovy jakysi "Emmerichovani," kdy některý postavy mi přijdou spíš jako na objednávku dnešnímu politicky korektnímu trendu, ať je tam nejlíp od každyho vyznani a orientace a rasy jeden zástupce, pusobi to vynucene a zde opět máme dvě lesby, už ve třetí jeho sérii, možná by to mohl příště zkusit s někým jiným. První Hill House nepřekonal, ale když se zde člověk prokouse temi plky,  má to něco do sebe, hlavně první půl hodina. Vypadá to ale, že tohle už jsou Flanaganovy trademarky, ale já přece jen pořád radši víc horor než to slzopudny drama.

plakát

Vyproštění (2020) 

Trošku jsem z toho cejtila Black Hawk Down, docela se divím, že to tady nikdo nezmínil, každopádně mě to vůbec nebralo, protože postavy mi byly úplně šumák. Přitom souhlasím, že nejjednodušší nápady můžou často skvěle fungovat, viz například Gran Torino. Zahořklý stařec si bere pod křídla dítě z menšiny, pomůže mu a nahradí otce, tadá - byl z toho megahit. Ovšem tady se na to teda měli vykašlat, na ty "emoce." Když někde uprostřed ten smutný chlapeček zapláče a vrhne se Chrisovi do náruče, bylo mi z toho neuvěřitelně trapně, jak strašně ta scéna nefungovala žádným způsobem. Což by se dalo vztáhnout na celý film. A Chris - no jako jo, člověk mu věří minimálně to, že by to tam byl schopen takhle vymlátit, ale na poli pár hodin a bez dialogů že by si vypěstoval super pouto k tomu klukovi, tak to už fakt ne. Akce ovšem velmi dobrá.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Dělalo mi problém se trochu líp orientovat v tom, co se sakra děje, ale to hlavní hrdince Kate taky, takže to možná k prožitku nebylo na škodu. Film bych popsala slovem "úderný." Skvělý vizuál a hudba, ta je minimalisticky hypnotická. Akce je nekompromisní a na nějaký soucity se tady fakt nehraje. Dost na mě zapůsobila celá ta poloha křehká (i kdyby třeba vycvičená) Emily Blunt versus ultra násilí a ultra hnus. A s ní se teda fakt nepářou. Kdo je absolutní boss filmu je samozřejmě ďábel Benicio Del Toro, jak už je u něj zvykem. Konec překvapivý, napínavý, ale myslím, že točit dvojku nebylo nutný.

plakát

Přízračný svět (2001) 

Viděla jsem to před milionem let na dvojce s titulky a včera jsem na to nějak přišla a podívala se znova. A musím říct, že to je sakra super film. Jeden z mála, kde se vlastně děje skoro úplný hovno, ale je to natočený tak zvláštně poutavě, že se na to strašně dobře čumí. Samozřejmě největší zásluhu mají herci, herecký koncert tady předvádí Steve, ten je v týhle roli tak naprosto boží, že bych si ho vzala domů. Thora Birch výborná, ačkoliv její postava je někdy fakt příšerná pinda, ale bez ní by se tam zase nedělo už vůbec nic. Jako bonus pak mladá Scarlett nebo Brad Renfro, který se později předvedl v "Apt Pupil." Moc se mi líbilo poselství o neschopnosti/nechuti se zařadit, o odcizení a nalezení spřízněné duše, to všechno doladěný skvělým soundtrackem. Film, na který se zase ráda podívám a přímo ukázkový příklad kultovního materiálu.

plakát

My (2019) 

Nedokoukáno. Nedalo se. Přímo brutální nuda. Viděla jsem to asi do půlky, kdy jsem si řekla, že jsem právě zabila hodinu svýho života strašnou sračkou, jako vážně, hodinu života. Casting na přesdržku, jediná tam umí hrát Lupita, až jsem jí litovala, co tam dělá. Většinou na hororový scény reaguju pozitivně, jako že se umím bát, ale tady jsem fakt jenom zívala a čekala. Spousta scén mi přišla vyloženě trapná, až jakejsi typ absurdního humoru, o kterým si nejsem jistá, že byl záměrný. No, a úplně do kopru to šlo SPOILERY s příchodem rodinky méně obdařených. Když zarostlý Doppelgänger/otec zařve na původního (taky strašně dementního) otce, aby držel hubu, tak jsem se smála. Když náhradní matka začala "mluvit," tak jsem se smála. A pak jsme to vypnuli. To je teda po Get Out! sešup jako prase! No nic no, snad příště.

plakát

Fargo - Palindrom (2015) (epizoda) 

SPOILERY! Tak tenhle díl, v porovnání s předchozím, stál za hovno. Nejenom, že nic nevygradoval a jenom se tak podivně rozpliznul, ale něco z těchto "zakončení" prostě nehodlám akceptovat, předně to je ten super nápad, že z nejvíc cool postavy celý série Hanzeeho se postupně stane tlustý pojídač humrů, to je tak strašně dementní, že nejsem schopná ta považovat ani za vtip. Moje dvě hlavní otázky by pak byly: proč a znovu, PROČ?! Taková blbost, ježiš! Dále mi dost chyběl nějaký final boss fight s Louem a jakmile dostane Peggy ze supermarketu už se neděje vůbec nic. Potěšilo tak jedině, jak dopadl Mike, to si zasloužil, strašně mi lezl krkem. Pochválit tak můžu jedině božský intro. O zbytku budu dělat, jako že neexistuje.

plakát

Apollo 18 (2011) 

SPOILERY! Tak pockat, takhle bych taky dokazala tocit! Paneboze, támhle ten kamen... Nepohnul se náhodu? Boze muj, pohnul se? Kristepane, ten kamen me chce zabit! Pomoc! Found footage ve své nejhorsi formě, vzpomela jsem si hlavne na komické sestrihani Homera Simpsona v televizní show, kdyz ho narkli z osahavacky. Zaber na botu, zaber na podlahu, zaber vzhuru nohama, zaber preskakuje, strašlivý close-up na upocence, zvuky behajicich švábů, slus. Jako fakt jedno z nejhorších provedení, co jsem kdy videla. A pritom vse takovy klišé. A chování postav? Eeee... Na celou tuhle “vec” (film to neni) se clovek diva vlastne jen kvuli 2 věcem: super kratky zaber na mumifikovaneho Rusa a superkratky zaber na chvejici se kamínky. Tadadadadadadá... A dvakrat použity “mega cool tip top tricek” s osvetlovanim bleskem ve tmě, jenž byl viden jen asi milionkrát predtim? Juppi! Hvězda je za náznak lehce znepokojivé stísněné atmosféry izolace a hrozby, která se odehraje po dobu asi deseti sekund nekde u konce. Zbytek casu se deji nudne veci velice nepřehledne způsobem, ktery extremne nudí a vysira.

plakát

Tvář vody (2017) 

Ten mišmaš žánru uz trochu drhnul v Labyrintu. Jakoze sice je to uzasna temna fantasy, ale kdybych chtela koukat na odporný scény mučeni partyzánů, tak si nezvolim zrovna fantasy o holčičce s faunem. Tenhle film je na tom co se tyce bizaru jeste hůř. Scény s Jenkinsem jsou kolikrat skoro komediální, scény sbližování zase jak z romantickyho filmu, pritom to ale chce byt i strasne vážný, coz s postavou Shannona tak uplne nelze, protoze jednou je tam jako komická vložka, podruhy jako überhajzl. O scene s tancem ani nemluvím. A rozhodne nemuzu rict, ze by me nejak oslovilo tema sexu rybomuze a zeny. Pritom to mohl byt tak pěkný monstr movie, výtečne zahrany k tomu. Tohle je od vseho trochu, dohromady nic, a skoky mezi rybí romantikou a pekne hnusnym stouranim v puse fakt nefungujou.To je jak kdyby po dojemny scene v Rozum a cit soupli scénku amputace nohy. Holt nemuze mit clovek v jednom filmu vsechno.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Colombo je věcný. Moje mladší sestra se na me jednou oborila, proc sleduju tak šílenou nudu, ale na Colombovi je proste neco uklidnujiciho. Navic mi pripomina dětství. Asi zůstane navždy neco jako muj vecernicek. Peter Falk forever.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

Tak trochu nechapu, proc k tomu reziser přistoupil takhle rutinne, kdyz mel k dispozici jednoho z top 5 (pro me top 1) hercu soucastnosti a k tomu slibny lokace. Survival filmu jsou tri prdele a většina se snaží z průměru necim vymanit, sakra ocenila bych i zmutovanyho medvěda nebo tuleně zabijáka, ale tohle byla fakt dost nuda. S jakýmkoliv jinym hercem by se na to asi vubec nedalo koukat, ale Mads dokáže procitit a prodat i scénu, kde by si střihal nehty. Zadny objevny myšlenky na tema přežití, oběti, lidsky vůle atd. to nepredklada, takze je to opravdu tak z 90% jenom o Madsove herectví a pak o tom, ze v takovy zime je to fakt na hovno.