Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Poslední recenze (897)

plakát

Hříšnice - Julian (2018) (série) 

Po velmi dobré první sérii přichází trochu kvalitativní propad, i když ne tak výrazný, jako jsem čekala. Co mě hned na začátku téměř odradilo byl naprosto "creepy" chlapec, který vypadal jako něco mezi Rainmanem a panem Monkem, na každý pád jako čtyřicetiletý muž v oblečení dítěte a vyloženě mě děsil. Časem to trochu přešlo, kluk hrál teda výborně. Příběh nebyl špatný, sekta to rozhodně oživovala, Bill Pullman stejně dobrý jako v jedničce, co mě velmi příjemně překvapilo, to byla lesbická linka. Obyčejně jsem na tyhle věci fakt alergická, ale tady mi to výjimečně nepřišlo tak na sílu a navíc herečka Heather byla sympatická a přirozená a její vztah s Marin byl důležitou součástí příběhu, ne jak to bývá jindy - že je to tam navíc a pro příběh to nemá smysl. Zde je to přímo součást vysvětlení, což chválím. I tak ale byla první série ucelenější a příběh přímočařejší. A první série měla rozhodně lepší konec, tady ten konec moc negradoval a bylo to trochu "meh." I tak to ale nenudilo. Bill Pullman se zde skutečně našel, a co chválím, to je vypuštění podivné sado-maso linky z první série...

plakát

Hříšnice - Cora (2017) (série) 

Líbilo. Tuto sérii už jsem viděla dvakrát a musím říct, že hlavně díky Jessice Biel a výbornému Billu Pullmanovi se to v rámci kriminálek řadí k těm výrazně povedenějším. Postupné odhalování pravdy pomocí flashbacků a celkem dobré zvraty a propracované postavy, navíc Jessica Biel hraje opravdu dobře a spolu s Billem Pullmanem to vyloženě táhne. Líbil se mi konec, ale jak už to u podobných seriálu bývá, je předposlední epizoda dramatičtější a lepší než epizoda poslední. Rozhodně dám další série. A chválím hudební podkres.

plakát

Četnické humoresky - Svatba (2001) (epizoda) 

OBSAHUJE SPOILERY. Po nedávném opětovném zhlédnutí musím říct, že přes tragický a působivý konec je finální přestřelka natočená opravdu hrozně, a když potom Arazim v následujícím díle tvrdí Ludmile, že to byl zpackaný zákrok, tak to má tedy ve všem pravdu. Rozhodně celý zásah je naprosto neorganizovaný a samotné zastřelení Toníčka by snad nemohlo být vymyšleno hůř. Kdo má možnost se podívat, schválně ať řekne sám. Tak Toníček vybíhá ze stodoly, nese děti. Střelec prakticky stojí přímo před ním. Arazim se schovává kdesi za střelcem. Arazim pálí, Toníček běží, najednou se Arazim zarazí, narovná a místo aby mu dál kryl záda, začne na něj nesmyslně řvát "Toníčku." Mezitím střelec vyleze ze skrýše rovnou do prostoru - opět mu nikdo nevěnuje pozornost (proč Arazím, který na něj musel vidět, po něm nezačal pálit teď, místo aby řval "Toníčku" a kamsi se otáčel?") - a samozřejmě, že odpráskne Toníčka, jelikož nikoho z celé obrovské party četníku roztroušených kolem nezajímá, že jejich jediný podezřelý jen tak stojí uprostřed dvora a střílí. Nepochopila jsem. Určitě to šlo natočit lépe a důstojněji. Jinak samozřejmě jeden ze zásadních dílů, ale jak říkám - způsob té zfušované přestřelky to výrazně kazí.

Poslední hodnocení (1 845)

Hříšnice - Julian (2018) (série) (S02)

16.03.2024

Hříšnice - Cora (2017) (série) (S01)

16.03.2024

Vetřelec: Covenant (2017)

03.02.2024

Četnické humoresky - Svatba (2001) (epizoda) (S01E09)

27.01.2024

Morke (2005)

15.01.2024

Červená tečka (2021)

14.01.2024

Sněžné bratrstvo (2023)

09.01.2024

Hlasy (2020)

09.11.2023

Ještěr (2023)

26.10.2023

Reklama

Poslední deníček (388)

Dead Can Dance

Skupina, kterou kdo nezná, hodně se ochuzuje. Tohle je neuvěřitelná bomba! A Lisa Gerrard vládne takovým hlasem, jakej snad na světě nikdo jinej nikdy neměl.