Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (1 008)

Ztracená patrola

Ztracená patrola (1934)

Skladatel Max Streiner použil hlavní hudební motiv filmu v mírně pozměněné verzi i ve svém dalším filmu - v Casablance (1942). V obou případech si vysloužil nominaci na Oscara za nejlepší hudbu.

Ztracená patrola

Ztracená patrola (1934)

McLaglen sloužil během první světové války v jednotce Irských královských střelců v Mezopotámii (oblast dnešního Iráku) přibližně v oblasti, kde se odehrává děj filmu.

Hrdinové z Telemarku

Hrdinové z Telemarku (1965)

Ve filmu se velmi volně nakládá s historickými fakty, což se stalo o téměř čtyřicet let později podnětem k natočení dokumentu The Real Heroes of Telemark (2003), který uvádí řadu pochybení Mannova štábu na pravou míru.

Hrdinové z Telemarku

Hrdinové z Telemarku (1965)

Kaskadér, který zaskočil za Roye Dotrice při natáčení honičky na lyžích, kdy Jensen pronásleduje Pedersena (Kirk Douglas), je jedním z hrdinů, kteří se za války účastnili Telemarské operace.

Pluj tiše, pluj hluboko

Pluj tiše, pluj hluboko (1958)

Do role písaře Muellera měl být původně obsazen Albert Salmi, ten ale brzy od projektu z osobních důvodů odstoupil, jelikož se nesnesl s Clarkem Gablem. Byl nahrazen Jackem Wardenem.

Ztracená patrola

Ztracená patrola (1934)

Victor McLaglen, který hraje seržanta, je bratrem Cyrila McLaglena, jenž ztvárnil tutéž postavu v původní verzi filmu z roku 1929.

Pluj tiše, pluj hluboko

Pluj tiše, pluj hluboko (1958)

Scény z Pearl Harboru byly natáčeny na ponorkové základně amerického námořnictva v San Diegu v Kalifornii.

Pluj tiše, pluj hluboko

Pluj tiše, pluj hluboko (1958)

Záběry U.S.S. Nerka jsou ve skutečnosti záběry U.S.S. Redfishe (SS-395), který byl zapůjčen americkým námořnictvem pro účely filmu.

Kajínek

Kajínek (2010)

Alici Bendovou (Křížková) měla dle smlouvy v erotické scéně zastoupit dublerka, ale podle režiséra Jákla byla málo žhavá a živočišná, takže do toho herečka nakonec skočila sama a nálada z natáčení jí prý vydržela až domů.

Divoška

Divoška (2008)

V úvodu filmu Poppy (Emma Roberts) srovnává školu Abbey Mount s Bradavicemi. Shirley Henderson, která hraje v tomto filmu Matron Cerberusovou, hraje Ufňukanou Uršulu ve filmové sérii o Harry Potterovi.

Sex ve městě 2

Sex ve městě 2 (2010)

Do kin byl film rozvážen pod krycím názvem "Heart of the Desert" ("Srdce pouště").

Sex ve městě 2

Sex ve městě 2 (2010)

Penélope Cruz zmínila v interview s Ellen DeGeneres, že natočila svou cameo roličku za dvě hodiny, a že ji nabídka mihnout se v Sexu ve městě velice potěšila, jelikož je fanynkou Sarah Jessicy Parker i celého seriálu.

Na tuhle nemám

Na tuhle nemám (2010)

Jay Baruchel se odmítl ve filmu svléknout, a tak za něj při scéně, kdy se Kirk zbavuje ochlupení a kamera zabírá jeho zadní partie, zaskočil dablér.

Z nóbl společnosti

Z nóbl společnosti (1956)

Poslední film Grace Kelly. Krátce po premiéře filmu ukončila svou hereckou kariéru a vdala se za monackého knížete. Ten po svatbě Z nóbl společnosti, stejně jako ostatní manželčiny filmy, v Monaku zakázal.

Na tuhle nemám

Na tuhle nemám (2010)

Není to poprvé, co se Jay Baruchel a Krysten Ritterová setkali před kamerou. V seriálu The Stones (2004) si zahráli bratra a sestru.

The Cure for Insomnia

The Cure for Insomnia (1987)

S konečnou délkou 87 hodin, tedy 5220 minut, se jedná o třetí nejdelší film všech dob. Premiéra probíhala na umělecké škole v Chicagu v Illinois od 31. ledna až do 3. února 1987 v jednom nepřetržitém představení.

Reklama