Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (518)

plakát

Desatero přikázání (1956) 

Po nedávném zhlédnutí filmu Exodus: Bohové a králové od Ridleyho Scotta přišel čas na jeho o šedesát let staršího bratříčka. Jeden z prvních monumentálních "historických" eposů starého Hollywoodu nezklamal. Okouzluje výpravou, nádhernými kulisami Starého Egypta, výbornou hudbou a skvělým Hestonem v titulní roli (modrooký vysoký blonďák - typické dítě Izraele, ostatně jako i další tady..:)). Najdou se samozřejmě i neduhy - film občas působí poněkud divadelně, ve druhé části filmu je už moc Boha a málo děje, a samozřejmě megalomanská stopáž (jestli se nepletu, jeden z vůbec nejdelších filmů všech dob). Na druhou stranu nenudí, a dokáže udržet pozornost diváka. A Oscar za zvláštní efekty? Zcela zasloužený, závěrečná scéna přechod Jordánu je skutečně mistrovský kousek.

plakát

BloodRayne (2005) odpad!

Vydržel jsem asi patnáct minut. Nedalo se. Naprosto neuvěřitelná nuda. A záhadou nad záhady asi vždy zůstane, jak se Uwe Bollovi podařilo do tak strašnýho filmu vtěsnat tolik docela zvučných hereckých jmen. A ještě větší záhadou mi je, jak se něčeho takovýho mohlo natočit vic dílů. Jestli někam patří naprosto upřímný odpad, pak sem.

plakát

Knight Rider (1982) (seriál) 

Dal bych tři, byl to kult jak blázen, ale David Hasselhoff to vážně hrozně kazil. V Pobřežní hlídce jsem si na něj nějak nakonec zvykl, ale tady byl fakt prkno. Takže dvě za auťák. :)

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

První díl byl trochu rozčarování, ale tady už je vše, co máme na Leonem rádi. Dlouhé záběry, atmosféra, výborná hudba. Eastwood zde má navíc více než skvělého spoluhráče, Van Cleefa. Výborné...někde mezi 4* a 5*.

plakát

Joystick (2015) (pořad) 

Moderátoři se asi snažej (výsledek ovšem moc znát není), ale tenhle pořad je vážně zrůdnost. Pojetí, něco ve smyslu amatéři amatérům, mohlo snad fungovat kdesi v devadesátých letech, ale ne ve 21. století, probůh. Re-play je, i přes svou cílovou skupinu, mnohem lepší volbou než tohle.

plakát

Divočina (2014) 

Holka hledá v přírodě sama sebe a to by bylo, aby se jí to během těch asi 2000 mil kdesi v horách nepovedlo..Když se jí zbortí svět, rozhodne se vykonat túru napříč Amerikou. Strach je její nejčastější společník, ale samozřejmě sem tam potkává i další existence. Film je pojatý velice civilně, divák se v průběhu putování postupně dozvídá hrdinčinu minulost, a proč se vlastně na tu cestu vydala. Nejvíc jsem patrně oceňoval Reese v hlavní roli. Byla sice trošku úsměvná jako turistka (bágl větší než ona skoro:)), ale skvělá jako vždy.

plakát

Armageddon (1998) 

Armageddon tedy dvakrát nemusím, ostatně jako celýho Baye. Ale je pravda, že podívaná to zlá není a nahoru to hodně táhne Peter Stormare v roli ruského astronauta. Scény s ním jsou asi to nejlepší v celém filmu. :)

plakát

Drtivý dopad (1998) 

Podobná tematika jako v Armageddonu, pojetím ovšem zajímavější, docela solidní katastrofický film. Herecké obsazení slušné, dokonce ani ten Elijah Wood tenkrát zas tak nevadil..

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Sergio Leone si "vypůjčil" námět (tj ukradl z něj co mohl) od Kurosawy, což mu nepochybně hodilo víc, než jen mizernou hrst dolarů. S pomocí skvělého Morriconeho a nepřekonatelného Eastwooda vytvořil padělek jak se patří. A protože každý padělek obsahuje něco originálního, dobré momenty se najdou i tady. Přesto, nemám příliš potřebu vidět znovu a příště určitě opět sáhnu po originálu. Dvě hvězdy za drzost a třetí za Eastwooda s Morriconem.

plakát

Zelený svět (1996) 

Když jeden nepočítá šachy, je golf patrně nejnudnější sport pod sluncem. (Gari Kasparov či Arnold Palmer by nejspíš nesouhlasili, ale to je mi jedno - koukat se na to fakt nedá :)) Nejspíš, jakej jinej může být sport milionářů. No tak každopádně, film je naštěstí zábavnější než golf. Hlavní dvojice je sympatická a dialogy docela vtipně a svižně napsané, takže děj zábavně plyne. Bohužel je to taky jeden z filmů, kde se vše děje opravdu tak jak čekáte, a nepřekvapí asi ničím. Možná fakt jenom tím, že je zábavnější než ten golf.