Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Poslední recenze (44)

plakát

65 (2023) 

Scénáristické duo Tichého místa nám letos ve svém režijním počinu naservírovalo survival sci-fi 65. Velkou škodou určitě je, že význam čísla 65 byl vyzrazen v trailerech a přišel jsem tak o moment překvapení při projekci, jelikož toto číslo udává, před kolika miliony let se film odehrává. Téma vypadalo lákavě a mělo dost propriet o které se mohlo opřít, ale v každém tomto prvku nějaká podstatná substance chybí. Survival je zde jen okrajově a čekal jsem více momentů ve kterých půjde o přežití v pravém slova smyslu, jako je například oheň, obstarávání potravy a tekutin. Na toto navazuje sci-fi téma, které zde prezentují hlavně techno vychytávky, o kterých se ale nedozvíme v podstatě nic detailnějšího, což je také velká škoda. Hlavní hrdina v podání Adama Drivera je bez zásadních připomínek. Je to druh herce bez výrazného projevu a drží si svůj herecký průměr. Nicméně věřím že potenciál do budoucna určitě má. To stejné ale neplatí o Arianě Greenblatt. Ta vyloženě nesedla, jejich vztah na mě nijak emočně nefungoval a pokus o vzájemné pouto se minul účinkem. 90 minutová stopáž je slabinou a zároveň výhodou. V tak krátkém čase nestihne vyloženě nudit ale není ani moc prostoru pro větší budování atmosféry. Vizuál prezentuje dnešní standard v tomto rozpočtu a dinosauří monstra vypadají obstojně. Nějaké zapamatovatelné epické scény jsem se ale nedočkal a po měsíci už si z filmu moc pamatovat nebudu. Ve výsledku by filmu asi prospělo zveřejnění na VOD, kde by "zaplácnul" jedno sychravé víkendové odpoledne ale platit za něj v multiplexu? Nevím, nevím. Celkově slabší průměr.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

První letošní návštěva kina pro mě znamenala příjemné překvapení. Po loňské zábavě v podobě pátého dílů, ve kterém nám byla představena spousta nových postav jsem si letošní šestku nemohl nechat ujít. Z Woodsboro se naše skupinka přesouvá do New Yourku, který velmi povedeně supluje kanadský Montreal a s novým anonymním prostředím se nabízí nové možnosti jak někoho připravit o život. Škoda že většinou dostáváme fádní bodání nožem, chvílemi okořeněné o nějaké to vykuchání v přímém přenosu. Přitom scéna ve večerce, kdy Ghostface vymění nůž za brokovnici pro mě byla top scénou celého filmu a ukázala potenciál do budoucna. To stejné můžu říct o úvodní 20minutovce. Občasná nesmrtelnost některých postav byla trochu zavádějící, ale ve většině scén působí Ghostface dostatečně děsivě a nemění se na nějakou karikaturu sama sebe. Nicméně stopáž 2 hodin je pro tento žánr doslova smrtící, a nějaké to stříhání by mu jen a jen prospělo. Takto občas film upadá do množství konverzačních scén, díky kterým film ztrácí tempo a od mluvení zde přeci nejsme, že? Nicméně se většinu času dějí velmi zábavné věci, které nás vrátí zpět do hry a film jsem si užíval. Dvojce tvůrců Olpin a Gillet jsou po Krvavé nevěstě a pátém dílů Vřískotu na vzestupu a po letošní šestce dokazují, že mají filmovým fanouškům co nabídnout. Je příjemné vidět, že Vřískot si stále drží svou úroveň zábavnosti oproti Halloweenu (rok 2018), který nevyužil své znovuzrození a předvedl ukázkové zahození potenciálu. O to smutnější to je, když si člověk uvědomí, že Halloween je otec moderního slasheru, kterého jeho mladší bráška v podobě Vřískotu přerostl minimálně o hlavu. Vřískot 6 je pro fanoušky povinnost, pro nefanoušky příjemný film na deštivý podvečer a teď už jen čekat na další pokračování.

plakát

Umbrella Academy (2019) (seriál) 

Příjemné překvapení které v současném super-hrdinském světě působí velmi svěže. Umbrella sází na netradičně psané hrdiny bez šablonových charakterů. Po vlažnější první půlce začne tempo příjemně zrychlovat a s každou další epizodou více a více vtahuje do děje. Kamera skvělá, soundtrack na výbornou.

Poslední hodnocení (1 526)

Wonka (2023)

30.12.2023

Černá labuť (2010)

30.12.2023

Ztraceni - Série 2 (2005) (série) (S02)

29.12.2023

Probuzení (2007)

29.12.2023

Leo (2023)

27.12.2023

Krotitelé duchů: Odkaz (2021)

09.12.2023

Napoleon (2023)

03.12.2023

Kostka (1997)

19.11.2023

Ztraceni - Série 1 (2004) (série) (S01)

19.11.2023

Reklama