Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (104)

plakát

Anděl Páně (2005) 

Z novodobých pohádek je jednou z nejlepších (možná i nejlepší). Krásný příběh a hlavní hrdinové Petronel a Uriáš baví od začátku až dokonce, *****.

plakát

Sám doma (1990) 

Bez Kevina si Vánoce nedovedu představit už od dětství. I hudba (s ústřední Somewhere in My Memory) je skvělá. Vánoční klasika jednoduše za 5 hvězd *****.

plakát

Malá vánoční pohádka (1999) 

Milé a kouzelné, pro předvánoční čas akorát :) Seveřani mají filmy prostě jinačí a mně se to líbí...

plakát

Ledové království (2013) 

Slabší animák, ale ne nejhorší. Dost mi vadilo, že se tam tolik zpívá (možná v originále by to bylo lepší). Hlavními tahouny byli bezesporu sněhulák Olaf a sob Sven. Tak 2,5 ledových hvězd...

plakát

Gosford Park (2001) 

Zpočátku jsem měla celkem zmatek v postavách, nevěděla jsem kdo je kdo, ale postupem času se vše vyjasňuje a i příběh nabírá na síle. Závěr mi však přijde nedotažený, prostě se všichni zabalí a odjedou... Ale asi to tak má být. Snímek spíše vypovídá o jednotlivých postavách než o dané detektivní zápletce, ta představuje spíše jen takový přídavek navíc. Slabší 4 hvězdy.

plakát

Zmizení (2013) 

Atmosferická detektivka, u které často mrazí tak, že přestáváte dýchat. Dost mi Zmizení připomíná film Zodiac - určitě kvůli Jakeovi v hlavních rolí obou snímků (mj. Jake i Hugh zde předvedli tak skvělé výkony). Bohužel tento filmový žánr není zrovna šálkem mého čaje, takže hodnotím stejně jako u Zodiaca třemi hvězdami, rozhodně si ale zaslouží hodnocení vyšší!

plakát

Čas, který zbývá (2005) 

"Život – nikdy neucítíš jeho chuť, dokud si neuvědomíš jeho pomíjivost.“ Ozon opět nezklamal...