Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Recenze (795)

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

S přibývajícími epizodami se vytrácí tempo a hlavně nezaměnitelný, jedinečný styl který, v prvních dvou epizodách, nastolil osobně sám mistr. I tak se ale jedná o velmi zdařilou a pro mne osobně velmi zábavnou podívanou a tedy i velké překvapení.

plakát

Ava: Bez soucitu (2020) 

Jessica jakožto nájemná vražedkyně, jež začne vadit svému zaměstnavateli a který se ji tím pádem pokusí odstranit, poněvadž v téhle branži se výpovědi nepodepisují. I přes příšerné akční scény mohlo být vše v pořádku, pakliže by hlavní hrdinka během toho všeho "odstraňování" nestihla i řešit rodinné problémy a dávné jizvyčky, jak z románu nějaké pičmundy pilčerové. Chtělo to mít hloubku, ale je to jen strašná blbost.

plakát

Trojí život (2018) (TV film) 

Strašná pitominka přitažená za vlasy, ale odsejpala takovým tempem, jak už dlouho žádný český tévé film. Vystupují tu krásné herečky (což byl také důvod, proč jsem se díval), ale jsou tu malinko za husičky, takže mezi ženami tohle dílo asi oblíbené nebude a ač jsem hlavnímu hrdinovi ani za mák nefandil, tak mne jeho přehrávání a patálie vskutku bavily.

plakát

Baby Driver (2017) 

Energická, hudební, akční jízda. Mistrovsky zpracovaná a seskládaná, ale hlavně... nadmíru zábavná. Vtipné hlášky a dialogy vytváří dokonalý rytmus, podobně jako tomu přesně volené poprockové vály. Nebýt toho, že se postavy v závěru filmu začnou chovat jak na spýdovaný hovada, čímž se celej film stává spíše crazy, než li funky, jakým po celou dobu byl, již tak veselý zážitek stával by se ještě lepším.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Na tento počin jsem se celkem těšil, jelikož slavnější, zářivější a vzhledem k politickým okolnostem osudovější období, už český, potažmo československý film stěží zažije. Začal jsem tedy sledovat druhou epizodu a tu nedokoukal, jak to bylo nudné a nepoutavé. Asi jako když jdete na pohřeb cizího člověka. Sice to s Vámi nic nedělá, ale stejně je Vám to velmi líto. Škoda. Mnohem lepší nápad asi bude, zhlédnout něco pravého z té doby, nežli něco, co se snaží, si na to jenom hrát.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Poutavé prostředím, ve kterém se příběh odehrává. Zajímavé svými myšlenkami. Nudné příběhem, který jsem odhadl po deseti minutách, bez jakékoliv podařené akce či momentu, který by mne více vtáhl do děje. Scarlett zřejmě nikdy nebude úplnou japonkou, ale líbila se mi její chůze, a její pohledy byly správně chladné.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Nový Kong je obrovský a po kamerové, digitální a vizuální stránce dokonale vypiplaný, což jsou asi hlavní devízy nového opičího dobrodružství. Velmi mě bavilo se na to dívat, přičemž obří poloještěrky také nebyly vůbec špatné a co je víc, po dlouhé době mi přišli jako něco originálního na poli hollywoodských blockbusterů, ale možná to jsou jen mé osobní neznalosti. Prostý příběh celkem dobře šlape, čemuž napomáhají skvěle zvolené "old klasik rock" songy a téměř video klipové sekvence (opět kamera-vizuál). I ta atmosféra války ve Vietnamu vyprávění sedí. Jsou tu i živé herecké postavy, ale k nim se dá napsat pouze to, že některé zahynou, jiné přežijí. Ale abych nečertil. SPOILER: Larson to sekne a Lé Jackson je opičímu vládci ostrova úctyhodným soupeřem. Jemu však vůně napalmu po ránu vítězstvím vonět nebude.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Ritchie pojal legendu o slavném králi po svém a ve stylu letních velkých blockbusterů posledních let, tedy digitálně značně přeplácanou. Pobaví scény z Londínia, které dávají vzpomenout na předchozí režisérovi gansta snímku a k zahození není ani samotný mocný meč, který je v tom případě obdařen až magickou nadpřirozenou mocí, dávaje svému nositeli zvláštní schopnosti a sílu, přičemž se jeví v boji s normálním protivníkem takřka neporazitelný. Celý tento prvek tak skvěle zapadá do celého fantasy konceptu, ve kterém nezůstane na kameni takřka nic a zběsile, za pomoci střihu a úderné hudby, se kráčí v před.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Nikdy bych si nemyslel, že něco podobného napíši, ale co představují mezi westerny Nesmiřitelní, ztělesňuje, nebo bude, Logan v X-Men, ne li v celém žánru komiksů. Pryč s barvičkami a digitální destrukcí velkých měst. Tento snímek je epičtější, brutálnější, a údernější než všechny rány Thorova mocného kladiva a hlavně osobitější. Baladický příběh o mutantovi, který nepřestane utíkat před sebou samým a tím co z něj lidé udělali, dokud vše neskončí a nože v jeho rukou se nezatáhnou na věky.

plakát

Megan Leavey (2017) 

Megan Leavey, ztracená dívka jež útěkem vnese do svého života řád a smysl. Což však nenalézá ve vojenské službě, ale v blízkém přátelství a poutu, ke svému vojenskému čtyřnohému příteli. Byl jsem velmi mile překvapen, jak zde vše funguje. Civilními pasážemi počínaje, těmi vojenskými, akčnějšími a dramatičtějšími, konče, přičemž se neopomíná vztah dvou ústředních figur. A dojemný konec též odpustím, protože já dojat vskutku byl.