Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Planeta Česko (2017) 

Skvělé záběry jsou dnes už standard. Co nejvíce oceňuji je poselství tohoto dokumentu, které apeluje k vážení si přírody, kterou máme kolem sebe a osobní pohled režiséra.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Pro mě nejlepší z marvelovek, které nechybí humor a akce. Výjimečná ale je psychologií postav (nelíčí Iron Mana jako dokonalého hrdinu, ale člověka s vlastními vnitřními boji) a menším počtem klišé, než na jaký jsme u marvelovek zvyklí.

plakát

Divoká Francie (2016) (seriál) 

Skvělý dokument nabitý krásnými místy a hlavně provázený biologem, který poutavě popisuje místní přírodu a její specifika. Je vidět, že je to profesionál, který se vyzná a přírodu miluje.

plakát

Nula od nuly pojde (2006) 

Když se film snaží být zároveň černou komedií a vážným thrillerem, nedopadá to většinou dobře. To naštěstí není případ Big Nothing. Příběh vypráví o slušném chlapíkovi s dobrým srdcem zahnaném do extrémních situací, které jsou vždy ještě černější, než se na první pohled zdá. Skvělé herecké obsazení ( Simona Pegga a Davida Schwimmer ) nabízí za každých okolností skvělou podívanou.

plakát

Černá labuť (2010) 

Film přesně podle mého gusta. Všudypřítomná paranoia vystupňovaná v chorobný strach až fanatismus. To vše podtržené perfektním soundtrackem dotvářejícím jedinečnou atmosféru. Víc, než na originální děj, je kladen důraz na psychologii hlavních postav. Bez debaty pětihvězdičkový film.

plakát

Super (2010) 

Komiksy a nerdi převlečení za hrdiny mi neříkají víc, než atomová fyzika, a přesto se mi tenhle film líbil. Je to syrová ( mnohem častěji i surová ) parodie, u které jsem se, až na pár krátkých hluchých míst, prvotřídně bavil.

plakát

Nezvaná (2009) 

Po prvních patnácti minutách jsem ztratil nervy v domnění, že sleduju naprosto neoriginální rádoby horor pro americké teenagery. Rychle jsem posouval děj dopředu a zastavil se až při závěrečných pěti minutách, které jsem zhlédl s pusou dokořán. Dokonalé rozuzlení mě donutilo dát si celý film znovu od začátku, vteřinu po vteřině a najednou jsem si ho opravdu užíval. Nakonec tedy průměrný film s nadprůměrným příběhem.

plakát

Vandráci (2018) (seriál) 

Kdybych neviděl dřívější cestovatelské počiny Lišky s Révaiem v Moto cestou necestou, tak hodnotím asi o hvězdu výše. Takhle mohu srovnávat a negativa lehce převažují. Začnu ale pozitivy. Hlavním jsou záběry. Kamera je volnější a experimentálnější, což je jedna ze dvou věcí, které oživují nudné a nezajímavé dialogy hlavních aktérů. Tím druhým jsou některé opravdu silné zážitky (deštný les, rodina žijící i přes velkou chudobu šťastně uprostřed ničeho). Kvalitu dokumentu snižují dialogy herců, které málokdy přinesou něco zajímavého, režie a hudební podkres, který vyznívá nudně a melancholicky i ve chvílích, kdy trojice slaví narozeniny.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Film pro masy, naivně americká hra na hrdiny. Hordy nepřátel okamžitě umírají i po úderu kamínku hozeném jedním z hlavních hrdinů, zato "klaďasové" se vykecávají i se třemi šípy zabodnutými v těle. "Záporácí" se sice rychle přibližují, když jsou na míle daleko, ale jakmile hrdiny doženou najednou běhají oni i jejich koně vždy dostatečně pomalu, navíc to mají krásně načasované, že když už "nečekaně" zaútočí na naše miloučké společenstvo, vždy hrdinové stihnou říct vše potřebné. Tak bohatou dávku kýčovitosti jsem už dlouho neviděl. Nebýt pár zajímavých ( ne originálních ) scén a dokonalých scenerií, dávám odpad!

plakát

Bůh masakru (2011) 

Po prvních dvaceti minutách skvělý film na 5*, jenže houstnoucí atmosféra a stupňující se napětí mezi postavami se náhle zastaví a příběh se od té doby vlastně vůbec nepohne. Na konverzační komedii to má nedostatek vtipu a dramatické situace člověkem nepohnou, stejně jako slabě propracovaná psychologie postav. Konečné 2* dávám za slušný rozjezd a osvědčené herce.