Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Kniha přežití

Kniha přežití (2010)

Každý má právo na nějaký ten svůj úlet a u mě je to právě tento postapokalyptický film. Vzhledem k tomu, že mojí nejoblíbenější počítačovou hrou je série Fallout, tak jsem byl zvědav, jak se bude film od hry lišit. A někdy jsem si vážně připadal, jako bych Eliho řídil já doma u počítače. Pouť hlavního hrdiny skrz zbytky světa, který nese pravděpodobně poslední výtisk Bible někam na západní pobřeží USA a přitom potkává kladné a záporné hrdiny, bojuje a zase putuje mi bohatě stačila. Nemůžu jinak než 5 hvězd.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Pro mě je to tak kultovní film, že jsem chtěl tento film vynést mým komentářem až do nebes, ale musím ctít 1. a 2. pravidlo klubu rváčů.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Potvrzení toho, že Tarantino je můj nejoblíbenější filmový režisér. Vůbec mi nevadilo, že historie dostala doslova na frak a odlišila se snad ve všem od skutečnosti. Skupina židovských vojáků v čele s vynikajícím Bradem Pittem (Aldo Raine) která masakruje německé důstojníky a vlastně všechny německé vojáky, mě bavila jako snad ještě nikdo. Klidně bych se na ně vydržel dívat další 2 hodiny.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Chvílemi jsem vůbec nevěděl, co je skutečnost a co ne. Hned jak film skončil, jsem si ho se vším pustil ještě jednou a už jsem jenom sledoval jak do sebe všechno od začátku až do konce zapadá. Nádherná podívaná. Leo přesvědčil, že je dobrý herec.

Truman Show

Truman Show (1998)

s Jimem Carreyem jsem viděl už dost komedií a i přes všechny hlášky ve filmech jako Lhář lhář, Maska, nebo Já, mé druhé já a Irena jasně vítězí tenhle film, i když bych si možná na žádnou hlášku hned tak nevzpomněl. Perfektní zpracování a herecké výkony (mj. Ed Harris) vyneslo tento film do mé top 10. Myslím si, že skoro každý z nás zapřemýšlel jaké by to bylo být v kůží Trumana a každý kdo žije všední rutinní život v té kůži možná i je. SPOILER: Závěrečná scéna kdy Jim vchází do dveří a lidé u televizí to sledují a fandí byla pěkně srdceryvná a utkvěla mi v paměti.

Warrior

Warrior (2011)

Dámy a pánové, mě se to líbilo a co víc, mě se to moc líbilo. Musim se přiznat, že jsem neuhodl jak to skončí i když to samozřejmě byla jedna z možností. Hudba naprosto parádní, zvlášť (Beethoven - Ode to joy) Možná bych uvítal i více seznámení s ostatními bojovníky turnaje, ale to je jen malá kapka "nedokonalosti" v moři pro mě překvapivě výborného filmu. Musim pochválit scénáristy a Toma Hardyho za postavu Tommyho. Perfektně napsaná a perfektně zahraná. Všem doporučuju.

Chappie

Chappie (2015)

Pro mě teda obrovské překvapení, někdo může namítat, pozor spoiler!!! Jak nemůže robot, který už umí převést nervový systém člověka do počítače a potom ho vložit do těla robota nevědět, že když hodí hvězdici po někom, že ho neuspí, ale zabije, to je podle mě jednoduchý, Chappie je vlastně stejný jako malé dítě a co dělá malé dítě? Důvěřuje rodičům a když mu "táta" řekne že to tak je, tak to tak prostě asi bude, všechno ostatní si potom přečetl na internetu, tak se to naučil a neměl čas na to aby hledal jestli náhodou hvězdicí nebo nožem někoho nezabije. Takže já jsem byl u sledování filmu nadmíru spokojen.

Ovládací panel
2 body