Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011)

Tenhle seriál mě naprosto dostal a stal se postupně mým nejoblíbenějším! Dost jsem se divila, že jsem tady vůbec nedávala hodnocení. Zvláštní. Musím to napravit. :) I když většina fans říká, že je to s každou novou sérií baví méně, tak já mám ten seriál čím dál radši a všechny série mě dost bavili. Většinu seriálu jsem viděla s titulky, ale ani dabing mi nějak nevadí. Kolikrát jsem byla dějem i zvraty dost překvapená a líbí se mi, jak je to tam všechno hezky vymyšlené. Mám moc ráda pohádky a tenhle seriál je dostal na zcela "novou úroveň". Baví mě to a moc. Jsem velký fanoušek Killiana a Emmy, oba jsou skvělý a jako pár je mám hodně ráda. Jsem docela zvědavá, jestli se seriál dočká i sedmé řady a nebo už bude šestou sérií končit. Určitě se ale budu dívat až do konce a ráda se mrknu i na celý seriál hezky od začátku...

Loki

Loki (2021)

Jeden by řekl, že jsem k tomuto seriálu v posledních týdnech napsala už snad vše, co se dalo... ale stejně si tady ještě jednou zaspamuju se závěrečným hodnocením. Ano, vypsala jsem se u sérií, vypsala jsem se u některých epizod a možná by to někomu mohlo po přečtení všeho připadat, že vlastně jsem někde mezi absolutní adorací a značnou nespokojeností a sama nevím, jaký z toho všeho mám vlastně pocity... na objasnění bych řekla asi tolik. Ano, po posledních dílech to je u mě s tímto seriálem něco mezi láskou a nenávistí, ale jak by řekla Sylvie: "Maybe love is hate." Když se mi něco líbí, dokážu to pochválit v pár větách a prostě si to jen sama pro sebe užívat, když se mi něco nelíbí, většinou to ani nesleduju a nebo to pak okomentuju v pár slovech... ovšem když mám něco hodně ráda a něco mě "zklame" dokážu o tom mluvit vážně dlouho... dokonce mi nedávno někdo napsal, že to vypadá, že vše dost kritizuju a jestli mě ty seriály / filmy vůbec baví sledovat... a ano, baví, pokud by mě to nějak nezasáhlo, nevěnovala bych čas nějakým dlouhým komentářům, to mi věřte. První série mě nadchla, dva roky jsem se těšila na pokračování a druhá série byla v mnoha směrech studená sprcha. A to říkám i přesto, že se mi seriál sledoval většinu času víc než dobře (největší zlom pro mě byly poslední dvě epizody). Několikrát jsem čekala, jak je příběh krásně ucelený a bezchybný, ale já vidím dvě série, dvě autorská díla, kdy se každý z týmů tvůrců vydal naprosto jiným směrem a věci, co jsem na S1 milovala, mi v S2 zatraceně chyběly. (Víc jsem se o tom vykecala ve videu, které je sice anglicky, ale má české titulky.) Když bych to měla porovnat samostatně, možná bych ani neměla co vytknout, ale jako celek to šlo v některých tématech z jedné strany na absolutně jinou. A i když má každá série svůj autorský xicht, jak se říká... tak každá ho má dost jiný. Pak už teda záleží, co od příběhu čekáte, čí jste a nejste fanoušek a jestli do sledování jdete s nějakým konkrétním očekáváním. Jsem si jistá, že se najdou diváci, kteří budou milovat seriál tak jak je a budou i ti, kterým bude zcela ukradený a pak velká škála mezi tím. Tak jako tak, za sledování seriál rozhodně stojí a ač mám výhrad vážně hodně, stejně na tenhle seriál nedám dopustit... už jen kvůli tomu, jak jsem si o to víc oblíbila Lokiho a i Sylvii. No... a Tom Hiddleston, to je prostě pan herec a kdyby už nic jiného, je radost se na jeho herecký koncert dívat. Tolik k mým chaotickým dojmům.

Mr. Robot

Mr. Robot (2015)

Tohle je neskutečně zajímavý a originální seriál, který je potřeba vidět od začátku do konce, aby člověk viděl, jak moc geniální nápady a myšlenky skrývá. Čtyři série jsem sjela za čtyři dny, ale jsem si jistá, že na něj budu vzpomínat ještě dlouho. Rami zde ukazuje, že je skutečně skvělý herec a pro postavu Elliota byl trefa do černého. A Sam Esmail a zbytek tvůrčího týmu? Smekám svůj imaginární klobouk před takovými neotřelými nápady a myšlenkami! Fakt nevím co říct, seriál mi dal mnohem víc, než jsem čekala... ty momenty překvapení, šoku a naprostého wau efektu, to se mi stává už poměrně málo kdy. Jsem fakt ráda, že jsem tomuhle dílu dala šanci.

Láska klepe na dveře

Láska klepe na dveře (2020)

Ano, nebudu lhát, tenhle seriál má své mouchy - má díly, které mě moc nebavily, zápletky, které byly jedno velké klišé, natahování děje zbytečnostmi, postavy, po kterých by člověk nejradši něco hodil... ale těch kladů má mnohem mnohem více a když na to přijde, tak nad vším ne úplně perfektním přimhouřím oko. Příběh Edy a Serkana je jako celek opravdu skvělý a je tam i dost věcí, ze kterých si člověk něco odnese. A ta jejich chemie, uff! Vážně jsem neviděla dvojici, které bych věřila každý jejich pohled, není se co divit, že to mezi nimi zajiskřilo i v soukromém životě. Každopádně - můžu říct, že když se divák povznese nad několik nedotažených věcí, čeká ho fakt super podívaná a za mě, byla radost se na tento seriál dívat. Vždycky jsem měla ráda romantické příběhy a tenhle seriál má ten nejhezčí, co jsem kdy viděla a patří u mě k těm top. Což bych tedy před pár lety nečekala, že mě tak dostane zrovna turecká produkce, ale je to tak. Už se těším, až se do budoucna podívám znovu. (Víc jsem se rozepsala i u jednotlivých sérií.)

Lásce navzdory

Lásce navzdory (2015)

K Lásce navzdory jsem se dostala díky tomu, že se na seriál dá konečně mrknout s dabingem. Říkala jsem si "a tak, když už jsem viděla tolik seriálu s Canem, podívám se i na tento" a neměla jsem přitom nijak závratná očekávání... no, to jsem ještě netušila, jak moc si mě tento seriál získá! Vážně jsem si ho užila a i když je to občas bláznivé, až přitažené za vlasy, prostě mi seriál sednul se vším všudy. Can a Açelya mají skvělou chemii a jiskřilo to mezi nimi na míle daleko, což byla třešnička na dortu, co mě do sledování vtáhla ještě o pořádný kus více. Mimo to si myslím, že herecky tady Can je opravdu výborný a konečně mohl ukázat i širokou škálu emocí, které jsem v dalších jeho rolích až tak moc neviděla, což je velká škoda. Hrát umí a nemusí jen ukazovat pěkný obličej a vypracovanou postavu. Myslím, že když někomu seriál po pár dílech sedne, dokáže si ho užít až do konce, stejně tak, pokud je to naopak, asi to nebude úplně jeho žánr. Ale tak je to asi u všeho. Jediná věc, co mě tady zamrzela je dost otevřený konec, předčasně ukončené natáčení tady dost praští do očí a i když pro hlavní dvojici je konec vlastně všehovšudy dobrý, i když trochu "neučesaný"... pro další postavy je to tak nějak na půl cesty. Ještě aspoň jeden díl by byl fajn no, ale zase je tu i prostor pro to, vytvořit si konec podle svého.

Dr. House

Dr. House (2004)

Miluju tento seriál, hned od prvních dílů se mi líbil. Hugh je jako House naprosto nepřekonatelný! Dokonce i s Cuddy se mi moc líbili. Škoda že to scénáristi viděli trochu jinak... ale jasně, o tomhle to nebylo. První série jsou top, další trochu slabší, ale i tak mě to bavilo vždy a v každém sérii bylo něco nečekaného. Když jsem si celý seriál pustila už asi 3x komplet, to asi taky o něčem vypovídá. Je to srdcovka.

Dexter

Dexter (2006)

Celý seriál jsem sledovala poslední tři týdny a jsem ráda, že jsem se mohla podívat takhle v kupě a bez čekání. Kupodivu jsem se vyhnula i spoilerům a tak jsem byla nejednou překvapená - některé díly jsou naprosto dechberoucí a jiné jsou slabší odvar, ale jako celek se mi seriál hodně líbil. Vždy jsem měla slabost pro zajímavé a řekněme nejednoznačné postavy. Dex je bezesporu dost netradiční hlavní postava a celých osm sérií je ukázaných jako jeho cesta z monstra až k lidské bytosti, kterou pod tou vší temnotou našel. Vše mělo svůj důvod, nějaký smysl... i když ne všechny zvraty se mi líbili... konec byl hodně překvapivý, napadlo by mě i dost jiných variant, ale nějak mám pocit, že tohle dává smysl, i když to je možná k vzteku, i když mi to přijde i tak nějak líto, chápu proč takový konec vybrali. Na nějaký vražedné kousky jsem moc zvědavá nebyla, ale příběhově musím dát 5* a určitě se na seriál ještě někdy ráda znovu podívám. I když už to nebude tak šokující jako napoprvé. Michael jako Dexter je opravdu skvělý!

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Když jsem viděla tenhle seriál poprvé, právě vyšla třetí série a všude byl neskutečný hype, jak je to úžasná podívaná. A já si po zkouknuti všech dílů řekla jen - proč? Na první podívání mě ten seriál prostě nedostal. Jenže pak přišla po dlouhém čekání čtvrtá série a já si chtěla vše připomenout a ejhle, najednou jsem ten seriál viděla jinýma očima. A ta čtvrtá série mě naprosto pohltila a neskutečně mě bavila. Jo, nebyla to lehká cesta, než jsem si našla to své, co mě na tomhle seriálu baví, ale nakonec si mě prostě získal. Tak uvidíme, jak to dopadne s tou poslední.

Odložené případy

Odložené případy (2003)

Líbí se mi styl v jakém je seriál veden, tedy případy staré i několik let, které se náhodou dají znovu do pohybu. Občas je to dost živé, že člověk opravdu věří tomu co vidí. Jsou epizody, které mě dostanou pokaždé, i když jsem je už dávno znala. Prostě je to zajímavý koncept a ráda bych se podívala na něco podobného i do budoucna.