Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Strážci Galaxie: Volume 3

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

Na třetí díl jsme si museli počkat šest let a přišel v době, kdy Marvel nezažívá zrovna své hvězdné časy, přesto to James Gunn opět dokázal a tahle bláznivá partička se dočkala zakončení, jaké si rozhodně zasloužili! Nechci se opakovat v tom, že Strážci jsou moje srdcová záležitost, ale prostě je to tak a jsem ráda, že si i tento díl udržel svou vysokou laťku a možná ji i o kousek navýšil. Tenhle díl mi přinesl vše, co mám na téhle sérii ráda a ještě o kus víc. Příběh Rocketa dokázal s přehledem utáhnou celý děj, přičemž mi ukradl srdce zase o kousek víc a je mi až líto, že pro mě v prvních dvou dílech byl docela nedoceněná postava... Prostě se to povedlo a nebylo tam hluché místo. Jak by taky mohlo, slyšeli jste tu hudbu? To je prostě třešnička na dortu. Díky za tuhle sérii!

Argylle: Tajný agent

Argylle: Tajný agent (2024)

Na tenhle film jsem šla naprosto naslepo a bez sebemenšího očekávání, neznala jsem příběh, neviděla jsem trailer. Kamarádka vyhrála lístky do 4DX (což byla mimochodem paráda) a tak jsem si říkala: jo co by ne, třeba to bude fajn. A víte co? Mě ten film neskutečně sednul! Nevím, jestli to je tím, že mám ráda trochu ujeté filmy, ale prostě mi to přišlo vážně super. Dobře jsem se pobavila a ač některé pasáže byly možná až lehce bizardní, tak na tom příběhu prostě něco bylo. Popravdě jsem ve finále ráda, že to nebyl klasický akční film s Cavillem a Cenou, jak jsem zprvu očekávala. Zápletka s Elly a Aidenem mě příjemně překvapila, možná o to víc mi to přišlo originální. Ale chápu, že to může být pro spoustu diváků ze stejného důvodu zklamání. A dle hodnocení převažuje asi spíš ta druhá strana... no co dodat, vypadá to, že tohle bude takový "můj Flash" pro rok 2024, protože ač film není nějak závratně hodnocený většinovým publikem, mě se dost líbil. // S odstupem času sem chci napsat ještě jednu svou myšlenku. Myslím si, že marketing cílí na naprosto špatné publikum, protože když bych tenhle film vzala čistě jako romantickou akční komedii, je naprosto perfektní. A zjišťuju, že diváci, co mají rádi přesně tento žánr jsou z filmu nadšení. Kdyby raději cílili na toto publikum, mohlo se filmu dařit úplně jinak. // A víte co? Nakonec jsem na filmu byla 4x v kině, nějak neplánovaně se mi stalo, že mě to tak trochu nadchlo a nepustilo. A taky to u mě vyvolalo jistou slabost na Sama Rockwella. Sooo...

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Tenhle film je v mnoha ohledech dost úlet, ale patří k mým nejoblíbenějším v MCU. Je tam skvělé propojení jak akce, tak i humoru, který nenudí. Chris a Tom tady jsou prostě excelentní a ze všech Thor filmů je tenhle prostě nejlepší, i když mám ráda i první dva díly, tohle je styl filmu, co mi sedí prostě víc. Viděla jsem ho už x-krát a rozhodně se na něj kdykoliv ráda podívám znovu.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Queen a Freddyho jsem měla ráda vždycky, ale tom co jsem viděla film je poslouchám skoro kdykoliv můžu! Film mě úplně dostal, hudebně prostě úžasný (to jinak ani nešlo) a herecké výkony opravdu skvělé. Rami byl opravdu na tuhle roli ideální a skutečně jsem během filmu věřila tomu, že je to skutečný Freddie. Možná si zajdu ještě jednou a už se opravdu těším, až film vyjde. Že je film v první top 5 je také důkaz toho, jak povedené dílo to je (snad si místo udrží i nadále). Za mě asi nejlepší film roku a co si budeme povídat, jeden z nejlepších filmů vůbec.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Jedním slovem PERFEKTNÍ! Miluju Marvelovky, ale Infinity War je prostě opravdu top, díl plný akce a překvapení! Sice na netu byla spousta předpovědí a rádoby spoilerů, ale co ve filmu nakonec bylo, to bylo myslím pro všechny velké překvápko a šok. Na to že to mělo skoro tři hodiny, nemohla jsem po naskočení titulků věřit, že už je konec filmu. Opravdu se těším na pokračování, ale tento díl opravdu stojí za to.

Spider-Man: Bez domova

Spider-Man: Bez domova (2021)

Tenhle film je prostě skvělej a i když jsem ho viděla už několikrát, stále mě neskutečně baví... i když ten první dojem tehdy v kině může být jen jeden a byla to paráda. Přiznám se ale zcela dobrovolně, že největší tahoun je tady pro mě Andrew Garfield, kterého mám v roli Petera Parkera prostě extrémně ráda (čert vem, že ty sólo filmy nejsou v mnoha věcech nic moc extra, ale viděli jste tu chemii, co má s Emmou Stone? Uff!) a vykoupení jeho postavy, všechny ty narážky, hlášky, další detaily... neskutečně mě baví každá scéna s ním i co mají jako tým. A ten moment s MJ? Ta scéna mě dostane prostě pokaždé. Pardon, prostě tohle je jen můj rozplývací komentář, který pro některé nebude mít žádnou vypovídající hodnotu, ale já tenhle film prostě miluju a bude už vždy v té topce.

Zootropolis: Město zvířat

Zootropolis: Město zvířat (2016)

Tenhle film jsem viděla už několikrát a mám pocit, že se mi nikdy neomrzí, zcela právem patří k těm top animákům, co jsem zatím viděla... možná by neměl daleko ani na první místo, za animáky. Příběh je poutavý, akční a i vtipný. Má skvělou hubnu i animaci... ale to nejlepší na něm je Nick s Judy a postupná dynamika jejich vztahu. Hned mě napadlo, že kdyby to byl normální film, byli by skvělý pár from hate to love... a pak jsem zjistila, kolik fans je tak vidí i tak... a tak jsem si řekla, vlastně proč by ne. Když tam ta chemie je, nedá se prostě nic dělat. ;)

Největší showman

Největší showman (2017)

Myslím, že když ten film někdo bude brát jako příjemný oddech se skvělou hudbou, tak bude nadšený! Ano je tam kousek naivní pohled na svět, ale co na tom? Já jsem tušila, že tahle role bude pro Jackmana jak ulitá, už po filmu Dokonalý trik, kde byl pro změnu kouzelník. On je prostě showman a už teď se těším, až film v budoucnu znovu uvidím. Mezitím si dám tak stokrát soundtrack. :D

Free Guy: Hra na hrdinu

Free Guy: Hra na hrdinu (2021)

Přiznám se, že trailer mě až tolik nezaujal a do kina jsem šla bez větších očekávání... o to větší překvapení pro mě film byl a pobavila jsem se, jako už dlouho ne. Ryan Reynolds je jako Guy prostě skvělý a už se těším, až se podívám znovu. Je to příjemná oddechovka a je v ni přesně ten humor, co mě baví.

Wonka

Wonka (2023)

Kamarádka po filmu: "Už zhruba od půlky mi bylo jasné, že z toho budeš nadšená... bylo to barevné, trochu ujeté - přesně tvůj styl!" A měla pravdu. Už u trailerů jsem tušila, že tenhle film se mi trefí do noty. Navíc mám ráda i muzikálově laděné příběhy, takže bych se hodně divila, kdyby nakonec přišlo zklamání. Timothée se mi v roli Wonky líbil a přiznám se, bavilo mě mi to mnohem víc než Karlík a továrna na čokoládu. Ač je i to fajn film, nikdy jsem mu nepřišla úplně na chuť... tady to bylo jiné kafe (nebo spíš čokoláda?) a hodit do do kin v období vánoc byl rozhodně super tah, už se těším, až se na to podívám třeba při těch dalších.