Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Riddick (2013) 

První polovina filmu je nadprůměrná, divák je udržován v neustálém napětí a o akci tu není nouze. Poslední třetina filmu, kdy nastupuje armáda vetřelců (nápadně jim podobných) už je slabota a blbina, což je škoda. Slabota jsou i digitální efekty, které mně připadali o 20 let nazpátek.

plakát

Zabiják Joe (2011) 

Tenhle film je nářez, zápletka a rozuzlení uchvacující, postavy a herecké výkony rovněž. Jediné, co bych filmu vytkl je zbytečná brutalita,sadistické násilí a sexualita, pro které dostal v USA rating od 17 let a VB rating od 18 let a Friedkinovi bylo doporučeno vystřihat některé scény, což Friedkin odmítl.. Film nakonec i přes příznivé hodnocení kritiků nebyl žádným kasovním trhákem a vydělal celkem asi necelých 4 miliony dolarů. Úchvatné je, že byl natočen za 10 milionů dolarů.

plakát

České století - Kulka pro Heydricha (1941) (2013) (epizoda) 

Jak mně neseděl Beneš v předchozím díle, je divný i v tomto. Je to způsobené prapodivným pojetím Sedláčka nebo Kosatíka a možná i hlavního představitele Martina Fingera. Z uvedeného mně vyplívá, že Sedláček nebo Kosatík je proti Benešovi výrazně zaujatý a dává to také v seriálu najevo. Nejsem jeho zastáncem, ale takhle se Beneš určitě nechoval. Moravec se tady rovněž chová jako velitel skautů a ne jako ředitel zpravodajské služby

plakát

Rodinné zájmy (2011) 

Film na jedno shlédnutí, nic víc nic míň. K legendám staré školy jako Lino Ventura, Alain Delon, či J.P.Belmondo to má hodně daleko. Divně to začíná, prapodivně pokračuje a předtuchově rychle končí.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

K hereckým výkonům není co vytknout, režie něco mezi průměrem a podprůměrem (ty trhavé pohyby kamerou a ještě ve tmě, kde je prd vidět, si mohl Robinson; odpustit). Děj je podprůměrně jednoduchý, nic výrazného. K záporům filmů tohoto typu rozhodně přispívá ten fakt, když režiséři dělají z posádek vesmírné lodi dementy, kteří by neprošli testy snad ani na výpravu do Antarktidy natož na Mars. S hereckými výkony je ve filmu nadprůměrná i svižnost a akčnost děje a možná i autetičnost prostředí.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Šance na kvalitní zpracování mylníků naší nedávné historie se rozplívá v nekvalitním a subjektivním zpracování historických faktů. Je to osobní pojetí režíséra Sedláčka, které asi vychází z fantazie momentálního rozpoložení. V první díle je T.G.Masaryk představen jako osoba řízena vyšší mocí. Někdy mně spíše připadal jako Hitler, který také neustále zdůrazňoval tu svoji prozřetelnost. V druhém díle zase celý film trpí monologem E.Beneše, které vyznívá spíše jako blábol o degradaci této osobnosti a z armádních generálů dělá idioty, co si nevidí dál než na špičku nosu. I výběr hlavních protagonistů není zdaleka přesvědčivý, kouzelníka Žita vůbec nemusím, ten tam představoval spíše tupého ranaře, který by se tak zmohl na četaře a ne na plukovníka. Ještě, že nám byl ukázán zcela nahý Beneš, bez toho by seriál určitě ztratil na opodstatněnosti.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

K filmům tohoto typu jsem skeptický. Většinou jde o skřípání a otevírání dveří či skříní, bouchání a klepání, nějaké to "kuk na strejdu" a pod. To všechno také tento film obsahoval. Musím ale uznat, že mě mile překvapil. Neočekával jsem až takové napětí, ale tady je nabízeno plnou hrstí. Začátek trochu sráží ty klasické hlouposti - "tuky tuk na vrátka, otevřete kuřátka", a kuřátka samozřejmě v noci otevřou, aniž by se zeptali, kdopak nám to buší na vrátka. A ta klasika se sirkami do sklepa, to už by si filmaři mohli odpustit. I my doma jsme v 70 letech znali, co je to baterka, a také ji tam ve filmu později používali. Je toho více, ale přesto je film natočený nadprůměrně a nadprůměrně se i děj rozvíjí až k úplnému závěru. I když nutno podoknout, že rozhřešení bylo takové nějaké snadné a režírer spíše kladl důraz na efekt než na podstatu děje, který vymodeloval.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Nejdřív jsem si myslel, že režíser při natáčení asi hulil trávu, protože točení většiny scén za tmy, kde je vidět akorát nějaké stíny pobíhat, to není to pravé ořechové. Naštěstí v druhé půlce je něco točené i za dne. Na druhou stranu to vlastně bylo i jedno, příběh možná i zajímavý, ale scénář a režie stupidní, herecké výkony hvězd již tomu pak nemohly nijak napomoc.

plakát

Krach (2010) 

Čekal jsem sofistikovanější děj, ale scénář je tak jednoduchý až je hloupý, Hlavní hrdina nakonec hraje úplného dementa, což filmu spíše škodí než nahrává. Jediné, co je na tom filmu zajímavé je téma.

plakát

Podfukáři (2013) 

Jeden z nejlepších filmů, který jsem v poslední době viděl a nebylo k tomu třeba hektolitry krve, desítek mrtvých a hlavně milion vystřelených kulek. Hezká podívaná, napínavé a hlavně zábavné, 5 hvězdiček bez debat, nic jiného si ani tento film nezaslouží.