Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Chápu, že to nesplnilo očekání producentů a nedočkalo se takového ocenění od diváků. Film není špatný ale i ničím zvláštní. Zbytečně natahované a pitvoření Johnnyho ala Piráti z Karibiku tomu také moc nesvědčilo, za což možná ani nemohl Johny Depp jako spíše Verbinski, tady myslím ulítl. Prostě průměr na 3 hvězdičky

plakát

Světová válka Z (2013) 

Taky jsem byl mile překvapen, první polovina filmu má rozhodně říz a trvale akční spád. Od přistání u střediska WHO už ta gradace pomalu ale jistě klesá, avšak co je dneska dokonalé. Trošku více a to dost nelogické je, že obdrží satelitní telefonek na pokec s rodinkou a přitom když už je to jediný týpek na záchranu lidstva spolu s tím doktůrkem, který padne hned za vlast, tak ani nedostane spojení na toho šéfíka, co ho tam vysla, a když už s ním chce Brad mluvit, tak mamča musí běžet z kajuty za ním kdo ví kam, to nějak nedomysleli naši scénáristé. A dále nevím, jak to je vyřešeno v knize, ale ve filmu je u zombíku nedořešen jeden malinký detail. Čím se vlastně živí, nebo, co je udržuje na životě, nějak se to ve filmu opomenulo, divák je přeci jen šťoural..

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

No že by to byla nějaká bombovka, to mně ani nepřipadá. Děj či scénář je snad 100 x otřepaný a stále používaný, budiž nic nového či převratného a to je asi největší slabina filmu.

plakát

Velký risk (1960) 

Na francouzskou klasiku se rád podívám .Film se rozvíjí svižným tempem, ale posledních 5 minut je katastrofa. Asi režisér spěchal na oběd nebo na záchod, protože naráz utnout rozvíjející se příběh mně připadá stupidní.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Pomsta je sladká věc a v tomto případě asi jediná spravedlnost.

plakát

Solaris (2002) 

Předloha k tomuto filmu od Stanislava Lema patří k mým nejoblíbenějším knihám. Film z knihy čerpá jen velmi ořezanou kostru a vyvíjí se zcela jiným směrem než předloha. Budiž, i tak mně ale připadá, že sci-fi je zde v tomto případě pouze křoví a klidně by se tento děj mohl celý odehrávat na zemi jako psychologické drama Georga o ztrátě milovaného jedince. A navíc jsem nějak u filmu nepochopil ten konec. Respektive jsi nejsem jistý, jestli konec vyzněl tak, jak si myslím.

plakát

Ve stínu lovce (2003) 

Příběh o změně lidských hodnot v prázdné pustině, kde život má jiný pojem než v zalidněných městech. Námět i scénař zasluhuje pochvalu, z režie by se dalo určitě v tomto smutném příběhu vytěžit mnohem více. To neustálé čvachtání ve vodě by určitě k přežití hodně přitížilo (ve filmu byly postavy vzápětí hned suché), ale na působivosti filmu to zase tolik nepřekáží.

plakát

Cesta domů (1996) 

Dojemný příběh, na kterém je vidět, že Američané se dovedou nadchnout a podpořit kdejakou blbinu, za což je v tomto případě obdivuji.

plakát

Lupiči paní domácí (2004) 

V podstatě to cítím stejně, jak už v komentářích někdo napsal. Začátek filmu vypadá nadějně, slibně se to rozjíždí, i vtipné scénky nejsou přitroublé ale... Rozjíždí se to do chvíle podařené loupeže, pak naráz dochází šťáva a energie a už to směřuje jen, aby se to nějak dokončilo. Jinak hereckým výkonům nelze nic vytknout, všici to záhráli skvěle a i dabing, kde si překladatel zahrál se vtipnou taškařicí " Horalka - Tatranka" ,byl více než podařený.