Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Tajemný muž (2012) 

Hudba, kamera, střih na skvělé úrovni. I retrospektivní vyprávění jedné z hrdinek filmu tomu dává větší citovost. Hereckým výkonům nelze rovněž co vytknout. Režijní zpracování scénáře, až na pár nelogických či nemožných nesmyslů, je na vysoké úrovni. Námět filmu je zajímavý ale zpracování scénáře má největší slabiny, tady to trochu kulhá, a proto dávám 3,5 bodu.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

To se nedalo dokoukat, v podstatě nuda o ničem. Já bych ten film nazval "Nuda jako Bůh". Hereckým výkonům v podstatě není co vytknout, ale scénář katastrofa. Asi ta 70ka na krku u Marii Poledňákové je značně vidět. Když měla dvakráte méně, pecky jako Jak dostat tatínka do polepšovny a další se s tímhle nudným filmem vůbec nedá srovnávat.

plakát

Není cesty zpátky (1970) 

Jako kluka mě tento seriál nadchnul. Není to typ válečného filmu, kde sovětský hrdina, zasáhnutý několika ranami, stačí zlikvidovat bunkr a zničit tank. Je to spíše psychologická sonda jednotlivých postav se zápletkou, jak odhalit zrádce ve vlastních řadách.

plakát

Nákaza (2011) 

Skvěl režírované, skvěle zahrané, Jude Law mě iritoval, ale byla to jeho role. Realisticky natočené, nerealisticky ukončené.

plakát

Pumpaři od Zlaté podkovy (1978) 

Jedna z životních rolí Josefa Vinkláře, kterou zvádnul bravůrně. A že je to poplatné době, ve které film vznikal, v tom žádný problém nevidím. Těžko asi v tý době budou točit filmy o hodném kapitalistovi, zlém dělníkovi či Jirkovi Krampolovi opásanému granáty, kalašnikovem a kosícímu vše, co mu do cesty přijde.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Na film jsem se těšil, téma miluji. O to větší zklamání. Snad 3/4 filmu se odehrává v noci v nějakém šeru či přímo ve tmě, takže jsem viděl jen pobíhat nějaké stíny a záblesky něčeho a ta zbývající 1/4, která probíhala ve dne snad ani nebyl den ale spíše kulisa zahalená mrakoplentou. A ten závěr - Titáni. Čím více jich ti naši Olympští bohové zkosili, tak tím stejně jich zase přišlo, nepochopil jsem, kde se stále brali (zákon zachování hmoty či počtu asi v tomto případě nefungoval). A mimochodem, jako Titáni mně vůbec nepřipadli, spíš jako špinavé opice oděné do hadrů, které sem tam poskakovali na meče a řetěz Dia či ostatních.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Přiznám se, čekal jsem od toho mnohem více. Hlavní hrdina mně po půli filmu už začal i docela štvát a ostatní protagonisté nebyli o nic lepší. Mám na mysli chování postav ve filmu a ne herecké výkony, těm ani nemám, co vytknout.

plakát

Černá kniha (2006) 

Film obsahuje napínavou zápletku v akčním podání, která rozhodně nenudí. Ani jsem si neuvědomil při sledování dlouhou stopáž takřka 2,5 hodin. Ve filmu jsou však některé skutečnosti, pro které si větší ohodnocení nezaslouží. Dle úvodních titulků, vychází film dle skutečných událostí, ale jsem přesvědčen, že hodně vzdáleně. Ale chápu Verhoevena, že se snažil natočit akční podívanou. Spíše mně vadila nevýváženost a nelogické chování některých postav. Rachel by musela mít srdce z kamene, aby se tvářila a jednala tak, jak je to na začátku filmu natočeno, aby vzápětí tento kámen vyměnila za živé srdce, které více trpělo za smrt nacisty než za smrt celé své rodiny. Ostatně nacisti by museli mít v hlavě piliny, když odbojáře měli podchyceny několika zrádci, vězni a výslechy a přesto si jej hýčkali na kolenou. Nelogických a protiřečících si momentů tam bylo mnohem více, což nemá smysl ani řešit. Poslední, co mně neštymovalo, že by obergrupenfuhrer si klidně rozhodoval i po osvobození a nařizoval anglickému poručíkovi co a jak má dělat, a popravoval jiné, to mi přišlo jako nějaká hloupost.

plakát

Boj o Moskvu (1985) 

Není to zrovinka výkvět sovětského válečného filmu, i když se tak tváří. Soudruh Stalin je zde ještě zobrazován jako chlapík na správném místě (hold perestrojka ještě pořádně nezačala), který řeší kdejakou spletitou situaci s rozvahou a umem. Válečné scény jsou spíše jen ukázkou ježdění tanků sem a tam, kde většinou Němci střílejí žaludy a Rusové udatně a neochvějně dají wehrmachtu co proto. Baráky určené k demolici sice neustále vybuchují, ale je vidět, že jsou ničeny zevnitř místo zvenku. Je to sice válečná epopej ale proti Osvobození či jiným sovětským válečným filmům se to nemůže rovnat.