Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Hranaři (2011) 

Jako televizní inscenace v pořádku. Ovšem jít na to do kina, asi bych byla zklamaná. Pana Langmajera mám ráda, ale tady mi ta jeho produkce přišla dost trapná. Chvílemi mi to spíš než thriller připomínalo burlesku.

plakát

Sluha Jeho Veličenstva (2007) 

Rusové mají rádi historické filmy a natáčejí i historické seriály, které se k nám bohužel nedostanou. Jsou výpravné a strhující a snaží se o autenticitu. "Sluha" mě tudíž nepřekvapil. Pět hvězdiček za pěkný zážitek a nepatetičnost, kterou nám cpou americká studia. Podle ohlasu soudím, že všem nám ten film byl zpracováním a "duší" blízký. Škoda, že se na ruskou tvorbu zapomíná.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Podle mého názoru zbytečně nadhodnocený hollywoodský doják. Je mi líto, ale neoslovil mě.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Příběh zajímavý, i když podle mého trochu překombinovaný - méně je někdy více. Tři hvězdy dávám za zbytečnou krutost a agresivitu. Nemám ráda filmy, na které se musím dívat přes "deku". Viděla jsem film v kině a o to více tam vyzněla ta agresivita - působilo to hodně prvoplánově. Jsou daleko kulantnější, ale o to rafinovanější prostředky, jak se dá na plátně vyjádřit šílenost.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

První dojem - ne film, ale divadelní kus. Herci přehrávali - hlavně Vladimír Dlouhý, u kterého to nebylo zvykem, takže zřejmě záměr režiséra??? Film se táhl jako týden, začátek nuda. Pak se rozjel a já čekala, kdo bude obětovaný, aby se naplnil princip balady. Střed mě opravdu zaujal, ale konec zase všechno zazdil. Scénárista měl nespočet možností /nemusel se držet předlohy/, jak vyvolat katarzi, ale podle mě se mu to moc nepovedlo. Nejméně věrohodná pro mě byla Anna - nepochopila jsem, co vlastně chtěla nejvíc /dítě?/ - jestli byla oběť nebo mrcha. Shrnuto: slušný film, který úplně nevyužil potenciál postválečných traumat.

plakát

Kam orli nelétají (1968) 

Dávám 4 hvězdy za pohádku o dobytí nedobytelné pevnosti. Richard Burton a mladý a pohledný Clint Eastwood zaujali. Zápletka, za kterou by se nemusel stydět ani James Bond. Trochu překombinované ve scéně „všichni u stolu“, v níž se asi nevyznal ani sám Burton, ale nevadí. Trocha nostalgie neuškodí. Scéna na lanovce úžasná. Hlavně že všechno dobře dopadlo a padouši byli potrestáni.

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

Pro mě seriálové zklamání. Špatně nadabovaný Jeremy Irons byl jen začátek. Infantilní Lukrécia zachraňuje Vatikán, to se mi zdálo už pravdu silné kafe. Výprava dobrá, ale některé postavy nevěrohodné. Dávám tři hvězdy, a to i za mou oblíbenou Joanne Whaley, která mi připadala v roli matky a zavržené milenky přesvědčivá.

plakát

Tudorovci (2007) (seriál) 

Všeobecně známé a oblíbené téma: Jindřich VIII. a jeho šest žen. Viděla jsem hodně zpracování této látky a musím uznat, že HBO se toho zhostila výborně. První řady byly vynikající, poslední ale ztratila šťávu. Starý Jindřich už zdravotně klepíroval a ženské postavy nebyly natolik nosné, aby utáhly děj v dřívějším tempu. Škoda. Pokud byl ale děj záměrně zklidněn a zpomalen kvůli Jindřichovu stáří, nezdá se mi to příliš šťastné řešení. Dávám jen čtyři hvězdy, a to také za matení diváků, co se týče Jindřichovy sestry. Měl dvě a tvůrci z nich udělali jednu.

plakát

Velkolepé století (2011) (seriál) 

Pokud si člověk odmyslí ty sladkobolné telenovelové pohledy a lísání hlavních představitelů a zaměří se na historii, považuji ho za přínosný. Fakta, která znám o historii osmanské říše, bych spočítala na prstech jedné ruky. Právě Sulejman Nádherný je nám neznámější kvůli jeho útokům na střední Evropu. Je zajímavé vidět pohled na dějiny od našich tehdejších „protivníků“. Nezdá se mi „mírumilovnost“ vládnoucí vrstvy, jak je v seriálu prezentována. Dávám tři a půl hvězdy /oficiálně 4/ za výpravu a za hlavní hrdinku Hurrem, která se mi vůbec nelíbí, ale fascinuje mě, co ze sebe dokáže herečka „vydat“. Chválím Barrandov za jen jeden den v týdnu, který je přijatelný i pro neseriálové diváky.

plakát

Počátek (2010) 

Film, který podle mého může zcela docenit jen ten člověk, který „tvoří“. Režisér erudovaně předvedl, jak vypadá zrod myšlenky a následná tvorba jakéhokoliv díla. Se všemi blaženostmi, nebezpečími i zklamáním a slepými cestami. Apel na zodpovědnost „tvůrce“ je zde zcela evidentní. Vizuální stránka filmu je pro mě naprosto fascinující. Přesto hodnotím jen 4 hvězdami pro určitou míru chaotičnosti, která ale zřejmě mohla být záměrná.