Čo by mohlo byť omnoho záživnejšie - film o Fedorovi Flašíkovi. Väčšina filmu bola nuda, ale keď otvoril ústa on, tak som čumel. Až príliš úprimný. Šak sa pozrite sami: Od 1:24:49 do 1:26:30 https://youtu.be/_AijMApp8NM?t=5089
Nasledujúci text obsahuje spoilery. Niežeby na tom záležalo... Bol som zvedavý najmä na to, ako si Petri poradí s každodennými problémami. Spočiatku to bolo fajn - spánok v kabáte, čistenie zubov prstom... Potom sa ukázalo, že na ďalšie služby (nákupy, pranie... ) má spústu poskokov a potom film úplne prestal byť o veciach. Škoda. Fajn myšlienka, ale vytratila sa príliš rýchlo
Čo si tak spomínam, tak v 1989 bol Joker vysmiaty psychopat, v 2008 nevypočítateľný psychopat a tu ... smutný a strápený životom. Ja by som mu dal 5 korún, ako sa hovorí. Ale nedal som. Po filme som sa obliekol a v obchode si kúpil Margotku, ako ostatní. S hrozienkami. Mali v akcii.
Súboj dobra so zlom. Lenže kto predstavuje dobro a kto zlo?
Absolútna disciplína alebo absolútna sloboda?
Pokoj (2019)
Filmu som (snáď) pochopil, no potrebu jeho natočenia nie.
Havel (2020)
SPOILER: Párty, milenky, párty, milenky, bum, záver, Václavák. Akože čože?
Na nože (2019)
Tak trochu Vražda v Orient Exprese a tak trochu Gone girl, ale lepšie od oboch. Výborný scenár, výborné popkultúrne narážky, výborný Craigov prízvuk.
Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Wow! Hlavné postavy ani na tretí pokus nezačali byť zaujímavé! Zbesilá naháňačka, pri ktorej ale bolo napínavé leda tak sledovanie hodiniek.
New York v čase korony (TV film) (2020)
Tereza Nvotová pred zrkadlom v čase korony.
Mečiar (2017)
Spider-Man: Daleko od domova (2019)
Ja vám neviem. Celú tú superhrdinskú linku by som z toho kľudne vystrihol.
Takoví jsme byli (1973)
POZOR, SPOILER: No, síce ... možno to není ani tak filmový, ako životný spoiler. Niektorým ženám zrejme rozchody prospievajú.
Minimalism: A Documentary About the Important Things (2016)
Myšlienku minimalizmu mám rád. Filmy plné planých reči nemám rád. To je také ťažké hovoriť konkrétne?
Mý věci (2013)
Hanna (2011)
Super soundtrack a záporáci.
Premiér (TV seriál) (2019)
odpad!V prvej chvíli som si myslel, že sa dívam na nepodarené scénky (ktoré sa obvykle radia na koniec), a povedal som si, že tu boli asi pred odľahčenie zaradené úmyselne na začiatok. Myslel som, že po tých pár nepodarených scénkach každou chvíľou začne skutočný seriál. Po 5 minútach mi to už bolo podozrivé.
Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)
Po dlhej dobe film, pri ktorom som si poplakal. Počas filmu, i niekoľko hodín potom.
Dumbo (2019)
Zaujali ma presne dve scény a nula postáv, vrátane tej titulnej.
Zlý časy v El Royale (2018)
Zlý scenár v El Royale
Escobar (2017)
Narcos som nevidel, takže som veľmi spokojný. To bola jazda! Občas (často) som len neveriacky krútil hlavou.
Brexit (TV film) (2019)
Trend je očividný. Online reklama sa prejavila aj na Slovensku: "Čaputová investovala do propagácie na internete okolo 250-tisíc eur, do bilbordov iba 124-tisíc. Pre porovnanie, súčasný prezident Andrej Kiska minul na bilbordy v predošlých voľbách 487-tisíc eur a do online reklamy dal 63-tisíc." - https://transparency.blog.sme.sk/c/506076/na-volbach-hlavy-statu-zarobili-najviac-kmotrik-kasper-a-zuckerberg.html
Zúčtování (2016)
Na podobné akčné béčka som sa díval ako malý na VHS kazetách. Díky!
Inherent Vice (2014)
Netuším, o čom to bolo, ale dialógy a herci nemali chybu.
Potvora (2017)
Citujme Plzáka: Láska kanibalská. Je odborně označována jako láska hysterická, protože hysterický jedinec nedokáže obyčejně milovat jinak než formou milostného a citového požírání....je zajímavé, že kanibalský milenec či milenka nesnesou, aby se jejich partner bavil jinak než jejich prostřednictvím. Kanibalskou lásku, nebo alespoň její náznaky poznáte velmi dobře podle následujícího příkladu: Muž si koupí vagónky k elektrickému vláčku, začne si s nimi hrát se svým synkem a dává při tom najevo, že ho to baví. Žena v moci kanibalské lásky takovou situaci nesnese. Ještě téhož dne zavrčí: „To jsem neviděla, hrát si jako idiot s mašinkou!“ Brzy si můžete povšimnout, že kanibalský milenec či milenka vůbec nesnesou, když je jejich partner dobře a radostně naladěn.
Sebevražedný oddíl (2016)
Trhlina (2019)
Ja som presvedčený, že sa jedná o rafinovaný aprílový žartík (umocnený tým, že ani len nie je apríl). Ten film tvorcovia nemysleli vážne, že nie?
Čápi s mákem (TV pořad) (2010)
"Já ty bílé omáčky nemůžu jíst." Dolly Buster
Nightwish: Sleeping Sun (hudební videoklip) (2005)
Rogue One: Star Wars Story (2016)
Prvých 100 minút by som kľudne vyhodil, naopak bojové scény boli fajn, a scéna s červeným mečom bola fantasticky klaustrofobická.
Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)
Súboj dobra so zlom. Lenže kto predstavuje dobro a kto zlo? Absolútna disciplína alebo absolútna sloboda? S kým sa stotožniť, s manipulátorom, ktorý "vie, čo je dobré pre ostatných", alebo s násilníkom, ktorý "vie, čo je dobré pre neho samotného"? Tieto otázky som ešte sám pre seba uspokojivo nezodpovedal, ale vďaka režisérovi, že mi ich položil. Zaujímavý komentár: https://www.csfd.cz/film/2982-prelet-nad-kukaccim-hnizdem/komentare/?comment=8837075
Černé zrcadlo - Pád střemhlav (S03E01) (epizoda) (2016)
Coco (2017)
Nebolo to zlé, a pod 3D okuliarmi som sa, priznávam, nechal aj citovo podojiť, ale celkovo vzato...
La La Land (2016)
Celkový dojem úplne fantastický nebol, ale niektoré scény boli na 8 hviezdičiek z 5. A nejaké mám podráždené oči, ach tá chrípka :)
Nákaza (2011)
Výborná hudba.