Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (543)

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Vždycky jsem byla velkou fanynkou záporáků, ještě větší fanynkou geniálních záporáků a když se navíc jedná o geniálního záporáka s těžkým životním osudem, jdu do kolen! A ještě víc do kolen jdu, hraje-li ho Gerard Butler! Byla jsem po celou dobu napjatá jako kšandy a ctihodnému občanovi Filadelfie jsem fandila a bezmezně jeho um obdivovala. Jamie Foxx ve vedlejší roli mi vyhovoval, protože Butlera aspoň nezastínil, což je fajn. Vše je skvěle promyšlené a i když by mě teď s odstupem času napadly nějaké nejasnosti, řešit to nebudu, protože bych stejně neměla to srdce dát Ctihodnému občanovi nižší hodnocení. Někde jsem tu četla, že konec je prý nedotažený a odfláknutý. Nad tím také odmítám přemýšlet, jelikož v tu chvíli jsem ani nedýchala a málem mi i slza ukápla. Navíc to bylo nádherně natočené. Tak proč hledat chyby? Nebudu hledat chyby, je to boží!

plakát

Justin Timberlake: Suit & Tie (2013) (hudební videoklip) 

Do Finchera bych neřekla, že se zúčastní tvotby klipu k takovéhle hudbě, ale budiž. Nebudu hodnotit song, jak to dělá většina. Sama poslouchám tvrdší hudbu a Justina bych si sama od sebe nikdy nepustila, ale nebudu ho hned hanit jen proto, že se mi zamlouvá jiný styl. Znovu si to nepustím, ale do uší to lezlo dobře a myslím, že většině pánů víc než jeho hlas vadí to, jak má perfektní tělo a holky po něm jedou... To je život, smiřte se s tím. I s takovýmhle hlasem můžete být playboyem :D No a teď ke klipu. Perfektní byla ta atmosféra, která se podle mě k hudbě jakž takž hodila (přečtěte si text)... Avšak výrazně jsem postrádala děj. A když už tam nějaký byl, nepřišlo mi, že by to nějak výrazně souviselo s tím, co Timberlake zpívá. Klip to není nijak výrazný a je to móóóc dlouhé... A to se tam nic neděje. I tak dávám 3*, zas tak hrozné to nebylo.

plakát

Noc oživlých mrtvol (1968) 

Čekala jsem krvák se spoustou nechutných mrtvol, které budou zběsile trhat a pojídat každého, kdo jim přijde pod ruku, prostě šílený boj o přežití. Dostala jsem však dokonale vystupňované psycho, což mě hodně potěšilo. Krve tam bylo minimum a atmosféra byla perfektně dusná. Celou dobu jsem seděla v křesle a ani se nehla. Hltala jsem každý pohyb a každé slovo (i když nejvíc tam toho namluvila asi televize s rádiem). Miluju tyhle staré horory, kde jde hlavně o prostředí a atmosféru. A chválím závěr, ten byl skvělý.

plakát

Podvodníci (2000) (pořad) 

Skvělý pořad, který si udrží moji pozornost od začátku až do konce. A ještě se u toho nasměju!

plakát

Mama (2013) 

Mama je perfektní horor s mrazivou atmosférou. Holčičky byly skvělé, Jessica také. Největší obdiv ode mě ale má Isabelle Nélisse, její výkon byl pro mě dechberoucí. Myslím, že lépe hrající dítě jsem ještě neviděla, byla úžasná! Líbí se mi, že má film nějakou hlubší myšlenku a hodně jsem se bála nejen během sledování, ale i dva večery poté, to už se mi dlouho u ničeho nestalol. Mama byla děsivá! Na závěr bych nejradši zapomněla, úplně zkazil výsledný dojem. Následuje SPOILER! Začalo to směšnou mrtvou tetičkou, ta byla vážně trapná. No a vrcholem všeho byla scéna na srázu. Nemohla jsem si pomoct. Z mámy se pro mě stala Jarmila, která skáče kvůli nešťastné lásce k Vilémovi. A od téhle představy jsem se nemohla odprostit. Pointa a příběh skvělý, jen je ten závěr dost blbě natočený. Měnící se máma nebyla nic moc.

plakát

Případ číslo 39 (2009) 

Case 39 rozhodně patří k těm zdařilejším hororům, aspoň co se tohoto tisíciletí týče. Renée sice není na takovéhle role stavěná, ale myslím, že to zvládla hodně dobře, a popravdě mě ani nenapadlo, že by tam nepatřila. Jodelle je naopak pro takovéhle role jako stvořená a nedokážu si ji dost dobře představit v nějaké komediální roli. Po celou dobu jsem byla napjatá a především schovaná pod peřinou, to už se mi delší dobu nestalo. Na druhou stranu přiznávám, že jsem hrozný strašpytel, ale tohle bylo vážně psycho! No a teď k záporům, díky kterým bohužel nemůžu dát plné hodnocení, jsou dva. Tím prvním je fakt, že ačkoliv počas filmu jsem byla vyděšená, teď už se nebojím. A nebudu se bát, ani když se na Jodelle kouknu. Už jsem si na ni v hororech zvykla, a ačkoliv je hrůzostrašná a dokáže zahrát perfektní "monstra", beru ji už jako herečku, než jako svoji noční můru. Následuje SPOILER! Druhým minusem je závěr. Neměla přece zemřít, bylo to moc jednoduché! Renée měla zahynout, Jodelle měla přežít a po tomhle těžkém traumatu přijít do milující rodiny, kterou by zničila také. A takhle pořád dál a dál. Takovéhle "nešťastné" konce mám ráda. Škoda. Jak už jsem ale řekla, je to skvělý snímek a určitě stojí za shlédnutí.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Velké zklamání. Na Bastardech se mi líbili právě ti bastardi. Jenže v pokračování už se ti správní bastardi objeví jen v několika scénách, jinak se chovají jakou milánci. Nehledě na to, že ti největší grázli to už mají za sebou, a tak teď, když jsem zkoukla dvojku, začínám oplakávat jejich smrt, kterou jsem jim počas prvního dílu opravdu cynicky přála. No co už... Mladičká paní učitelka je horší herečka než ty děti, Bendig tam byl jen na začátku, Magnuskův pupek mi omezoval výhled (to byl fakt tak vyžraný už v jedičce?!) a paní Vránová mi docela věrně připomínala tchýni z Kameňáku. A najdu nějaké plus? Snad jen to, že se na to dalo dívat, není to příliš dlouhé a ... To je asi všechno. Tak vyské hodnocení dávám proto, aby mi nějaká hodnotící škála vystačila i na Bastardy 3, to bude určitě ještě větší katastrofa.

plakát

Bastardi (2010) 

To už si s tím hodnocením děláte srandu? Myslím, že tenhle film je na naše poměry hodně silný nadprůměr, a už mě vážně štve, jak všichni musí hned hodnotit negativně a ještě nezapomenou zdůraznit, že je to český film. Pro mě se jedná o velmi zdařilý snímek, který ukazuje problematiku, která je u nás hodně rozšířená. A ukazuje vše tak, jak to je. Proto mi fakt nevadí, že se ta děcka nemusela učit text, protože pochybuju, že v reálném životě by ze sebe dokázala dostat nějakou souvislou inteligentní větu. Ne! Mluvili by úplně stejně, mluví úplně stejně. Hodně se mi líbil závěr. V reálu by sice opět nejspíš zafungoval rasismus naruby, ale ráda zůstanu v tom, že může existovat spravedlnost. A když ne ve skutečnosti, tak aspoň ve filmech. Dost mě potěšilo, že se nejedná o rasistický film. Žáci jsou namíchaní černí s bílýma a to je fajn. Jinak nejvíc se mi na filmu líbila Leichtová, škoda, že si tam moc nepobyla. Aspoň Dolanský tam vydržel dlouho, ten dělal akci akcí! Dala byl 4*, ale když vidím to hodnocení, přihodím.

plakát

Patrola (2012) 

Zpočátku mi neseděl styl natáčení, který hodně působí dojmem dokumentárního filmu. Když jsem si na to ale zvykla, nemohla jsem se snímku nabažit. Nejlepší byly ty akce, do kterých se Brian a Mike neustále pouštěli a nakonec i ta kamera k tomu všemu perfektně seděla a vypadalo to všechno mnohem opravdověji. Byla tam spousta akce a napětí. Většinou mě akční filmy tolik nepohltí, tomuhle se to ale povedlo. A je mi jedno, jestli to bylo příběhem nebo sexy Gyllenhaalem s vyholenou hlavou. Je to prostě skvělý film!

plakát

Šípková Růženka (2011) 

Rozhodně zajímavé... Popravdě ale ani moc nevím, co si o tom mám myslet. V podstatě mě ten film bavil a do příběhu jsem se neskutečně zažrala. Hltala jsem každé slovo, každý čin hlavní hrdinky, prostě všechno. Celé to mělo takovou tajemnou atmosféru a já si pořád jen kladla otázky a těšila jsem se, že na konci aspoň na některé dostanu odpověď. A nedostala... A to je pro mě to zásadní minus, kvůli kterému musím hodnotit takto nízkým hodnocením, i když jsem až do poslední chvíle čekala, že dám víc. Film skončil tak nějak bez pointy a než jsem si to uvědomila, bylo po titulcích. A vlastně to tím pádem nemělo ani žádnou myšlenku. Jen jsem se poučila o tom, jak si můžu jednou vydělat na školu a jak se baví staří páni. No, aspoň ta atmosféra a tajemství, to mělo něco do sebe...