Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

Jízda (1994) 

Jsem rozpolcen. Na jednu stranu mi nějak přišly nesympatické všechny hlavní postavy, na stranu druhou se mi strašně líbila hudba (kterou ještě ke všemu dělal představitel jedné z těch postav, to abych to fakt neměl jednoduchý...). Takže když se to nějak posčítá a poodčítá, tak asi lehký nadprůměr...

plakát

Jménem krále (2009) 

Ne že by se nedalo nic vytknout, ale na druhou stranu také není moc s čím srovnávat. Nepamatuji se za poslední dobu na naši detektivku, zasazenou do reálného českého středověkého prostředí. Napadá mne vlastně jen Zločin na Zlenicích hradě l.p. 1318, jenomže to už je pěkná doba... Pravda, Zlenice měly propracovanější literární předlohu... Hlavní mojí výtkou je míchání spisovné češtiny a pražských hovorových koncovek klidně během jedné věty. Což bych u epizodních postav přešel, ale u Karla Rodena to tahá za uši...

plakát

Kamera na cestách (2009) (seriál) 

Úžasný dokument... Viděl jsem sice zatím pouze první díl - Izrael - ale ten má pro mne zdaleka největší cenu, neb jsem tam kdysi pracovně jezdíval. Francouzům čest a sláva, natočili všechno (včetně krásných staveb Bauhausu v Tel Avivu, jejichž fotky mi zmizely s ukradeným notebookem...), je to krásně vyvážené, po všech stránkách povedené. A ty záběry z ptačí perspektivy - v HáDéčku fakt pošušňáníčko... / ... I ostatní díly drží nasazenou laťku... / ... Portugalsko, taky nádhera. Je mi blízký způsob snímání kamerou.

plakát

Kašlu na lásku (2003) 

Mám rád styl šedesátých let, jejich šmrncovní eleganci v oblékání, interiérech, nábytku a architektuře vůbec. Dodnes schraňuji ve skříni kravaty a vestičky ze šedesátých let po dědovi. Takže tenhle film mne nemohl nedostat...

plakát

Katarína Knechtová - Isabel (2013) (hudební videoklip) 

Vlastní píseň je krásná a zaslouží si 5 hvězd, ale za videoklip jako celek nejvyšší hodnocení dát nemohu, bohužel. Film jsem neviděl, ale předpokládám, že to nebude můj šálek kávy a obrázky z klipu tomu odpovídají. Naštěstí je tam ještě ta Katarína u piána :-) U vlastní písně se mi moc líbí její gradace a dynamika, včetně vznosného, do dálky znějícího finále. To prostě Katarína umí. .../... Tak jsem viděl film a byl - zvláštní. Asi trochu lepší, než jsem čekal. A nejlepší jeho složkou byla jednoznačně hudba. A tak přidávám tu chybějící hvězdičku.

plakát

Katarína Knechtová - Motýľ Hlavolam (2015) (hudební videoklip) 

"Stará" dobrá Katka z "nultých" let je zpět! Mám radost. Hudebním výrazem (jednoznačně kvituji návrat od skoro diskotékových Tajomstiev k jednoduchosti), a také svojí přirozenou vizáží... To je fajn... Špetičku tam cítím její nedávný výlet do Indie. Je to veselá a výrazná písnička a klip tomu zhruba odpovídá.

plakát

Kdy to bylo (2013) (pořad) 

Máme to ale v naší veřejnoprávní televizi krásné moderátorky :-)

plakát

Když Harry potkal Sally (1989) 

Mám rád romantické komedie, ale tuhle považuju za jednu z těch horších. Hlavně Billy Crystal je takový ten nesympatický chytrák z osmdesátých let, jakých bylo tenkrát i u nás spousta. Meg Ryan je OK :-)

plakát

Khatia Buniatishvili: Klavírní recitál (2011) (koncert) 

Káťa mne vždy přiková k obrazovce. Protože jest to pastva nejen pro uši, ale zvláště pro oči. Přijít o výraz její tváře - a nejen tváře - při takové Stravinského Petrušce by byla vážně škoda. Prstová technika mne, člověka ovládajícího klávesnici dvěma, maximálně třemi prsty, samozřejmě fascinuje. Ale úžasná je i její vlasová technika, včetně faktu, že ona vlastně po většinu koncertu nic nevidí.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Jak neuvěřitelně podobné jsou osudy inkvizitora Heinricha Franze Bobliga z Edelstadtu a komunistického prokur- vlastně taky inkvizitora Karla Vaše. Obě tyto kreatury (zde bych se nebál použít označení "lidský odpad", jakkoliv zní strašně) se v pohodě dožily vysokého věku, zřejmě aniž by pociťovaly výčitky svědomí. Ještě bych k nim přidal Josefa Urválka, ten nebyl lepší... Je jen dobře, že se píší takové knihy a točí takové filmy, jako je Kladivo na čarodějnice.