Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

Iva Frühlingová : Věřím (2005) (hudební videoklip) 

Ta písnička se mi líbí čím dál víc. Je taková nenápadná, ale milá a má moc krásný text. Videoklip se k ní hodí, je pohodový a příjemný.

plakát

Lana Del Rey - Summertime Sadness (2012) (hudební videoklip) 

No po tomhle by si člověk fakt skoro hodil mašli (padání to ne, toho se bojím, z toho je mi vždycky blbě)...Jinak podle mne nejlepší píseň Lany Del Rey.

plakát

Lana Del Rey - Video Games (2012) (hudební videoklip) 

Když jsem tuhle píseň poprvé slyšel z rádia, naskočila mi z ní husí kůže. Říkal jsem si, kdo to asi zpívá, protože Lanu jsem tehdy neznal. Pak jsem si ji vyhledal a pro změnu zase zůstal přikován k monitoru jejím stylem. Takže sečteno a podtrženo: píseň za 6*, styl za 6*, zbytek za 4*.

plakát

Katarína Knechtová - Isabel (2013) (hudební videoklip) 

Vlastní píseň je krásná a zaslouží si 5 hvězd, ale za videoklip jako celek nejvyšší hodnocení dát nemohu, bohužel. Film jsem neviděl, ale předpokládám, že to nebude můj šálek kávy a obrázky z klipu tomu odpovídají. Naštěstí je tam ještě ta Katarína u piána :-) U vlastní písně se mi moc líbí její gradace a dynamika, včetně vznosného, do dálky znějícího finále. To prostě Katarína umí. .../... Tak jsem viděl film a byl - zvláštní. Asi trochu lepší, než jsem čekal. A nejlepší jeho složkou byla jednoznačně hudba. A tak přidávám tu chybějící hvězdičku.

plakát

Peha - Diaľkové ovládanie (1999) (hudební videoklip) 

Začátky Pehy nemají chybu. Krásně jednoduché. Energie z toho sálá. A Katka je živel. Paráda.

plakát

Peha - Krajinou (2001) (hudební videoklip) 

Líbí se mi takové jednoduché, prosté videoklipy. A když už jednoduché, tak jakou lepší krajinu byste si chtěli představit, než maďarskou pustu? Koně, tráva, močály, studny s vahadly, vodní buvoli, placka Hortobagy. A bahno a komáři. To je krajina s velkým K. K? Když K - koukněte, kterak krásně kráčí Krajinou kouzelná Katarína Knechtová...

plakát

Kristína: Jabĺčko (2012) (hudební videoklip) 

Vlastní písnička by byla krásná i bez těch elektronických aplikací (a asi ještě víc). Ale - jsou tam a dávají jí zase jiný rozměr a jiný šmrnc. A k tomu se myslím právě velmi dobře hodí zvolený - jistě záměrně - "kýčovitý" videoklip. Celé to chápu jako velmi svěží úsměvnou nadsázku a legraci. S krásnou slovenskou "lidovkou" a neméně krásnou Kristínou.

plakát

Spomaľ (2006) (hudební videoklip) 

Líbí se mi ten minimalismus, kdy pár tónů a pomalé tempo vytvoří atmosféru napjatou jak kšandy. Je to fakt magie, jak se dá pracovat s publikem. A musí to, i přes všechnu únavu, neskutečně nabíjet... To teda se lidem v drtivé většině profesí nepoštěstí. Nedokážu si představit, jak by se mohl při své práci nabít třeba takový úředník. A mohl by přitom zpomalovat, seč by mu síly stačily... Ne, nechci to zlehčovat, vím, že Katka tenkrát byla unavená, přetažená a že ta píseň je vlastně dost o ní samé. Také to byl zřejmě hlavní důvod jejího odchodu z Pehy.

plakát

Muoj bože (2008) (hudební videoklip) 

Nádherná hudba i hlas Kataríny Knechtové, nebesky čistý i temně barevný. V kombinaci s vizuální složkou, jež se mi líbila už ve filmu, jsem unešen. A nesmím zapomenout obě krásné tváře, Katčinu jemnou a Anninu tajemnou. ... Ještě k té vlastní písni: asi přeci jen lehkou výhradu bych měl k poslední třetině, která je na můj vkus příliš orchestrální a skoro jakoby rozjuchaná. A ano, jak píše Marek1991, i lehkovážná. Takže raději mám jen Kataríninu klavírní "unplugged" verzi. Ta je skutečně úchvatná.

plakát

Za zavřenými dveřmi (2012) 

Film má mnoho různých významových vrstev. Pro mne třeba bylo nejvýraznější zpodobnění studu. Nebo lépe řečeno studu u postav, které se za co stydět neměly, a na druhé straně nestydatost těch, kteří by se stydět měli.