Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

13. komnata - 13. komnata Ondřeje Moravce (2014) (epizoda) 

Už jednou jsem tu psal, že Ondra je borec a velký sympaťák a že za všechny ty problémy si zaslouží hodně štěstí v sezónách, které budou následovat. To bylo ke 13. komnatě Ondřeje Banka. Nyní velmi rád dodávám, že to vše platí i pro Ondřeje Moravce. Takže Ondřeji, díky za skvělé pokoukání nejen během OH v Soči a hodně štěstí a zdraví i dále!

plakát

Signatures (2014) 

Vůbec nechápu, jak to ti hoši můžou přežít... Neuvěřitelné. Jinak super kamera, lokality, prostředí, traily, počasí, prostě všechno.

plakát

Vzkaz v láhvi (1999) 

Napíšu to na rovinu. Dívám se na filmy hlavně kvůli holkám. Jenomže co si mám teď počít s filmem (nebo proboha se sebou?), kde se mi líbili kluci. A to nic proti Robin Wright, která byla báječná. Ale hlavně Paul Newman - to je tak krásnej starej chlap, že to snad ani není možný.

plakát

Malíř Bohumír Matal (1991) (TV film) 

No jistě - cyklista a kubista, to je můj člověk. Některé další obrazy mi hodně připomínají mého oblíbeného Miróa a všechny mají krásnou barevnost. A ty "učmrkané" kontrastní kresby postav na závěr byly také super. Skoro neznámý malíř - a jak dobrý!

plakát

Velcí bratři (2008) 

Dovolím si lehce nadhodnotit, ale fakt jen lehce. Jakože jsem dosud opravdu neměl rád Paula Rudda a rozjezd filmu se mi zdál (dost dlouho) nic moc, tak to mocné finále stálo za to. Tam bylo úplně všechno a já se smál ještě dlouho po skončení filmu. A třešnička na dortu byli Kissáci a obzvláště brýlatý Pete Šelma... Jen dodatek: věřili byste, že za - dnes tak roztomilou kapelu - se u nás v Michli vyhazovalo (ano opravdu, čtete dobře - vyhazovalo) ze studia na gymplu? (Prý zvrácené "umění" a nacistická symbolika.) Až tak v prdeli byla u nás 70. léta.

plakát

Vrtkavý král (1974) (TV film) 

Při pomyšlení na to, že by takový skutečně Přemysl Otakar I. byl, nejsem vůbec nadšen. Velkého - anebo alespoň historicky významného - Přemyslovce jsem si představoval všelijak, ale rozhodně ne jako Josefa Somra (nic proti němu, chraň bůh, jen mi prostě nepasuje do téhle role)... Ale což. Jaký vlastně Přemysl byl, to stejně dnes pořádně nikdo neví a už se asi ani nikdy nedozví.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Byl jsem poměrně nadšen z filmového vizuálu. A teď ani nemám na mysli Charlize Theron, kvůli které jsem se, jaksi prvoplánově, na film koukal (i když ani tady jsem zklamán nebyl). Spíše bych ale chtěl vyzdvihnout architektonické kulisy, ve kterých se děj odehrává. Byl jsem překvapen, jak inovativně lze existující - a leckdy ani ne zrovna nové - stavby využít pro futuristický film (mexická ambasáda v Berlíně hraje prim).

plakát

Pomsta hříšnice (2012) (TV film) 

Entschuldigung, milí Němčouři, ale za toho knížete Václava - velitele husitů vám víc než dvě hvězdy fakt dát nemůžu. Prý se na filmu podílela celá řada českých profesionálů (píše se v "zajímavostech"). Tak škoda, že jste si nenajali nějakého českého historika, ani by nemusel být profesionál. Vlastně by stačil třeba jakýkoliv žák třetí bé... Ale toho dikobraza inkvizitorskýho na závěr, toho oceňuji :-)

plakát

Zlaté oko (1995) 

Podle mého nejlepší bondovka. Kladu ji ještě výše, než ty staré se Seanem Connerym. Debutující Pierce Brosnan mi do role 007 naprosto pasuje, stejně jako vtípky, hříčky, nadhled, to vše je Bond jak ho vidím já. Zápletka je jasná a nekomplikovaná, což hodnotím jako plus. Další nováček, Judy Dench jako M nemá chybu, stejně jako Viktor "jsem nepřemožitelný". No a moje nejmilejší postava - Polka Izabella Scorupco, zde ovšem jako "ruská ministryně dopravy Natálie Semenovová", jak krásně zove v českém dabingu. Tu mám ze všech Bond girls, jak jinak, nejraději.. Jo a - málem bych zapomněl na hudbu: to je další skvost, Golden Eye, Bono, Tina Turner, co dodat.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Jak neuvěřitelně podobné jsou osudy inkvizitora Heinricha Franze Bobliga z Edelstadtu a komunistického prokur- vlastně taky inkvizitora Karla Vaše. Obě tyto kreatury (zde bych se nebál použít označení "lidský odpad", jakkoliv zní strašně) se v pohodě dožily vysokého věku, zřejmě aniž by pociťovaly výčitky svědomí. Ještě bych k nim přidal Josefa Urválka, ten nebyl lepší... Je jen dobře, že se píší takové knihy a točí takové filmy, jako je Kladivo na čarodějnice.