Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Rock the Bells (2006) (TV film) 

Dokument o tom, jaké to je pokusit se splnit si svůj vlastní sen: stát se promotérem akce, kterou se už dlouho nikomu nepodařilo zorganizovat a to dostat na pódium všech devět členů jedné z nejvlivnějších hiphopových uskupení 90. let: Wu-Tang Caln. To, že nezvládnete nápor fanoušků, že vám policie bude kecat do toho co píšete na pozvánkách a to, že vám hlavní hvězdy těsně před koncertem zhulení skáčou po posteli někde v hotelu, nebo nedejbože jsou tak na kaši, že je nelze ani probudit (RIP ODB), jsou perličky z tohoto zajímavého snímku, který je samozřejmostí pro všechny fanoušky hiphopu a rapu 80. a 90. let. Vyskytují se zde jména jako Chali2una, Dilated People, Dj Abbilities, MC Supernatural a další! Nenechte se odradit slabším začátkem a na první pohled celkem amatérskou kamerou, která tomu však v určitých momentech dodává svůj vlastní charakter.

plakát

Technotise - Edit a já (2009) 

Povedlo se a moc. Je to takové anime, ze kterého je prostě cítit "evropa" a tím je unikátní a mě osobně velmi blízké. Úžasně vykreslné prostředí připomíná něco co by udělali naši borci z Amanita design a humor, kterému rozumím, což u některých infantilních japonských nebo trapných amerických anime postrádám. PS: přirovnávat to ke GITS je blbost..podívejte se na jiné kyberpunk filmy i starší než sám Ghost a poznáte, že ty zápletky jsou většinou dost podobné, to je prostě koncept kyberpunku a komu se to nelíbí ať...přepne kanál ;)

plakát

Bude to nahlas! (2008) 

Výborný náhled do života oblíbených kytaristů..Teda až na toho Edge, tento "kytarista" - elektrikář se sem vůbec nehodí- hvězdička dolů. Předpokládám, že jde o osobní vztah s Davisem Guggenheimem, jelikož spolu již natáčeli.

plakát

127 hodin (2010) 

Dokud ho nezavalil ten kámen, bylo to dobré...aha vlastně, o tom byl skoro celý film - klaustrofobní nuda. Lépe by udělali, kdyby ho nechali ještě chvilku pobíhat po kaňonu a pak zaskočit na Scooby Doo party. To by rozhodně byla větší sranda. Ale hodinu koukat na nezodpovědného debila, který si nebere mobil (a věřte, že takových je spousty) mě opravdu nebaví.

plakát

Super Size Me (2004) 

Skvělý nápad, ale něco tomu chybělo..Morgan Spurlock je velice nesympatický na to aby se na něj člověk musel koukat 100minut. Co mě hodně podivilo, tak bylo to, jak všichni jeho lékaři dělali překvapené, po tom co se mu začli horšit krevní testy a vlastně i jejich odhady, co by se mohlo přihodit během takovéhle diety jinak zdravému člověku, byly na úrovni amatéra mastičkáře...holt jiný kraj, jiné vzdělání. Velice zajímavý byl pohled na to, jak se děti stravují v amerických školách ! Tak jako tak, ikdyby Morgan během natáčení měl dva infarkty a tři mrtvice, obávám se, že to zásadní vliv na změnu stravovacích návyků většiny lidí mít nebude. Asi by to chtělo najmout nějaké lobisty pro zdraví životní styl, ale to není takový kšeft, že ? BTW: A rozhovor s někým z mekáče teda nebyl ?

plakát

Černá labuť (2010) 

Chvilku jsem přemýšlel, jestli hodnotit úplně nezávisle, bez srovnání s předchozími výtvory pana Aronofskeho, které pro mě byly vždy za plný počet hvězd, nebo porovnávat. Nakonec trochu porovnávám. Natalie Portman zde podává neuvěřitelný výkon shizofrení baletky, která se pomalu ale jistě zevnitř rozpadá. Přijde mi však, že tempo tohoto filmu je nezvykle, na Aronofskeho, lineární a výsledek lehce předvídatelný. Každopádně kamery a režije dokonalé a hudba Clinta Mansella je vždy skvělá. Tento film nezklame, ale ani nezvedne ze židle tak jak to umí starší díla tohoto režiséra. BTW: stejná snídaně jakou měla Sara Goldfarbová v Requiem za sen, se objeví na začátku před Ninou. Darren k tomu musí mít asi nějaký zvláštní vztah, co asi sám snídá ? Kafe, cigáro a Kubrickovu filmové pásky pokapané citrónem ?

plakát

Slon (2003) 

Když jsem náhodou na tento film přepnul, neměl jsem vůbec tušení jakého tématu se týká a i přesto s jakým odstupem je celý snímek natočen, jsem od něj nemohl odtrhnout oči. Dlouhé záběry kamer bez střihu a obyčejné prostředí střední školy na mě působily velice silně.

plakát

Pozemšťané (2005) 

Tento snímek je velmi deprimující a jednotvárný, ale za to pravdivý - utrpení zvířat na úkor uspokojení nenasytných krků a rozmarů naší civilizace, která většinou zavírá u těchto obrázků oči. Osobně bych tento dokument nechal běžet ve smičce v supermarketech nad oddělením s masovými výrobky. Stejně tak jako máme na cigaretách obrázky vypreparovaných plic plných dehtu a mrtvých dětských plodů, na balení šunky by měli být obrázky utrpení všech zvířat, která kvůli nám byla vychováná a brutálně zabita. Záběr z košér jatek mluví za hodně. Nelze také zapomínat sekci domácích mazlíčků a zvířat pro zábavu, ze které jsem měl opravdu špatný pocit, tyhle věci vám ve škole nikdo neřekne :( Btw: když to ta ovečka stím dětskem napálila do zábradlí, tak jsem si říkal: "Dobře ti tak haj*le."

plakát

Alice (2009) (seriál) 

Zajímavě zpracované, avšak celé to působí jakýmsi nedomrlým dojemem, herecké výkony mi přišli velmi slabé a jestli občas někde byl náznak humoru, tak jsem to musel minout. A nezařadit Šklíbu do této adaptace ? To se neodpouští, jakýsi jeho halucinogenní náznak byla slabá náplast pro můj nejoblíbenější charakter v této pohádce.

plakát

Futurama: Milion a jedno chapadlo (2008) (video kompilace) 

"Son of a bit, this is my house. That means I am blackmailing myself !!! " ...velice koukatelne.