Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Biografie (77)

John Gavin (herec)

17.05.2010

John Gavin se narodil jako John Anthony Golenor 8. dubna 1931 v hvězdném Los Angeles do dobře situované rodiny. Gavinův otec pocházel ze starého irského rodu Golenor a matka ze šlechtického mexického rodu Pablos. Od malička tak uměl výborně španělsky, což později zužitkoval coby velvyslanec Spojených států v Mexiku za vlády… (více)

Lambert Wilson (herec)

03.12.2009

Lambert Wilson se již od útlého dětství pohyboval ve světě divadla a filmu. Narodil se 3.8.1958 fotomodelce Nicole a filmovému herci a režisérovi Georgesi Wilsonovi. Po otci mu v žilách koluje francouzská a po matce irská krev. Díky otci se velmi brzy stal členem Théâtre National Populaire, po jehož boku vystupoval například v… (více)

Petr Lébl (herec / režisér / kameraman)

12.10.2009

Český divadelní režisér, scénograf, výtvarník a příležitostný herec Petr Lébl se narodil 16. května 1965 v Praze. Své první divadelní krůčky učinil v patnácti letech, coby člen amatérského divadelního souboru Dopravních podniků DOPRAPO. Lébl sklidil první výraznější úspěch díky inscenaci Groteska podle knižní předlohy Kurta… (více)

Tom Hardy (herec / tvůrce / producent)

23.08.2009

Edward Thomas Hardy přišel na svět 15. září 1977 v západním Londýně. Studoval na Tower House Prep School pro chlapce a studium herectví se věnoval na Drama Centre London a Richmond Drama School, kde mezi jeho kantory patřil například Anthony Hopkins. Před kamerou debutoval ve výpravném seriálu BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH, kde ve… (více)

Joseph Barbera (režisér / scenárista / tvůrce)

09.06.2009

Joseph Roland Barbera se narodil 24. března 1911 v New Yorku. Pocházel z chudé rodiny italských přistěhovalců. Odmala se toulal po ulicích Brooklynu, aby si vydělal peníze na jídlo či lístek do kina nebo na jazzový koncert. Svůj výtvarný talent objevil, když překresloval na školní tabuli obrázky z Bible. V patnácti letech viděl… (více)

Lynn Collins (herečka)

15.05.2009

Viola Lynn Collins pochází z Texasu, kde se narodila 16.05.1977. Jako většina herců i ona začínala na divadle a v televizi. Mihla se v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK nebo PUSH, NEVADA a v několika nevýrazných televizních filmech. Více se jí dařilo na jevišti, kde hrála převážně v Shakespearových hrách. Po studiích na Julliard drama… (více)

Jake Weber (herec)

11.03.2009

Jake T. Weber se narodil 19.03.1964 v Londýně v Anglii. Studoval na mnoha školách, například na Summerhill School Leiston v Anglii, Middlebury ve Vermontu, Juilliard School v New Yorku a navštěvoval i Moscow Art Theatre v Rusku. První štěk před kamerou získal ve filmu Olivera Stonea NAROZEN 4. ČERVENCE.Následovalo hostování v… (více)

Shannyn Sossamon (herečka)

14.08.2007

Shannyn Sossamon (celým jménem Shannon Marie Kahoolani Sossamon) se narodila na Havaii v roce 1979. Když jí byly pouhé tři roky přestěhovala se s celou rodinou do vzdáleného nevadského Rena. Poté, co úspěšně ukončila středoškolské studium a získala maturitu, rozhodla se přestěhovat do Los Angeles. Živila se zde pět let jako… (více)

Bryan Greenberg (herec / režisér / scenárista)

03.08.2007

Bryan Greenberg se narodil ve městečku Omaha ve státě Nebraska 24.5.1978. Už od útlého věku projevoval herecký talent a stal se hvězdou školních představení. Později vystudoval prestižní hereckou konzervatoř na New Yorské Univerzitě (B.F.A). Velkoměsto mu učarovalo, a tak zde žije dodnes. Už během studia vystupoval na… (více)

Miranda Otto (herečka)

24.07.2007

Miranda Otto se narodila ve městečku Brisbane v Austrálii, roku 1967. Od dětství jí velmi bavil balet, ale životní lásku nakonec objevila v herectví. Vystudovala prestižní akademii National Institute of Dramatic Art v Sydney. Po dokončení studia hrála na největších australských scénách a brzy začala pokoušet štěstí i u filmu.… (více)

Renata Visnerová-Prokopová (herečka)

22.07.2007

Renata Visnerová Prokopová se narodila 2.10.1980 ve Vsetíně. Studovala Obchodní akademii, ale zlákala jí prkna co znamenají svět, a tak pokračovala na pražské DAMU. Po skončení studia začala hrát v Divadle Příbram a Švandově divadle. V té době také získala hlavní ženskou roli v televizním seriálu RODINNÁ POUTA.Seriál ji… (více)

Karyn Kusama (režisérka / scenáristka / herečka)

15.07.2007

Karyn Kusama se narodila v březnu roku 1968 v New Yorské čtvrti Brooklyn. Od mládí se pilně věnovala ženskému boxu. Navštěvovala Gleason Gym v Brooklynu a trénovala takřka denně. Kvůli několika zraněním však tento sport opustila. Přihlásila se na New Yorskou Universitu filmových umění, kterou zdárně dokončila. Po studiích se… (více)

Bijou Phillips (herečka)

10.07.2007

Bijou Lilly Phillips se narodila v Connecticutu roku 1980. Její otec John Phillips je hudební skladatel a matka Geneviéve Waïte je zpěvačka. Zajímavostí je, že kmotrem Bijou je režisér Andy Warhol, který byl dlouhá léta rodinným přítelem. Už od dětství, tak byla obklopována umělci a světem módy, divadla a filmu. Rodiče ji… (více)

Cliff Curtis (herec / producent)

03.07.2007

Cliff Curtis se narodil na Novém Zélandu v roce 1968, do kmene Maorů. Od mládí se věnoval zvyklostem kmene (například jízdě na kajaku nebo rybolovu). Na škole ho však začalo bavit divadlo, a tak bylo o jeho budoucnosti jasno. Ve své domovině vystudoval New Zealand Drama School. Poté byl přijat na prestižní švýcarskou školu… (více)

Vincent Regan (herec / režisér / scenárista)

03.07.2007

Vincent Regan se narodil roku 1966 ve Velké Británii do irské imigrantské rodiny. Odmala miloval historii a vše co s ní souviselo. Tento jeho koníček ho z části přivedl k herectví. Ze začátku hrál pouze v Shakespearových a historických hrách. Později se zaměřil i na role (leckdy i provokativní) ze současnosti.Před kamerou… (více)

Miroslav Krobot (herec / režisér / scenárista)

24.05.2007

Miroslav Krobot se narodil v roce 1951 ve městě Šumperk. Už odmala ho přitahoval svět divadla. Režii studoval na brněnské JAMU od roku 1975. Po dokončení studia začal působit v Západočeském divadle Cheb. Zde si poprvé vyzkoušel postupy autorského divadla. Velkých úspěchů se dočkal i na prknech Národního divadla, Divadla… (více)

Emily Blunt (herečka)

11.05.2007

Emily Olivia L. Blunt se narodila v Londýně roku 1983, jako nejmladší ze čtyř dětí. Její maminka se živí jako učitelka, tatínek je úspěšný právník. Vystudovala herectví na Londýnské univerzitě. Na divadelním jevišti debutovala po boku Judi Dench ve hře The Royal Family v Haymarketově divadle. Za tuto roli dostala cenu (Evening… (více)

Baz Luhrmann (scenárista / režisér / producent)

28.04.2007

Baz Luhrmann (pravým jménem Mark Anthony Luhrmann) už od dětství vyrůstal v prostředí filmu a divadla, jelikož jeho otec se živil jako režisér. Své první zkušenosti sbíral v opeře v Sydney, kde režíroval například úspěšnou hru LA BOHEME, se kterou následně procestoval skoro celý svět.V roce 1992 ale začíná točit podle vlastního… (více)

AnnaSophia Robb (herečka)

27.04.2007

AnnaSophia Robb se narodila v roce 1993 do početné rodiny. Vyrůstala ve městě Denver v Coloradu. Již odmala byla velmi nadaná. Věnovala se zpěvu a různým druhům tance (Jazz, Hip-Hop, Breakdance nebo Irským tancům). Na svůj mladý věk vystudovala velmi náročnou Christian School v rodném Coloradu.Už od dvanácti ji její matka a… (více)

Maggie Grace (herečka / producentka)

27.04.2007

Maggie Grace (pravým jménem Margaret Grace Denig) se narodila ve městě Columbus v Ohiu. Už odmala navštěvovala kurzy herectví a tance. Hrála v několika dětských představeních na církevní škole, kde studovala. Když v šestnácti dokončila studium, tak se za pomoci své matky vydala do Hollywoodu.Její herecké začátky však nebyly… (více)

Reklama