Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Americký gangster (2007) 

Ridley Scott mě doposud žádným svým filmem nezklamal a jinak tomu nebylo ani u Amerického Gangstera. Skvěle gradující příběh kráčí ruku v ruce s přesvědčivou atmosférou Harlemu 70. let, kterou vytváří i tipově přesné obsazení herců. Washington hodně překvapil, Crowe hraje svůj standart. Pan režisér dokazál ve svých sedmdesáti natočit brilantní filmovou výpověď jedné doby a místa a vytvořit jeden z dalších klenotů filmové historie. Smekám a jdu si to pustit ještě jednou!

plakát

Základní instinkt (1992) 

To snad nemá cenu komentovat...Bezesporu nejlepší Verhoevenův film a možná i nejlepší (erotický) thriller všech dob. Pro "fajnšmekry" povinnost!

plakát

Laura (1944) 

Laura má všechno, co má pořádný noir film mít. Krásnou femme fatale (Gene Tierney), charizmatického detektiva (Dana Andrews), zamotaný a napínavý příběh, který je zde navíc skvěle vygradovaný. Takže pokud jste příznivci žánru, tak jako já, je pro vás tento snímek jasnou volbou.

plakát

Nový svět (2005) 

Krásná lyrická love story, ve které nejde ani tak o historické reálie jako spíš o city a emoce. Vyzdvihnout musím i excelentní výkon Q'Orianky Kilcher, která leckdy zastiňuje i své zkušenější kolegy. Malick natočil "jiný" historický film než na jaké jsme zvyklí. Jiný ovšem neznamená špatný, právě naopak.

plakát

Fontána (2006) 

Fontána absolutně naplnila má očekávání. Aronofsky vytvořil fascinují podívanou o životě a smrti a vše zabalil do užasné vizuální symfonie. Avšak jak tvrdí jeden ze sloganů filmu ,,Hloupým lidem vstup zakázán", tak je tomu skutečně tak. Na Fontánu nemůže člověk ,,jen" koukat, ale musí jí i procítit. A pokud, tak udělá čeká ho poutavá cesta za osudovou láskou, která ke konci nenechá jedno oko suché. V druhém případě ho čeká jen divné ,,cosi", které místy hraničí s kýčem a nedává smysl...Já si vybral první možnost. To ale neznamená že jsem to celé pochopil. Na to si musím pustit Fontánu ještě jednou..a potom znova..a potom..

plakát

Dogville (2003) 

Je to nudné, ale tak zajímavé že to prostě musíte dokoukat. Trier si s vámi hraje a je jen na vás zda na jeho hru přistoupíte nebo ne. Dogville je experimentátorská exibice, která se nebude líbit každému, ale zaujme všechny. Pro filmové labužníky povinnost. Pro ostatní ,,normální" diváky dobrovolný očistec...

plakát

Pošťák vždy zvoní dvakrát (1946) 

Zatím ten nejlepší film-noir, který sem viděl. Lana Turner je neuvěřitelně sexy a mezi ní a Johnem Garfieldem to od začátku skvěle jiskří. Jediné, co bych vytkl je zbytečně natahovaný konec. I tak musím říct, že jsem byl snímkem mile překvapen a určitě se k němu ještě v budoucnu někdy vrátím.

plakát

21 gramů (2003) 

Ińárritu je největší mexický tvůrce dnešní doby. Na pomoc si přizval tři herecká esa a výsledkem je realistické, napínavé, smutné a hlavně originální drama, které potěší všechny milovníky nevšedních filmových zážitků.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Na začátku sem si říkal, že je to jen dobré. Trochu mě otravoval hlas vypravěče a malinko jsem se i nudil. Postupně jsem, ale začal do snímku pronikat. Maggie mi bylo líto a v ringu jsem jí fandil čím dál víc. V tu chvíli jsem viděl film, tak na 4 hvězdy. Jenže při poslédním zápasu se stalo něco, co mě absolutně odzbrojilo a co vám samozřejmě neřeknu. A najednou mi došlo, že koukám na velmi silné drama, se skvělými výkony (hlavně Hilary Swank) a poctivou Eastwoodovskou režií. Opodstatněný se ukázal i hlas vypravěče. Vše perfektně zapadlo. Million Dollar Baby je film, na který nezapomenete a jemuž místo ve filmové historii bude víc než slušet.

plakát

Štěstí (2005) 

Skvělý film, kterému se vyhněte pokud máte špatnou náladu. Sledovat dvě hodiny starosti a beznaděj obyčejných lidí není vážně pro každého. Nejlepší výkon podle mě odvádí Aňa Geislerová, její duševně narušenou Dášu budete nenávidět (nebo litovat) od první chvíle. Duo Liška-Vilhelmová hraje dobře, ale místy jsou trochu nevýrazní. Nakonec se mi do hlavy vryla jedna věta, kterou říká jedna z postav: ,,Lidé si občas ničí své životy sami, ale tady u nás na to mají zvláštní talent…“. S tím musím bohužel souhlasit. Štěstí je prostě skvělé drama, ale jeden takový snímek za rok stačí…