Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Invaze (2007) 

Překvapivě se mi to líbilo a až na mírné klopýtnutí v závěru nemám co vytýkat. Nicole Kidman skvělá a s Danielem Craigem tvoří dokonale sehraný pár. Napínavé od začátku do konce, nenudil jsem se ani minutu.

plakát

World Trade Center (2006) 

Takové nijaké. Podle Stonea se zřejmě 11. září hlavně hodně plkalo. Ze samotného útoku neuvidí divák téměř nic a koukat se dvě hodiny na chlapy uvězněné v suti (sorry, ale tady se o nějakém herectví mluvit nedá) a na jejich plačící ženušky (sorry, ale vůbec jsem jim to nevěřil), přestane bavit po čtvrt hodině. Snímku absolutně chybí napětí, co mu naopak nechybí je spousta patetických keců a logických lapsů (takhle pomalu by se policisté během evakuace WTC pohybovat nemohli). Teda, že zrovna Stone může natočit o tak zásadní události, jako je 11. září takovou nudnou a kýčovitou srajdu mohla čekat snad jedině Al-Kajda.

plakát

Manon od pramene (1986) 

Slabší scénář zachraňují hlavně krásné exteriéry a Emmanuelle Béart. Pointa na diváka pomrkává už od poloviny a samotnému konci chybí údernost. Lehce nadprůměrné drama se skvělými hereckými výkony a líbivou kamerou.

plakát

Můj báječný rozvod (2008) (divadelní záznam) 

Můj báječný divadelní zážitek. Velké sólo pro Elišku Balzerovou, která bez jediného zaváhání nebo škobrtnutí předvádí vyrovnaný výkon. Ačkoliv hra brnká i na vážnější strunu, neuvěřitelně mi zvedla náladu. Dokonalá one-woman show, kterou chci zhlédnout naživo.

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Některé záběry vypadají, jako by je před pár lety ze slavné trilogie vystřihl sám Peter Jackson, některé jsou nechtěně směšné. Na amatérský film, ale překvapivě povedené a z nostalgie hvězdu přihodím.

plakát

Tobruk (2008) 

Spolu s Karamazovými jeden z nejlepších českých filmů za několik posledních let. Uchvátila mě profesionální vizuální stránka filmu a hlavně povedené triky. Příběh sice občas trochu kolísá a s hlavní hrdiny se kvůli jejich plochosti asi moc neztotožníte, i tak je ale Tobruk velké a hodně kvalitní překvapení.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Líbilo se mi to, ale překvapivě ne tolik, jak jsem si myslel. Neřekl bych, že Pixaru dochází dech, jen se podle mě začíná trochu opakovat. Děj je místy až nepříjemně předvídatelný a tvůrci příliš okatě hrají na divákovi city. Nejvíce jsem ale postrádal klasický Pixarovský humor. Vyloženě vtipných míst je kupodivu málo (a většinu z nich zabyl český dabing, sorry Pavle Liško). Připadá mi, že si tvůrci nedostatečně vyhrály s tajemnou džunglí (kromě otravného ptactva a mluvících psů jako by tam nic nebylo) a do detailně vymazlených světů Příšerek, Úžasňákových nebo Nema má Up bohužel daleko. Ve světě animovaných snímků se pořád jedná o špičku a film dokáže zabavit všechny bez rozdílu věku. Mému srdci jsou ale přeci jen již jmenované Pixarovské kousky o něco blíž.

plakát

Pianista (2002) 

Životní výkon Adriena Brodyho i Romana Polanského. Film více méně sází na jistotu a vychází mu to. Nemám sice pocit, že by mi Pianista přichystal něco, co jsem neviděl už dříve, zážitek je to ovšem hodně silný.

plakát

Až přijde kocour (1963) 

Film plný pohádkových motivů a jemného satirického humoru s kouzelným panem Werichem a spoustou hereckých hvězd ještě za mlada. Jeden z nejlepších českých filmů 60. let, po právu oceněný na festivalu v Cannes.

plakát

Ve jménu otce (1993) 

Poutavé drama s vynikajícím Danielem Day - Lewisem o jednom neskutečném případu, připomínajícím hon na čarodějnice. Film má hodně silných a nezapomenutelných scén. Jenom ta věznice, kde se odehrává poslední třetina filmu, mi přišla až moc zidealizovaná. Respektive, kdybych já měl jít do vězení, tak chci jedině tam. Gerry Conlon a jeho rodina byli opravdoví hrdinové a jsem rád, že Jim Sheridan měl odvahu to natočit. Pro anglický právní systém to není moc lichotivá vizitka.