Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

U konce s dechem (1960) 

Godardův celovečerní debut nepřestává bavit ani po padesáti letech. Belmondo se dokonale sžil s postavou ležérního rebela a spolu s krásnou Jean Seberg vytvořili dokonalý filmový pár. Příběh, za kterým stojí François Truffaut je na povrch jednoduchý, ale chování či myšlenkové pochody hrdinů dopředu opravdu neodhadnete. Nechte se unášet atmosférou Paříže 60. let a režisérovým lehkým stylem, zážitek je to totiž téměř dokonalý.

plakát

Mistři hazardu (2005) 

Koukat se hodinu a půl na dlouhé nohy Jessicy Simpson, adrenalinové honičky, vysmátého Knoxvilla a Burta Reynoldse, který paroduje sám sebe vás nezabije ani neposílí. Nudit se u téhle buranské komedie však nebudete.

plakát

Výměna (2008) 

Eastwood hraje na jistotu a vychází mu to. Angelina Jolie podává jeden z životních výkonů a dokazuje, že umí víc než dobře vypadat při střílení záporáků. Silný příběh, u kterého se snad ani nechce věřit, že se vážně stal. Mohl být sice o něco kratší, ale jinak nemám co bych vytknul.

plakát

Poslední vlak (2006) 

Ze šťastných a usměvavých lidí se během dvou hodin stanou vyhladovělé a zoufalé trosky na pokraji šílenství. Poslední vlak má hodně silných momentů, ale ke konci jsem měl pocit, že z dané látky mohly tvůrci vytěžit ještě víc. Za bezchybné výkony (a to i u Burkharda nebo Kotka) a působivý příběh, tvůrcům prominete i sem tam nějaké to klišé či hluché místo. Takhle nízké hodnocení opravdu nechápu.

plakát

Život je krásný (1997) 

Nejenom život, ale i tento film je krásný. Pravda, závěrečné dějství v koncentráku není vylíčeno zrovna realisticky, i tak jsem byl nadšen z Benigniho hravé režie a originálního příběhu. Dokonalý důkaz toho, že i v dnešní době se dá natočit zajímavý film o hrůzách druhé světové války bez klišé a přebytečného moralizování.

plakát

Muka (2008) 

Rádoby komplikovaný a drsný thriller. Cole Hauser opravdu není moc dobrý herec a zkušení herci jako Fishburne, Cromwell nebo drsný Robert LaSardo tu nemají co hrát. Konec není překvapivý, ale spíš nelogický a nepředpokládám, že si zítra vzpomenu, o čem že to bylo.

plakát

Dobré ráno, Vietname (1987) 

Robin Williams excelující ve filmu, jež z něho udělal hvězdu. Kouká se na to sice hezky, ale ke konci jsem měl pocit, že mi někdo něco vyprávěl, ale nedovyprávěl. Děj snímku se mě moc nedotýkal a skončil, tak jak jsem předpokládal. Nadprůměrný film o válce ve Vietnamu, stojící hlavně na výkonech pánů Williamse a Whitakera.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Odvážný komiksový film plný nezapomenutelných scén, postav a myšlenek. Zatímco 300 mělo jen dech beroucí vizuální stránku, Watchmen mají i ji a navíc skvělý (logický!) příběh a charaktery. I když děj se v několika pasážích vleče, lepší komiksový film tu nebyl snad od Sin City.

plakát

Oko bere (2008) 

Utahaná a předvídatelná karbanická historka. Nicméně film je hezky videoklipově nasnímaný a herecké obsazení se povedlo na jedničku. Být to o půl hodiny kratší a vypustit závěrečné moralizování, bavil bych se víc.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Unikátní filmové dílo, u kterého mě trochu zamrzelo, že víc než temnou pohádkou je temným válečným filmem. Fantaskní linie s faunem má oproti partyzánským bojům mnohem méně prostoru. Snímek je určitě strhující a napínavý, ale já prostě čekal fantazy a ne válečnou depku. Ivana Baquero je kouzelná a Sergi López kandiduje na post jednoho z nejlepších záporáků posledních let. Scéna u požírače dětí je ukázkou brilantní del Torovi režie, kde se snoubí nádhera s děsem v jednom záběru. Geniální je i konec, jež vás nechá příjemně na pochybách. Líbilo se mi to, ale ne tak moc jak jsem čekal.