Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbení herci (10)

Daniel Day-Lewis

Herecká extratřída a ukázka Stanislavskeho metody herecké práce v praxi. V každém jeho filmu je jiný a podle mě by přesvědčivě zahrál i radiátor. Zatím jsem s ním viděl Ve jménu otce, Čarodějky ze Salemu, Bounty a Posledního mohykána.

Hugh Jackman

,,Chodící charisma z Austrálie." Na X-menech jsem vyrostl a o tom, že umí i hrát mě později přesvědčil hlavně ve Fontáně, Dokonalém triku a naposledy v Austrálii.

Ian McKellen

Britský herec na kterého se pokaždé rád podívám. Gandalf s Magnetem jsou skvěle ztvárněné postavy. Velké charisma a v civilu má i smysl pro humor.

Jeff Bridges

Dobrých filmů natočil hodně. Pro mě je to ale hlavně Ted Cole z mojí nejoblíbenější knihy Rok Vdovou (Dveře v podlaze). I ten Obadiah Stane z Iron mana, Big Lebowski nebo Gregory Larkin ze Dvou tváří lásky se mi díky němu vryly do paměti.

Michael Douglas

Douglas natočil tolik skvělých filmů a ztvárnil tak přesvědčivě tolik různorodých postav, že je tu všechny vyjmenovat by trvalo dlouho. Jedna z předních hereckých osobností Hollywoodu 80. a 90.let. Z jeho rolí mám nejradši Det. Nicka Currana a Jacka Coltona. Za zmíňku stojí i jeho produkční schopnosti, díky nimž máme Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem.

Robin Williams

Dokáže pobavit (Ptačí klec, Mrs. Doubtfire, Jumanji a další), dojmout (Andrew - člen naší rodiny, Jak přicházejí sny, Dobré ráno Vietname), vyděsit (Insomnie, Expres foto). Je to sympaťák a ta řádka pestrých rolí, které má za sebou je vážně úctyhodná.