Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Dunkerk

Dunkerk (2017)

Pojem válečné drama tady nabralo nový rozměr. Bohužel jsem prošvih kino projekci a musel počkat na HD kvalitu. Vyplatilo se. Kvalitní obraz a zvuk..... ten zvuk... tohle prostě nejde jinak než se sluchátkama. Když hodnotím, hodně se přikláním k saundtrackům, jenomže tohle vlastně žádnej dechberoucí soundtrack nemá. Přesto je zvuk tohohle filmu něco, co jsem do těď ještě nikdy nezažil! Zvukový, ruchový, a vizuální orgasmus, kterej pro nás Nolan vytvořil nesmí chybět v mojí TOP 10. A jestli Spielberg ukázal světu v Ryanovi "jak natočit válečnou řež" tak Nolan ukázal světu "jak dokonale sestříhat a ozvučit válečnej film". Přesto že se vlastně ve filmu skoro nebojuje o němce ve filmu člověk nezavadí, nepřestal jsem mít po celou stopáž celkem solidní husinu. Něco podobnýho, ale v daleko menší míře, jsem naposled zažil u Gravitace.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Miluju Toma Hankse, miluju Barryho Peppera a miluju Saving Private Ryan. I tak by se to dalo říct, ale budu trochu konkrétnější. Nevím jestli je to moje top válečných filmů, určitě musim vyzdvihnout i jiné jako např. the Thin Red Line, Platoon, nebo naše Nebeské jezdce, ale stejně je Ryan tak trochu jinej film. Všechna pozitiva už tady asi byly řečena a to neumluvim o úvodní scéně, kdy kameraman určitě musel být zúčastněný tohoto osudného vylodění, jinak to zkrátka neni možný. Ale přijde mi, že zážitek z týhle scény bere divákovi jakékoliv iluze, najít si ve filmu scénu lepší a ten, už se o to ani nepokusí. Já si svou lepší scénu našel.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

V mojí TOP 10 má neochvějný místo celá Jacksonova trilogie. Návrat krále jsem vybral jako zástupce. Můžeme si o tom myslet co chceme, ale tuhle fantasy ságu už nikdy nikdo nepřekoná. Návrat krále se vlastně celej skládá ze scén, na který níkdy nezapomenu. Rozsvěcování gondorskejch majáků jim vévodí a budu mít husí kůži prostě pokaždý. Není co k tomu dodávat. Pusťte si extended version, vohulte zvuk a užijte si skoro 5 hodin nejlepší fantasy všech dob.

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

Opět součástí mojí TOP 10 jako zástupce celý trilogie. Nemůžu si přece celej žebříček zaplácnout genialitou Petera Jacksona. Naprosto souhlasim, se všemi kladnými a hlávně zápornými argumenty co jsou tu. ALE spolu s Pánem prstenů je to nejlepší fantasy sága, co kdy byla natočená a nikdo to hodně dlouho nepřekoná. Každý kdo byl alespoň na jediném díle v kině mi musí dát za pravdu, že i když si pak zpětně uvědomuje všechny ty zde zmíněné nedostatky, tak z tohohle vizuálního orgasmu nešlo odtrhnout oči. A to přece jinak hodnotit nelze ne? A že ignoruje "dramaturgickou výstavbu" ? ooo.... To zvládnu!

Gravitace

Gravitace (2013)

Nevídaný filmový zážitek, už dlouho jsem nesledoval film s takovým dechberoucím napětím, obvzlášť pokud jde o film, který si na ději zrovna nezakládá. Tenhle film snad ani nemá smysl vidět v televizi. Je to podívaná určená přímo pro kina a mě jen mrzí, že jsem zrovna tady, nevyužil mnou né moc oblíbené 3D.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Všechny superlativy tohohle filmového i hudebního orgasmu tu už byli řečeny,, ale jak jinak hodnotit film, kde postavy poznáte podle hudby, jak jinak hodnotit film, kde se tak málo mluví a přesto jsou dialogy tak geniální... Jak jinak hodnotit tohle kultovní dílo s dokonalou atmosférou! Troufnu si říct, že už se to dneska nikomu nepovede. "Cena za tohoto psance je pět tisíc dolarů....... Jidášovi stačilo o čtyři tisíce devět set sedmdesát dolarů míň."

Warrior

Warrior (2011)

Nechápu jak jsem tenhle film mohl do teď jen tak přecházet. Pojem "strhující příběh" tady nabývá významu a já u něho nedýchal do posledních titulků. Nejlepší sportovní film co jsem zatím viděl a že mam Rockyho fakt rád.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Po několikátém zhlídnutí mužu říct jen jedno... Asi nejlepší akční film co zatim vzniknul. Totální akční nářez, kterej ani na minutu nepoleví. Boží soundtrack, boží vizuál, boží film! Nezbejvá nic jinýho než si ho pustit znova!