Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Horor

Recenze (57)

plakát

Antisocial (2013) 

Tak to tu ještě nebylo.. A teď už je. Takže šupky dupky zrušte si fejsbůčky, protože co nevidět Mark ztratí na popularitě a nahackuje do něj nějaké potvůrky, které mají zajistit více statusků o tom, co měl kdo na oběd a s kým zrovna randí. A budou se vesele šířit online. Nezajímavé, nudné, nelogické. Jedna hvězda za tu kapku atmošky, kterou to navodilo.

plakát

A Perfect Child of Satan (2012) 

Kam se hrabou Lidské stonožky, Srbské filmy a vůbec, vše, o čem si okolí myslí, že je to nejhorší, co viděli. OMYL! Pro mě neskutečně depresivní závěr podtrhnutý mrazivou hudbou. Vše do sebe perfektně zapadalo a gradovalo od nudy po největší odpor a strach. 21 minut pekelné jízdy. V životě už to nechci nikdy vidět.

plakát

Atlas mraků (2012) 

"Možná se jen snažím něčemu porozumět.. Čemu? Tomu, proč děláme ty samé chyby pořád dokola.."

plakát

Cedulky (2008) 

Ach, ta láska... :)

plakát

Černobílý svět (2011) 

Film jako dělaný pro mě! Příjemné herecké obsazení (v čele s okouzlující Emmou Stone, oscarovou Octavií Spencer).. Takhle bych mohla pokračovat. Neskutečně emotivní.. Pozitivní a dojemné zároveň. Potěšilo mě, že to nepůsobilo násilně, jako kdejaký dnešní slzolam. Natvrdo se zde odráží realita. Je to výpověď o neskutečně silných černých ženách v otroctví bílých paniček popíjejících Coca-Colum, pečících moučníky a hrajících bridž. Smetánka nemá pomalu žádné starosti. Služka se postará o děti, navaří, uspořádá dýchánek, pouklízí, vyslechnou si pár peprných narážek na svou barvu pleti. Až je vám těch ubohých žen s tak pochmurných osudem líto. Ony je totiž slyší. Paničkám je to vitacit. Barevné to musí snášet, jinak by následoval vyhazov, který si nemohou dovolit, jelikož mají vlastní rodiny a peněz není nazbyt. Po tomhle všem vstanou s úsměvem, vyperou vám vaše spoďáry. Najde se ovšem světlá výjimka. Žena, která nejde s davem, je citlivá, nedělá rozdíly v barvě pleti. Hledá krásu v srdci. Rozhodne se pomoct služkám, vyslechnout je a poukázat jejich osudy, o kterých paničky nemají ani potuchy, vykřičet do světa, že jsou to také jen ženy, které nemají život jednoduchý. Je, i jejich matky, babičky, provázela stejná nespravedlnost, křivda, předsudky.. Doufají, že to jednoho dne skončí.... Brilantní film na zamyšlení.

plakát

Děti ze stanice Leningradská (2005) 

Stačila půl hodina a já jsem tak vyčerpaná, vyždímaná, šokovaná, jako z málokterého snímku. Hlavou se mi honí tolik myšlenek, až nevím, co psát. Máte problémy se svým životem? Tak se vzchopte a něco s ním udělejte. Tyhle děti už takovou šanci mít nebudou.. Nejsou to špatní lidé. Cigarety, alkohol, lepidlo... To vše je jen únik z každodenní noční můry, ze které se neprobudí. Jediné východisko je smrt. Ani si neuvědomují, že dopadnou stejně jako ti "bezďáci", do nichž se tak s radostí naváží. Pokud se tedy dožijí.. Je až neuvěřitelný paradox, jak si žijí ti nejvyšší a nejbohatší lidé s naprostou lhostejností v bezprostřední blízkosti těchto ubohých ztracených duší, které touží jen po jednom. Mít rodinu. Daly by cokoliv za pohlazení mámy a pochvalu táty.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Přidávám hvězdu za Kofilu zdarma, kterou jsme dostali spolu s lístky! Takový luxus. Asi tam budu chodit častěji! .. Vlastně počkat, už tam skoro bydlím, zdá se mi tak. Ne, ale teď vážně.. Opravdu dlouho je tomu, co jsem se při komedii opravdu pobavila.. Sousedi? Haha, jo dobrý, film, ale akorát k takovému tomu domácímu žehlení (dámy jistě pochopí). A opravdu poslední komedie, u níž jsem se od srdce zasmála tak, až brečela smíchy, byl Vlk z Wall Street. A že je tomu už pěkných pár měsíců.. A teď si nakráčí nějací němčouři s puberťáckým humorem a ono je to koukatelné? Na Vlka to jistěže nemá, ale ono srovnávání filmů moc neholduji. Posuďte sami, nenudilo, neurazilo, romantickou chvilku nějak extra nepřetáhli, i když uznávám, nebýt tam, nic se nestane a odcházela jsem spokojená :)