Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Horor

Recenze (57)

plakát

First Kiss (2014) 

Bacha na to.. je to strašně nebezpečný. Ministerstvo čsfd varuje: Koukání způsobuje tlemení od ucha k uchu! A možné jsou i slzy dojetí.

plakát

Gad Elmaleh : L'autre c'est moi (2005) (divadelní záznam) 

Gad je prostě srdcovka.. Od prvního videa na videacesky.cz jsem si ho zamilovala. Konečně jsem narazila na celé jeho představení. Jeho vystoupení mě nikdy neomrzí. Jeho humor je jednoduchý, ale účinný,... hraje si s divákem, má báječnou odezvu a všechny vtáhne do svého příběhu. Líbí se mi na něm, že dokáže svůj vtip aplikovat na jakoukoli věkovou skupinu, umí se přizpůsobit, udělat legraci ze sebe, z naprosto triviálních věcí a situací, které denně všichni zažíváme. Obdivuji na něm Jeho neskutečné nadšení a nevyprchající energii, nadání na vše, na co sáhne. Prostě špička ve svém oboru. Nejlepší stand up komik, kterého jsem kdy mohla vidět.

plakát

Harry Potter a jeho 50 nej (2011) (TV film) 

Tohle je mé dětství. S Harrym a jeho přáteli jsem vyrůstala, netrpělivě očekávala narozeniny, kdy jsem od dědy (budu na Tebe vzpomínat jen v dobrém, děkuji za všechno) dostala nově vyšlou knihu. Když jsem dokolečka nečetla již vlastněné díly, pouštěla jsem si stále dokola filmy, které mě ani dodnes neomrzely. Nemohu říct, který díl, nebo která scéna se mi líbila nejvíc, a proto "Harryho 50 nej" padá. Byla jsem v sedmém nebi po každém návratu do onoho světa, kam jsem ráda utíkala před realitou. Ale zavzpomínala jsem si na tu dobu s nostalgickým úsměvem na tváří a kapkou lítosti, že už asi další knihu HP k narozeninám nedostanu.

plakát

Chlapectví (2014) 

Něco takového tady opravdu chybělo. Samozřejmě v tomto filmu nenajdete nic, co byste již neviděli, ale právě o tom to je. Richard to vzal vše postupně a jelikož strávil s herci celých 12 let, dodává to tomu ještě větší kouzlo a autentičnost. Jde vidět, jak děti dospívají, rodiče dělají těžká rozhodnutí.. Tímto se liší hlavně od těch ostatních snímků. Dále se nesnažil nijak extrémně působit na city, s žádnými smrtelnými nemocemi či dalšími hrozivými scénáři. Ano, tyhle věci se také dějí, ovšem tady s tím nepočítejte. Asi i díky tomu si mě ten film získal. I přes skoro 3 hodinovou stopáž mě dokázal udržet bez nějakých větších momentů nudy a potřeby si odskočit pro další popcorn, nebo na WC. Líbilo se mi prolínání a návaznost "životních kapitol" téhle obyčejně neobyčejné rodiny. Je to příběh o každém z nás. Kdokoli se v tom může shlédnout a uvědomit si, že nejen my, ale i naši blízcí a okolí to nemají jednoduché. A přece je ten život krásný .. Je to na nás a našich rozhodnutích, kam svůj život nasměrujeme a jak budeme spokojení :)

plakát

Jak funguje katolícka cirkev (2007) 

Mám dojem, že jsem si právě prodloužila život o pár let.. A propo buďme usměvaví a berme věci s nadhledem :)

plakát

Jak si přeješ (2013) (amatérský film) 

Jasná vykrádačka samary, ale přimhouříme oko, protože .. přece jen, atmosféru to mělo, i když s kapku více nedomyšlenou pointou. S takovou by, jak již zmínila jezinka, bylo všude přezombíkováno. A to já nerada. Jinak, nemělo by být na soutěžním videu alespoň něco slyšet? .. Hvězda navíc s nadějí, že příští rok se tvůrce buď rapidně zlepší, nebo se půjde věnovat bohulibější činnosti (jsem pro druhou variantu). A tipy? Umývač nádobí nebo pisatel ROMánů pro muže..

plakát

Jáma a kyvadlo (1961) 

Nedokázala jsem se oprostit od srovnávání s povídkou Poea, proto tak nízké hodnocení. Knižní podoba Jámy a kyvadla má s tímhle společného pramálo. Minutový záběr na kyvadlo ve mně ani za nic nevyvolal takové pocity, jako když jsem se zatajeným dechem a mrazem v zádech louskala Poeovo veledílo. Snad kdybych nečetla dříve knižní předlohu, šla bych s hodnocením o trochu výš, ale i přesto, že jsem se na to snažila dívat jako na samostatný film, bohužel jsem v tom neviděla nic mistrovského. Snad jen herecký výkon Vincenta.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Miluju, když po roce napíšu sáhodlouhý komentář a pak se mi omylem smaže. Yess! Kecám. Jsem vytočená na sto let dopředu. Tak znova. Inu, to je tak když se po roce vydáte z vesnice do velkoměsta. Naskytne se vám možnost, opět po roce, zajít si na csfd premiéru filmu, o kterém nemáte žádné info (díky Chezush a dr.horrible! :), vezmete si do ruky chytréhoFouna a podle map se víru Prahy. Atlas se mi z místní základky sehnat nepodařilo. Nicméně, ani technika není dokonalá a lidé už vůbec ne, tož použijete svou papulu a optáte se místního lidu. Ten vám oznámí, že Atlas máte přímo před nosem. Lépe řečeno, přes cestu. Ehm.. Takže se nám nakonec podařilo tak tak dorazit, (Bloody příště drží fleka :)), nějak se prodrat davem na poslední volná místečka, usadit se a čekat na úvodní titulky. Už ty byly originálním překvapením a příslibem něčeho velkého. A opravdu! Už v prvních minutách a po jedné sklenici whisky film začínal nabírat pořádné grády a já čučela jako puk, na výfuk. V překladu - neslušně, s pusou dokořán. Naposledy se mi tohle stalo u Vlka z Wall Street. Snímku nechyběla dechberoucí akce, legendární hlášky, ani kus té anglické elegance v podobě Colina eF a překvapení v Taronu Egertnu. Prosím, více takových klenotů současné kinematografie. Jak pravil PinokKio - film by mohl vstoupit do análů. Princezny z něj budou jistě potěšeny!

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Někdy právě takoví lidé, o kterých si to nikdo nikdy nemyslel, dokážou věci, které si nikdo nedokáže ani představit.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Já opravdu raději horory a ne moc přeslazená dramata, jenže tohle.. Jak zde již bylo řečeno, každá věková kategorie si v tom najde to své, ano, i já, proto tohle hodnocení. Tisíc podob lásky, vtip, romantika, překrásný soundtrack, zklamání, štěstí, je toho tolik! Neodolala jsem a musela jsem si ho pustit znovu. Nelituji! Opět mi běhal mráz po zádech při zpěvu Olivie, opět jsem sdílela radosti i strasti s hlavními postavami, opět mě tento film šíleně nabil takovou energií, že bych mohla rozdávat, opět jsem měla na krajíčku při gradujícím a do sebe zapadajícím konci.. Co víc říct? 5 hvězd mi nestačí.. Příští rok tedy znovu!